Alles over Mývatn Nature Baths in de winter
Mývatn Nature Baths Opwarmen in het winterwonderland van Noord-IJsland

Alles over Mývatn Nature Baths in de winter

Na een dag in de sneeuw, tussen de bevroren watervallen, metershoge kraters, stomende vulkaangronden en uitgestrekte lavavelden, is er niets lekkerder dan je in je badkleding heisen en in het warme water van Mývatn Nature Baths springen. Het is een pure verwennerij in Noord-IJsland. Doe als de IJslanders en blijf zitten tot je begint te weken. Alleen dan weet je dat de voedzame stoffen in het water hun werk gedaan hebben. Bestel dat lekkere lokale (wit)biertje en geniet ervan! Op deze pagina vertellen we je meer over Mývatn Nature Baths en hoe je er komt.

 

 

Mývatn Nature Baths in de winter bezoeken

Mývatn Nature Baths zijn de thermale baden van de vulkanische regio Mývatn. De baden worden opgewarmd met geothermische warmte. Deze warmte is afkomstig uit de aarde en wordt opgewekt bij het Bjarnaflag Power Station. Het water bestaat uit een hoge hoeveelheid mineralen en zwavel. Hierdoor komen alleen de nodige bacteriën in het water voor. Een paar uur badderen in Mývatn Nature Baths heeft positieve effecten op je huid en je gezondheid. De zwavel schijnt ademhalingsproblemen te verminderen en de mineralen gaan huidproblemen tegen. 

Opwarmen in Myvatn Nature Baths 

Wat kun je doen in 's winters doen in Mývatn Nature Baths?

Of je nu 's ochtendsvroeg of 's avondslaat gaat: je kunt je makkelijk uren vermaken in Mývatn Nature Baths. Mývatn Nature Baths is geopend tot 23:00 uur en daarom het perfecte eindstation van je dag. Van eind mei t/m begin augustus is het bijna 24 uur licht in IJsland en dus kun je hier 's avonds ook genieten van de prachtige omgeving. Dat doen de meeste IJslanders ook. Maar overdag naar Mývatn Nature Baths gaan is net zo leuk.

Trek gekregen? Dan loop je gewoon in je badjas naar het bijbehorende Kaffi Kvika. Hier serveren ze regionale gerechten, zoals vulkanisch rye brood (brood dat in de grond wordt gebakken), verse zalmforel, heerlijke taarten en goede warme koppen soep.
Heb je je buik rondgegeten? Dan spring je gewoon weer het water in. Naast de rondgevormde blauwe lagoon beschikt Mývatn Nature Baths ook over een extra heet dompelbad. Het water van de lagoon is ongeveer 36 tot 40 graden Celsius. Maar in dit badje steken de temperaturen hoog boven je lichamelijke gemiddelde uit. Durf jij dat aan?
Relaxen in Myvatn Nature Baths 
Naast een super groot warmwaterbad, en een extra heet dompelbad, heeft Mývatn Nature Baths ook twee stoomcabines. Deze stoomcabines zijn precies op twee geothermische plekken gebouwd. De sulfaatvrije stoom die uit deze plekken komen, rijzen regelrecht de stoomcabines in. De temperatuur in de stoomcabine is ongeveer 50 graden Celsius is en de luchtvochtigheid 100%. Als je genoeg opgewarmd bent in deze natuurlijke stoomcabine, kun je afkoelen onder de outdoordouche.
Stoomcabine geothermische warmte myvatn 
Zin gekregen om iets te drinken? Dat kan bij de bar! De poolbar is bereikbaar vanuit de lagoon. Hier schenken ze lokale pilseners, witbieren en Pale Ales. Je kunt er ook een glas wijn of een verfrissend glas frisdrank krijgen. In de lagoon zijn diverse inhammetjes waar je, met uitzicht op de omgeving, kunt genieten van je drankje. 

Last but not least kun je je ook opfrissen, omkleden en schoon boenen bij Mývatn Nature Baths. Er zijn namelijk afgeschermde kleedhokjes en openbare douches. De douches zijn voorzien van organische en milieuvriendelijke shampoos en douchegellen. Het is belangrijk dat je deze gebruikt, want deze producten beschadigen de samenstelling van het water niet. Je hoeft ten slotte ook niet voor je eigen handdoek en badjas te zorgen, want deze krijg je bij de receptie. Daar ontvang je ook een muntje welke je in het slot van de kluis kunt stoppen.  

Noorderlicht in Mývatn Nature Baths

Uniek aan een bezoek aan Myvatn Nature Baths in de winter is het noorderlicht. Dat kun je namelijk heerlijk warm vanuit het water spotten. Natuurlijk alleen als de activiteit sterk genoeg is en het onbewolkt is. Met een beetje geduld heb je de beste plek om deze natuurlichtshow te aanschouwen.

Noorderlicht Myvatn Nature Baths  

Mývatn Nature Baths bezoeken

Bij vrijwel iedere winterreis van Voigt Travel kun je Mývatn Nature Baths bezoeken. Bij de Winterwonderlandreizen is de entree tot de warmwaterbron vrijwel altijd inbegrepen. Boek je een winterreis zonder inbegrepen excursies, dan betaal je 5500 IJslandse Kronen per persoon als entree. Dat is ongeveer € 36.