Spectaculair overnachten

waarom ijsland winter

Spectaculair overnachten in Noord-IJsland

IJsland is een droombestemming in de winter. De vulkanische velden zijn omgetoverd tot witte open vlaktes en de mooie watervallen zijn getransformeerd in sprookjesachtige bevroren kunstwerken. Zowel buiten in de natuur als binnen in je accommodatie wil je door de schoonheid geprikkeld worden. In Noord-IJsland tref je een aantal accommodaties aan welke je zowel met hun interieur als met het uitzicht vanuit de kamer prikkelt. Scroll verder en ontdek je nieuwe favoriete plek om te slapen.
 


 

Hotel Láxá: slapen in the middle of nowhere

Middenin het vulkanische Mývatn ligt het designhotel Hotel Láxá. Het ligt letterlijk in de middle of nowhere. Als je op het raampost zit of in je bed ligt en naar buiten kijkt, verschijnen gestolde magmavelden, imposante rotsformaties en een hemelsbrede lucht als enige elementen op je netvlies. Dit hotel is ideaal voor noorderlichtjagers. Je bent zowel lopend als met de auto super snel op plekken waar weinig tot geen lichtvervuiling is.

Wil je in dit bijzondere hotel verblijven? Boek een Hotel Láxá Midweek of Weekend arrangement.

Hotel Laxa overnachten ijsland winter 

Vogafjós Farm Resort: wakker worden tussen de koeien

Altijd al gedroomd van een verblijf op een boerderij? Bij het IJslandse Vogafjós Farm Resort slaap je op het boerenerf en logeer je letterlijk tussen de koeien. Tijdens het ontbijt, de lunch of het diner bewonder je de koeien van dichtbij: het restaurant is enkel met een raam gescheiden van de stal. Je glaasje melk zie je zo rechtstreeks van de koe komen! De kamers bieden uitzicht op de wonderschone omgeving van Mývatn. ‘s Avonds maak je kans om van binnenuit het noorderlicht te spotten van de omgeving is pikkedonker.

Wil je een kijkje nemen in het IJslandse boeren leven? Boek de Midweek of Weekend Mývatn Kids reis.

Vogafjos Farm Resort overnachten ijsland winter 

Dimmuborgir Guesthouse: uitkijken op mysterieuze rotsformaties

Dimmuborgir National Park is een beschermd natuurgebied uit een fantasiewereld. Het werd niet voor niets gebruikt als decor in een Games of Thrones-film. Wanneer je tussen de metershoge rotsformaties door wandelt, begrijp je waarom. Je gaat plots allerlei figuren in de gestaltes zien. De IJslanders zijn ervan overtuigd dat er daadwerkelijk figuren in dit park leven, namelijk een vrouwelijke trol en haar mannelijke schatten... Bij een verblijf in Dimmuborgir Guesthouse kijk je uit op het Mývatn meer met in de verte dit mysterieuze landschap. Logeer in een houten bungalow en geniet van de magische sprookjeswereld waarin je je bevindt.

Ontdekken of de legendes en sprookjes van Dimmuborgir bestaan? Verblijf in Dimmuborgir Guesthouse en boek de 8-daagse Winterweek Mývatn en Akureyri fly & drive.

Dimmuborgir Guesthouse overnachten ijsland winter 

Sæluhús appartementen: spot noorderlicht in je eigen jacuzzi

Net buiten het centrum van Akureyri, de hoofdstad van Noord-IJsland, liggen de studio-appartementen van Saeluhús. Deze appartementen staan iets hoger op een heuvel waardoor je vanuit je slaap-, woonkamer, keuken of jacuzzi uitkijkt over een uitgestrekt dal. Een jacuzzi ja, je leest het goed! De luxe appartementen van Saeluhús hebben allen een eigen jacuzzi. Je kunt niet alleen genieten van uitzicht over de omgeving: ‘s avonds is het ook mogelijk om al bubbelend het noorderlicht aan de hemel te zien verschijnen.

Als een God met je vrienden of familie in Noord-IJsland verblijven? Verblijf in één van de luxe appartementen van Saeluhús tijdens de 8-daagse Avonturenweek Akureyri Saeluhús reis.

Saeluhus Appartementen ijsland nieuwsbrief   

Sigló Hótel: logeren op een droomlocatie

Rijd vanaf Akureyri via de Arctic Coast Way, langs panoramische uitzichten over de oceaan, naar het vissersdorp Siglufjördur. Stap uit wanneer je in het dorpje arriveert, kijk naar rechts en spot het majesteuse Sigló Hótel. Het hotel is zowel van binnen als van buiten prachtig ontworpen. De gele houten planken tegen de muur steken schilderachtig af bij de wit besneeuwde bergen op de achtergrond van Siglufjördur. Vanuit de stijlvol ingerichte kamers kijk je uit op deze bergen én op het fjord waar het hotel aan ligt.

Het gevoel hebben dat je droomt terwijl je wakker bent? Ga mee op de noorderlichtgroepsreis Noord-IJsland en verblijf in Sigló Hótel.

Siglo Hotel overnachten ijsland winter 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel