PRINT PAGINA

Camper Express IJsland

Ervaar de vrijheid met de camper in het noorden van IJsland

Dag 1

Dag 1 Welkom in IJsland!

Welkom in IJsland!

Na een comfortabele rechtstreekse vlucht van Rotterdam The Hague Airport naar Akureyri start je camperreis in IJsland. Op de kleine luchthaven van Akureyri word je opgewacht door de IJslanders om je mee te nemen naar de camper verhuurlocatie. Bij de camper krijg je een uitgebreide uitleg voordat je op pad gaat. Je hebt wellicht al een keuze gemaakt waar je vandaag naar toe zou willen rijden. Wij doen hierbij een suggestie voor een mooie en comfortabele 8-daagse reis, waarbij je de hoogtepunten van Noord- en West-IJsland gaat beleven. Omdat je al aan het einde van de ochtend aankomt heb je nog een heerlijke lange dag voor je. Helemaal met de zon die van mei t/m begin augustus niet of nauwelijks ondergaat. 
Vandaag houd je het op een relatief korte, maar direct wonderschone etappe naar het meest noordelijke stadje van IJsland: Siglufjörður. In het centrum van dit kleine plaatsje – vroeger ook wel de ‘haringhoofdstad’ genoemd – vind je een prima camping met alle faciliteiten. Bezoek het haringmuseum of de lokale brouwerij. Liever de natuur in? Er zijn genoeg wandel mogelijkheden op loopafstand. Ook zijn er in Siglufjörður diverse restaurants en gezellige bars, zodat je gegarandeerd al op de eerste dag het echte IJsland gevoel zult krijgen. 
Rijafstand luchthaven Akureyri - Siglufjörður: ca. 80 km | ca. 1,5 uur

Dag 2

Dag 2 Naar schiereiland Vatnsnes

Naar schiereiland Vatnsnes

Goedemorgen IJsland! Camper inpakken en op naar een volgende mooie avontuur in je IJsland reisboek. Misschien kies je er voor om in de ochtend nog een walvistocht te boeken vanuit Hauganes? Daarna zetten we koers richting het zuidwesten, naar een relatief rustig maar prachtig natuurgebied: schiereiland Vatnsnes. Op het schiereiland vind je de Þrælsfell berg (906 meter), de 'drakenrots' Hvítserkur, en mooie zandstranden met zeerobben populaties. Een mooi plaatsje om te bezoeken en eventueel verblijven is het vissersdorpje Hvammstangi. 
Rijafstand Siglufjörður - Hvammstangi: ca. 200 km | ca. 3 uur

Dag 3

Dag 3 Snæfellsness Nationaal Park

Snæfellsness Nationaal Park

Vandaag een volgende etappe langs de westkust Stykkishólmur. Vooral de route via Búðardalur is wonderschoon. Een bezoek aan het Snæfellsness Nationaal Park is een absolute aanrader. De Snæfellsjökull, is een 700.000 jaar oude stratovulkaan met een gletsjerkop, gelegen op het meest westelijke deel van het schiereiland Snæfellsnes. De krater diende als toegang tot de fantastische onderaardse wereld in Jules Verne's klassieke roman uit 1864, Journey to the Center of the Earth. Het bekijken en fotograferen van de meest gefotografeerde berg in IJsland mag eigenlijk niet ontbreken. De Kirkjufell is een perfect symmetrische kegel op 463 meter boven de zeespiegel. Ook de prachtige natuurpaden en de zeer aanwezige vogels maken het een mooie bezienswaardigheid. Sta naast de waterval van Kirkjufellsfoss voor het beste uitzicht op deze iconische berg. Er zijn meerdere campings nabij Snæfellsness. 
Rijafstand Hvammstangi - Snæfellsness: ca. 200  km | ca. 2,5 uur

Dag 4

Dag 4 Reykjavík en de Golden Circle

Reykjavík en de Golden Circle

Na 3 dagen in de ruige IJslandse natuur wordt het wellicht tijd om de meest noordelijke hoofdstad ter wereld op te zoeken; Reykjavík. Parkeer je camper en wandel door de gezellige winkelstraten. De Lutherse parochiekerk Hallgrímskirkja is één van de meest iconische bezienswaardigheden van Reykjavík - de unieke torenspits is bijna overal in de stad te zien. Ontworpen door Guðjón Samúelsson in 1937, die inspiratie vond in de fascinerende lava vormen. Als je vroeg vertrekt zou je ook nog de Golden Circle kunnen afrijden, om bijvoorbeeld de Gullfoss, þingvellir en Geysír te bezoeken. Je kunt er voor kiezen om een camping op te zoeken in of nabij de stad Reykjavík.
Rijafstand Snæfellsness - Reykjavík: ca. 160  km | ca. 2,5 uur 
Inclusief Golden Circle: ca. 355 km | ca. 5,5 uur (excl. bezoek)

Dag 5

Dag 5 Mývatn

Mývatn

Het wordt hoog tijd om het magische noorden weer op te zoeken. Tijdens deze snelle camperreis raden we je aan om zeker twee volle dagen nabij Mývatn in te ruimen. Niet alleen vanwege de magische natuur met dramatische landschappen met (pseudo)kraters en mystieke lavaformaties, maar ook voor de ontelbaar vele vogelsoorten die juist hier neerstrijken. Een lange etappe dus, maar met camper bepaal jij je eigen tempo en kun je picknicken of een wandeling maken waar je maar wilt. Zorg dat je tegen het einde van de middag in Mývatn aankomt, zodat je een mooie camping kunt zoeken.  
Rijafstand Reykjavík - Mývatn: ca. 480 km | ca. 6,5 uur

Dag 6

Dag 6 Avontuur en ontspanning in Mývatn

Avontuur en ontspanning in Mývatn

Wakker worden in Mývatn is een waar genot. Eerst stevig ontbijten en dan snel op pad. Bezoek de Krafla lavavelden of boek een optionele excursie. Bijvoorbeeld met superjeeps naar de Askja vulkaan? Na het diner, zoals in het smakelijke en authentieke Vógafjoss restaurant, is het misschien tijd om even heerlijk te ontspannen in het Mývatn Nature Bath. Dit is het noordelijke antwoord op de beroemde, maar ook zeer drukke, Blue Lagoon in het zuidwesten. Neem een ontspannen duik in een zwembad met geothermisch verwarmd water, terwijl stoomwolken oprijzen uit de omringende spleten in het aardoppervlak. Het is een typische IJsland ervaring die je eigenlijk beleefd móet hebben. Je overnacht wederom in Mývatn.

Dag 7

Dag 7 Via Goðafoss naar Akureyri

Via Goðafoss naar Akureyri

Laatste ochtend in Mývatn. Vandaag zet je koers richting Akureyri, maar niet voordat je bij Mývatn nog een rondje met de camper om het meer hebt gereden; je blijft je hier verbazen over de bizarre natuurwonderen van Mývatn! Halverwege de middag wachten de IJslanders je weer op bij de camper verhuurlocatie. De laatste avond is er een kamer in het Hotel Kea Akureyri geboekt, in het centrum van Akureyri. Een comfortabele laatste nacht in IJsland dus!
Rijafstand Mývatn - Akureyrí: ca. 95  km | ca. 1,5 uur

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Geniet van het uitgebreide ontbijtbuffet in je hotel. Vroeg in de ochtend word je per transferbus naar de luchthaven van Akureyri gebracht. Met een rechtstreekse vlucht van Transavia vlieg je weer terug naar Nederland.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: