Waarom naar het noorden van IJsland in de winter?
Update vulkanische activiteiten IJsland

Kan ik veilig mijn IJsland winterreis boeken?

Laatste update: 08-02-2024

Op 8 februari 2024 is opnieuw een vulkanische uitbarsting geweest nabij het plaatje Grindavík, ongeveer 50 kilometer ten zuidwesten van Reykavík. De vorige uitbarsting was in januari 2024. 

De afstand van de locatie van de uitbarsting en Akureyri, waar onze vluchten voor de winterreizen landen, is zo'n 500 kilometer. Dat is ongeveer van Amsterdam naar Parijs: behoorlijk ver! Daarom heeft de uitbarsting geen invloed op de reizen deze gaan dan ook gewoon door. Heb je vragen over je reis? Neem dan even telefonisch contact met ons op.

Wij staan in nauw contact met onze lokale partners over de situatie en updaten deze pagina wanneer nodig. Weet dat wij aangesloten zijn bij het Calamiteitenfonds, wat jou als consument beschermt in zulke gevallen. We kunnen dan kijken naar alternatieven of, via het Calamiteitenfonds, kun je je reissom terugkrijgen. De stappen nemen we in overleg met jou. Je bent dus in goede handen! 

 

Kan ik veilig mijn reis boeken naar IJsland deze winter, ondanks de recente uitbarstingen in het zuidwesten?
Dat kan zeker. Onze reizen naar IJsland in de winter vinden plaats in het noorden, je vliegt op de luchthaven Akureyri. De uitbarstingen hebben plaatsgevonden in het zuidwesten, zo'n 500 kilometer verderop. We houden uiteraard de situatie nauwlettend in de gaten en we zijn aangesloten bij het Calamiteitenfonds, die jou als reiziger zekerheid biedt in geval van een calamiteit. 
 

Ik heb een reis geboekt naar IJsland voor komende winter. Gaat mijn reis door ondanks de uitbarstingen?
Ja, de reizen gaan door. De vulkanische uitbarsting heeft plaatsgevonden op 500 kilometer van Akureyri, waar onze winterreizen plaatsvinden. Mocht de situatie veranderen, dan nemen wij contact met je op. 

Ik heb de reis 'Land van Vuur & IJs' geboekt. Gaat die reis door?
Ja, die reis kan vooralsnog doorgaan. Mocht dit veranderen, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.


 

Hoe zit het met de zomerreizen?

Alle zomerreizen voor IJsland die op de website staan, zijn boekbaar. De zomer duurt immers nog even! Ook daarvoor geldt dat wij de situatie altijd in de gaten houden qua veiligheid. Mochten we moeten afwijken van de normale routes of kan de reis geen doorgang vinden? Dan bellen we je zo snel mogelijk.