PRINT PAGINA

Parels van de IJslandse kust

Beleef adembenemend IJsland: van kraters en watervallen tot aan het noorderlicht!

Dag 1

Dag 1 Welkom in IJsland

Welkom in IJsland

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je naar Keflavik en kan het avontuur gaan beginnen. Samen met de groep en de reisleider reis je met een bus naar Reykjavik en kom je eind van de dag aan. Check-in in de kamer en ga daarna genieten van het gezamelijke diner. Heb je nog energie over, maak dan een avondwandeling door het centrum van de hoofdstad. Diner en overnachting in Fosshotel Reykjavik.

Dag 2

Dag 2 The Golden Circle

The Golden Circle

De drie bekendste hoogtepunten van IJsland, Pingvellir, Gullfoss en Geysir, vormen samen de Golden Circle. Het blijft een must see voor iedereen die naar IJsland gaat en vandaag is het jouw beurt. De reisleider laat je alle hoogtepunten zien waaronder kraters en bevroren watervallen. Laat je meeslepen door de IJslandse schoonheid van het zuiden. Diner en overnachting in Hotel Fludir.

Dag 3

Dag 3 Hoogtepunten van de zuidkust

Hoogtepunten van de zuidkust

Vandaag staat de zuidkust op het programma waarbij je een stop maakt bij de Seljalandsfoss, Skogafoss en in Vik. Tijdens de tocht bezoek je het volksmuseum van Skogar. Het interessante museum bestaat uit twee gebouwen, het volksmuseum en het transportmuseum. Hier staat een heerlijke lunch voor je klaar. Daarnaast is er een dorpje samengesteld waar typisch IJslandse woningen uit de geschiedenis zijn te bezichtigen. Vanavond verblijf je op een prachtige noorderlichtlocatie. Spot jij het lichtfenomeen aan de donkere hemel? Diner en overnachting in Hótel Kria.

Dag 4

Dag 4 Laatste dag in Zuid-IJsland

Laatste dag in Zuid-IJsland

De laatste dag in het zuiden voordat je de reis vervolgt richting de Oostfjorden. Neem de omgeving nog even goed in je op want het oosten zal er een stukje ruiger uitzien. Je bezoekt het nationaal park Skaftafell en maakt een korte wandeling met prachtig uitzicht op de gletsjer mits het weer dit toelaat. Een hoogtepunt is de stop bij het gletsjermeer van Jökulsarlon: één van de meest gefotografeerde en bewonderde plaatsen van IJsland. Diner en overnachting in Fosshotel Glacier Lagoon.
 

Dag 5

Dag 5 Dagtour naar Egilstadir

Dagtour naar Egilstadir

Vandaag vervolg je de route richting het oosten van het eiland. Onderweg maak je een lunchstop in het lieflijke dorp Djupivogur. Dit dorp heeft een lange handelsgeschiedenis en is gelegen middenin de prachtige natuur. Tegenwoordig is visserij de grootste industrie maar wordt het toerisme steeds belangrijker. De tocht die vandaag wordt afgelegd is prachtig door een desolaat landschap. Dus maak je comfortabel in de bus en geniet van de prachtige uitzichten. Lunch wordt geserveerd in Hótel Framtíð. Diner en overnachting in Icelandair hotel Herad.

Dag 6

Dag 6 Mývatn & omgeving

Mývatn & omgeving

Je bereikt het ongerepte noorden van IJsland en verbaast je over de rust die hier heerst. Je verblijft de laatste twee nachten in Mývatn. Mývatn is een veelzijdige omgeving en is gelegen in een zeer actief vulkanisch gebied. De aarde pruttelt, borrelt en leeft. Er staat vandaag een unieke excursie op het programma waarbij je de hoogtepunten van Mývatn gaat ontdekken. Je bezoekt onder andere de indrukwekkende Grótagjá grot, bekend van de serie 'Games of Thrones', je bekijkt de Víti krater en wandelt over het Höfdi schiereiland. Lunch wordt geserveerd in Fosshotel Mývatn. Natuurlijk mag een stop bij Dimmuborgir niet overgeslagen worden. De dag sluit je relaxt af in de Nature Baths van Mývatn. Na deze tour wil je deze plaats eigenlijk niet meer verlaten. Gelukkig heb je morgen nog een dag in Mývatn.

Dag 7

Dag 7 Eigen invulling

Eigen invulling

De laatste dag is alweer aangebroken. Vandaag kun je je rondreis naar wens afsluiten. Kies bijvoorbeeld voor de magische Dettifoss Super Jeep tour. Met een stoere hoge auto word je gereden door een sneeuwlandschap naar drie indrukwekkende watervallen. Dettifoss is de krachtigste waterval van Europa. Het ruige landschap op de weg ernaar toe en om de watervallen heen is als een compleet andere wereld. Ga ‘s avonds nog een laatste keer op jacht naar het noorderlicht. Diner en overnachting in Fosshotel Mývatn.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Helaas is het einde van de reis alweer in zicht. Geniet nog eenmalig van een heerlijk ontbijtbuffet voordat je terug wordt gebracht naar de luchthaven van Akureyri. Vol met mooie herinneren en wie weet wel met nieuwe vrienden stap je het vliegtuig weer in voor de directe vlucht naar huis.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: