Walvissen spotten in de winter in IJsland
Walvissen spotten in Noord-IJsland Alles over walvissen spotten in de winter

Walvissen spotten in de winter in IJsland

Een van de meest bijzondere ervaringen in IJsland tijdens de winter is het spotten van een walvis. Stel je voor: je zit op een stoere RIB-boot of een traditionele houten boot en vaart de haven uit. De immense fjorden achter je verdwijnen en je voelt dat je steeds dichterbij de grootste zoogdieren van de zee komt. Je tuurt en tuurt, en plots… zie je een reusachtige staartvin in slowmotion uit het water rijzen. Adembenemend mooi!
 


Langs de kustlijnen van IJsland is het mogelijk om 23 verschillende soorten walvissen te spotten. De walvissoorten die je het meeste ziet tijdens safari's zijn dwergvinvissen, bultruggen, witsnuitdolfijnen en bruinvissen. Een hele bijzondere walvis om te zien in IJsland is de zwart-witte orka. 

 

Waar spot je walvissen in IJsland in de winter?

IJsland is één van de beste plekken om walvissen te spotten en vooral in het noorden heb je het hele jaar de kans om walvissen te zien! Naast walvissen kun je tijdens een walvissafari in de winter ook dolfijnen en zeehonden zien. Walvissen spotten in IJsland is één van de mooiste activiteiten tijdens je rondreis door IJsland. 

In de baai van Húsavík, in het noorden van IJsland, stroomt water vanuit de rivier de zee in, wat zorgt voor een aangename temperatuur en stroming. Daarom wordt Húsavík ook wel de walvishoofdstad van IJsland genoemd. Dit is een goede plek om op walvissafari te gaan, maar het is ook mogelijk om een walvissafari te boeken vanuit Akureyri. Als je hier walvissen spot, ga je voor een rustigere en meer off the beaten path ervaring. De kans dat je walvissen spot is net zo groot.

Walvissen spotten in de winter in IJsland met een eiken vissersboot 

Wanneer kun je walvissen spotten in IJsland?

Walvissen zijn graag in de zee rondom IJsland omdat hier veel voedsel te vinden is. Het hele jaar door bezoeken ongeveer elf verschillende soorten walvissen de baaien van Noord-IJsland!

Wil je walvissen spotten in IJsland? Reis naar Akureyri en ga voor een Winteravontuur week Saeluhús of een fly & drive door Mývatn en Akureyri.

Walvissen spotten in de winter in IJsland 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel