PRINT PAGINA

Grand Tour IJsland

Spectaculaire cruise en rondreis met eigen auto naar IJsland

Dag 1

Dag 1 Aan boord!

Je bent waarschijnlijk gisteren al vanuit huis vertrokken en aangekomen in Denemarken. Deze ochtend ga je aan boord van Smyril Line en vaar je via de Faeröer Eilanden naar IJsland. De overtocht is de perfecte start van een onvergetelijke reis. De uitzichten over de oceaan zijn adembenemend en de faciliteiten aan boord zorgen ervoor dat je je niet hoeft te vervelen.
Overnachting in een 2-persoonsbinnenhut aan boord van Smyril Line.
Rijafstand Utrecht – Hirtshals: ca. 945 km | ca. 9 uur.

Dag 2

Dag 2 Wakker worden op de oceaan

Wauw, je wordt wakker op de Noord-Atlantische oceaan. Het uitzicht over de uitgestrekte zee verrast je. Ben jij de eerste aan boord die een walvis spot? Ook papegaaiduikers en Jan van Genten zullen je deze ochtend begroeten. Duik sportief de fitnessruimte in of trek een baantje in het zwembad. Op zoek naar ontspanning? Kijk dan een film in de bioscoop of relax in de hot tub. Aan het einde van de dag komen de Faeröer Eilanden in zicht. Hier wordt een korte tussenstop gemaakt, zodat mensen af en aan boord kunnen gaan. Hierna zet je weer koers richting IJsland. De Faeröer Eilanden ontdekken? Boek dan een reisuitbreiding van 3 nachten op deze eilandengroep.
Overnachting in een 2-persoonsbinnenhut aan boord van Smyril Line.

Dag 3

Dag 3 Welkom op IJsland

Vroeg in de morgen word je verwelkomt door de IJslandse fjorden die in zicht komen. Je meert aan in de haven van Seyðisfjörður in Oost-IJsland. Hier start direct de rondreis op IJsland. Je rijdt naar het Noorden en verblijft 2 nachten in Mývatn. Onderweg zie je het landschap constant veranderen en je beland uiteindelijk in het vulkanische gebied. Duik ’s avonds lekker de warme geothermische baden van Mývatn Nature Baths in en relax samen met de locals zoals zij dit doen.
Overnachting in Icelandair Hotel Mývatn.
Rijafstand Seyðisfjörður – Mývatn: ca. 195 km | ca. 2,5 uur

Dag 4

Dag 4 Op avontuur in Mývatn

Om de dag in Mývatn optimaal te benutten sta je vroeg op en schuif je aan voor het ontbijt. Er is immers genoeg te ontdekken in dit gebied! Ga zelf op pad in de omgeving en breng een bezoek aan de Krafla vulkaan, de Dimmuborgir lavavelden en de Hverir modderpoelen. Of ga op pad met een lokale gids en boek een dagtocht naar de Askja vulkaan in het binnenland of kruip in de Lofthellir ijsgrot.
Overnachting in Icelandair Hotel Mývatn.

Dag 5

Dag 5 Noordelijkste puntje

Maak een mooie ochtendwandeling in de kleurrijke velden van Namaskarð of aan de rand van de Hverfell krater. Daarna rijd je verder naar het noordelijkste puntje van IJsland, het vissersdorpje Siglufjörður. Onderweg kun je vanuit Hauganes een boottocht maken op zoek naar walvissen. Je mag aan boord ook je hengel uitgooien onder begeleiding van echte vissers. Via een spectaculaire route langs de kust, wat onderdeel is van de Arctic Coastway, bereik je het Sigló Hotel.
Overnachting in Sigló Hótel. 
Rijafstand Mývatn – Siglufjörður: ca. 160 km | ca. 2,5 uur

Dag 6

Dag 6 Haringmuseum

Na een fijne nachtrust in het luxe Sigló Hótel geniet je van een uitgebreid ontbijt met uitzicht op de haven. In de eerste helft van de 20e eeuw stond Siglufjörður bekend als belangrijke vissersplaats voor de haringvisserij. Helaas zijn de grote haringscholen verdwenen, maar gelukkig kan je alles hierover terugvinden in het haringmuseum, dat zich op loopafstand van het hotel bevindt. Relax in de hot tub en infrarood sauna van het hotel. De haven is een fantastische locatie om helemaal tot rust te komen.
Overnachting in Sigló Hótel.

Dag 7

Dag 7 Arctic Coastway

Ontdek vandaag de westelijke kant van het schiereiland via de Arctic Coastway. Onderweg geniet je van prachtige uitzichten. Maak zeker een stop ten zuiden van Hofsós. Hier vind je de indrukwekkende basaltformatie Studlaberg, die je kan bereiken met een korte wandeling. Rij daarna door naar Glaumbær waar je ‘The Glaumbær farm’ kan bezoeken. Deze oude boerderij is uit turf gemaakt en dient tegenwoordig als museum. Je eindigt vandaag in het historische Reykholt.
Overnachting in Fosshotel Reykholt. 
Rijafstand Siglufjörður – Reykholt: ca. 315 km | ca. 4 uur

Dag 8

Dag 8 Snæfellsnes

Maak vandaag een uitstap naar het schiereiland Snæfellsnes. De meest kenmerkende bezienswaardigheid op Snaefellsnes is de heuvel Kirkjufell, in het noorden van het schiereiland. Deze 500 meter hoge heuvel ligt naast het vissersdorpje Grundarfjörður en wordt omgeven door mooie watervallen, waaronder de Kirkjufellfoss. Je kan hier de heuvel op wandelen. Vlakbij Reykholt bevinden zich de warmwaterbronnen van Deildartunguhver waar je een warme duik kunt nemen en de watervallen Hraunfossar en Barnafoss. Ook zeker een bezoek waard!
Overnachting in Fosshotel Reykholt.

Dag 9

Dag 9 De hoofdstad Reykjavik

Reykjavik, de hoofdstad van IJsland, wacht op je! De stad ligt op korte afstand van Reykholt, dus je bent er zo. Genoeg tijd om de stad vandaag te ontdekken. Bezoek een van de musea en ga op zoek naar een souvenir in een van de lokale winkeltjes. Ben je benieuwd naar de IJslandse keuken? Boek dan een food walk door de stad. Tijdens de food walk maak je kennis met lokale gerechten en leer je meer over de geschiedenis van Reykjavik.
Overnachting in Fosshotel Rauðará. 
Rijafstand Reykholt – Reykjavik: ca. 105 km | ca. 1,5 uur

Dag 10

Dag 10 Golden Circle

Na één nacht in de stad duik je de natuur van IJsland weer in. Maak je klaar voor een indrukkwekkende dag langs de 3 highlights van de Golden Circle. Allereerst kom je aan bij het National Park Thingvellir. Hier vind je een de Silfra Kloof, een diepe kloof die ontstaan is door het uiteendrijven van de twee tektonische platen van Noord-Amerika en Europa. Vervolgens stop je bij Strokkur. Houd je camera gereed, want elke 8 tot 10 minuten barst deze geiser uit en spuit het hete stoom en water tot wel 30 meter de lucht in. Tot slot kom je aan bij Gullfoss, een overweldigende waterval waar het water langs rots muren en diepe ravijnen 32 meter naar beneden stort.
Overnachting in Icelandair Hotel Flúðir. 
Rijafstand Reykjavik – Flúðir: ca. 150 km | ca. 2,5 uur (via Golden Circle, zonder tussenstops) 
Rijafstand Reykjavik – Flúðir: ca. 105 km | ca. 1,5 uur (rechtstreeks)

Dag 11

Dag 11 Tijd voor een wandeling

Na een indrukwekkende dag gisteren heb je lekker geslapen en ben je klaar voor een nieuwe dag! Vraag bij de receptie van het hotel naar mooie wandelroutes, zij kunnen je goed adviseren. De omgeving is prachtig. Daarnaast is Fluðir het mekka van IJslandse groenteteelt. Ga vanavond dineren in het restaurant van het hotel en proef dit terug in de biologische recepten die zij serveren. In de hoteltuin kun je daarna lekker de hot tub in.
Overnachting in Icelandair Hotel Flúðir.

Dag 12

Dag 12 Zwarte stranden en Fjaðrárgljúfur canyon

Vandaag reis je af naar het zuiden. Onderweg kom je langs de zwarte stranden van Vík. De zwarte stranden zijn omgeven door hoge zwarte basalt zuilen. Een uniek plaatje dat je gezien wil hebben. Je rijdt verder richting het Skaftafell National Park. Het hotel waar je vannacht verblijft ligt hier vlakbij. Eerst kom je nog langs de Fjaðrárgljúfur canyon. Kies hier voor een wandeling langs de rivier of bovenop de klif.
Overnachting in Fosshotel Núpar. 
Rijafstand Flúðir – Kirkjubæjarklaustur: ca. 240 km | ca. 3 uur

Dag 13

Dag 13 Skaftafell National Park

Je wordt wakker met uitzicht op Vatnajökull, ’s werelds grootste gletsjer. Maak vandaag een wandeling in het Skaftafell National Park met als hoogtepunt de Svartifoss waterval. Onderweg naar de volgende overnachtingsplek kom je langs de berg Lómagnúpur, dit verdient een foto-stop. Vervolgens passeer je ook Diamond Beach. Een zwart strand waar ijsblokken aanspoelen. Tijdens eb lijkt het een zwarte zandvlakte met diamanten.
Overnachting in Fosshotel Vatnajökull. 
Rijafstand Kirkjubæjarklaustur – Höfn: ca. 165 km | ca. 2 uur

Dag 14

Dag 14 National Park Vatnajökull

National Park Vatnajökull ligt aan je voeten! Betreed het park te voet en maak een mooie wandeling. Op zoek naar meer avontuur? Stap dan in een kajak en ontdek het ijsmeer van dichtbij. Met de kajak vaar je tussen de drijvende ijsbergen door. Nog meer adrenaline? Scheur dan met een sneeuwscooter over de gletsjer. Geniet tijdens de sneeuwscootertocht van adembenemende uitzichten.
Overnachting in Fosshotel Vatnajökull.

Dag 15

Dag 15 Richting het oosten

Je laat je gletsjers achter je en reist terug naar het oosten. Vlak na je vertrek is het de moeite waard om langs het schiereiland Stokksnes te rijden en te stoppen bij Vestrahorn. Steile kliffen rijzen hierop aan de rand van een lagune en pieken tot 454 meter hoog met zwarte zandstranden rondom. Een prachtig plaatje! Vervolgens vervolg je de route langs de kust tussen de fjorden door richting Egilsstaðir.
Overnachting in Hótel Eyvindará. 
Rijafstand Höfn – Egilsstaðir: ca. 260 km | ca. 3,5 uur

Dag 16

Dag 16 Wandelaars paradijs

De laatste volledige dag in IJsland is aangebroken. Je bent in het oosten in een wandelaarsparadijs. Maak een wandeling naar de Fardagafoss waterval, langs de fjorden of trek het binnenland in. De familie die het hotel runt helpt je heel graag met de wandelroute die het beste bij jou past! Sluit de reis relaxt af in de geothermische drijvende Vök baths. Vanuit deze bijzondere baden lijkt het net alsof je baadt in de zee.
Overnachting in Hótel Eyvindará.

Dag 17

Dag 17 Afscheid nemen van IJsland

Na een laatste IJslands ontbijt is het tijd om naar de haven van Seyðisfjörður te rijden. Je stapt hier weer aan boord van het schip van Smyril Line. Je neemt afscheid van IJsland terwijl je tussen de fjorden door weg vaart. Er wordt net als op de heenreis een korte tussenstop gemaakt bij de Faeröer Eilanden. Deze keer gebeurt dit ’s nachts, dus je zal er niet veel van meekrijgen.
Overnachting in een 2-persoonsbinnenhut aan boord van Smyril Line.

Dag 18

Dag 18 Nagenieten aan boord

Je wordt wederom wakker op de Noord-Atlantische Oceaan. Had je op de heenreis al een walvis gespot? Zo niet, dan is dit je kans! Ondertussen ken je de faciliteiten aan boord en kun je hier dus nogmaals van genieten. Samen praat je na over de mooie ervaringen die jullie de afgelopen weken opgedaan hebben op IJsland, jullie raken niet uitgepraat! Vier deze mooie reis met een lekker diner aan boord.
Overnachting in een 2-persoonsbinnenhut aan boord van Smyril Line.

Dag 19

Dag 19 Welkom terug op het vaste land

Aan het begin van de middag arriveer je weer op het vaste land van Denemarken in Hirtshals. Vanuit hier kun je op je eigen gemak terug naar huis rijden. Of plakken jullie er onderweg nog een overnachting aan vast om de reis nog even te verlengen? Familie en vrienden staan al te popelen om jullie mooie verhalen te horen en foto’s te bewonderen.
Rijafstand Hirtshals – Utrecht: ca. 945 km | ca. 9 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur