PRINT PAGINA

Parels aan de IJslandse kust

Reis van de hoogtepunten in het onontdekte noorden naar de populaire highlights van Zuid-IJsland

Dag 1

Dag 1 Welkom in magisch winters IJsland

Welkom in magisch winters IJsland

Vandaag is het dan eindelijk zover. Na ongeveer drie uur vliegen zie je het ruige landschap van IJsland onder je verschijnen. Na de ontmoeting met je medereizigers en reisleider Léonie ga je op pad. Je maakt een eerste indrukwekkende tussenstop bij Godafoss waterval. Na een heerlijke lunch in het hotel neemt een lokale gids je mee op een eerste ontdekkingstocht door de prachtige omgeving en kun je genieten van een overheerlijke lokale specialiteit; geysir brood, gebakken onder de grond! Een fijne ontspannen start van de vakantie. Misschien zie je na het dinerbuffet al jouw eerste noorderlicht aan de hemel dansen?

Overnachting in Sel Hótel Mývatn.

Dag 2

Dag 2 Vrije dag in Mývatn en Nature Bath

Vrije dag in Mývatn en Nature Bath

Je wordt heerlijk uitgerust wakker in het comfortabele bed van het hotel. Vandaag kun je rustig acclimatiseren en de dag helemaal naar wens invullen. Kies bijvoorbeeld om de magische Dettifoss Super Jeep tour bij te boeken. In een stoere Superjeep word je door het overweldigende sneeuwlandschap naar de meest krachtigste waterval van Europa gereden. Of kies voor een sportieve start met een sunrise hike op de krater. Ook een sneeuwscootersafari behoort ook tot de mogelijkheden! Na een lekker diner gaan we genieten van de warmwaterbronnen van het Nature bath waarbij we hopelijk ook nog kunnen genieten van het Noorderlicht.

Overnachting in Sel Hótel Mývatn.

Dag 3

Dag 3 Hoogtepunten van Mývatn

Hoogtepunten van Mývatn

Deze ochtend word je door een lokale gids verder meegenomen langs de hoogtepunten van Mývatn. Vol passie en met trots vertelt hij over de regio Mývatn en zien we waarom iedereen er zo enthousiast over is. Je bezoekt onder meer de indrukwekkende Dimmuborgír lavaformaties, bekend van de serie ‘Games of Thrones’. Tussendoor staat er een heerlijke lunch voor je klaar bij het boerderijrestaurant Vogafjós. ’s Middags vervolgt de reis naar het ruige oosten van het land! Diner en overnachting Herad - Berjaya Iceland Hotels.

Overnachting in Hotel Herad - Egilstadir. 

Dag 4

Dag 4 Het verlaten oosten

Het verlaten oosten

Het desolate landschap in het oosten geeft je de ultieme kans om even op adem te komen en te genieten van de rust. Onderweg naar het zuiden van IJsland maak je een lunchstop in het lieflijke dorp Djupivogur. Dit dorp aan de haven heeft een lange handelsgeschiedenis en is gelegen midden in de prachtige natuur. Tegenwoordig is visserij de grootste industrie maar wordt het toerisme steeds belangrijker. De lunch wordt geserveerd in Hótel Framtíd. Je dineert en overnacht in het prachtig gelegen Fosshotel Glacier Lagoon.

Overnachting Fosshotel Glacier Lagoon.

Dag 5

Dag 5 Jökulsarlón ijsmeer

Jökulsarlón ijsmeer

Na een heerlijk ontbijt stap je enthousiast de bus in naar het zuiden van IJsland dat wat minder ruig is dan het oosten. Een absoluut hoogtepunt van vandaag is de stop bij het gletsjermeer van Jökulsarlón: één van de meest gefotografeerde en bewonderde plaatsen van IJsland. Wanneer de zon op het helderblauwe water schijnt sta je met open mond te kijken naar de ijsschotsen die voorbij drijven. Ook jij zal hier één van je mooiste foto’s maken! Daarna bezoek je het nationaal park Skaftafell waar je een wandeling van ongeveer een uurtje maakt met waanzinnig uitzicht op de gletsjer. Mits het weer dit toelaat.
Je dineert en overnacht in Hótel Katla, nabij het dorpje Vík.

Overnachting Hótel Katla.

Dag 6

Dag 6 Hoogtepunten van de zuidkust

Hoogtepunten van de zuidkust

Vandaag staat de zuidkust op het programma waarbij je een stop maakt bij de bekende watervallen Seljalandsfoss en Skogafoss. Tijdens de tocht bezoek je ook het volksmuseum van Skogar waar een lunch voor je klaar staat. Het interessante museum bestaat uit meerdere gebouwen waaronder enkele typische oude IJslandse woningen en werkplaatsen van ambachtslieden, een oude school en het volksmuseum en transportmuseum. Vanavond verblijf je op een prachtige noorderlichtlocatie. Spot jij na het diner het lichtfenomeen aan de donkere hemel?

Overnachting Hotel Flúðir.

Dag 7

Dag 7 The Golden Circle

The Golden Circle

Wie kent hem niet? De bekendste route van IJsland: de gouden cirkel. De drie bekendste hoogtepunten van IJsland - Pingvellir, Gullfoss en Geysir - vormen samen de gouden cirkel. Jouw gids Léonie laat je alle hoogtepunten zien waaronder de geiser en de bevroren waterval. We genieten in Geysir van een heerlijke lunch. Aan het einde van de middag reis je door naar de laatste bestemming van deze prachtige reis: de hoofdstad Reykjavik.

Overnachting in Fosshotel Reykjavík.

Dag 8

Dag 8 Reykjavik

Reykjavik

De laatste volle dag in magisch winters IJsland. Samen met de groep maak je met gids Léonie in de ochtend een rondwandeling langs enkele hoogtepunten van de hoofdstad Reykjavik. De kerk zal je hierbij zeker opvallen, evenals het prestigieuze concert- en congrescentgrum Harpa,. In de middag kun je op eigen gelegenheid nog één van de musea bezoeken of heerlijk door de stad slenteren en nog wat laatste inkopen doen. Nog eenmaal geniet je van een heerlijk diner in het centraal gelegen hotel samen met de je reisgenoten.

Overnachting Fosshotel Reykjavik.

Dag 9

Dag 9 Tijd om naar huis te gaan

Tijd om naar huis te gaan

Na een korte nacht is het tijd om naar de luchthaven te gaan voor de terugreis. In ruim drie uur vlieg je van Keflavík naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: