PRINT PAGINA

Noorderlichtweekend Noord-IJsland

Op jacht naar het noorderlicht in Noord-IJsland, inclusief activiteiten

Dag 1

Dag 1 Goðafoss, Boerderij van Vogafjós, Hverír en Nature Bath

Goðafoss, Boerderij van Vogafjós, Hverír en Nature Bath

Met een comfortabele rechtstreekse vlucht vlieg je van Amsterdam naar Akureyri, in Noord-IJsland. Op de kleine luchthaven ontmoet je reisleider Yoni en de mede noorderlichtjagers. Per transferbus reizen we via de Godafoss waterval oostwaarts door de valleien naar het bijzondere Mývatn meer. Op de boerderij van Vogafjós staat een smakelijke lunch voor je klaar. Daarna bezoeken we de Hverír, met fumarolen en kokende modderpoelen. Wanneer je vervolgens in het geothermische Nature Baths ligt te dobberen, heb je het gevoel al een een paar dagen op reis te zijn. In heerlijk warm water (36 – 40 graden Celsius) vol mineralen zul je in een prachtige omgeving ontspannen van de eerste uren op IJsland. Aan het einde van de middag reizen we naar het Sel Hotel om in te checken en te genieten van een dinerbuffet. Na het diner volgt een eerste noorderlichtbriefing. Het Sel Hotel is perfect gelegen voor noorderlichtjachten. Er is relatief weinig lichtvervuiling, we begeven ons aan de zuidzijde van het Mývatn meer waardoor we een verre horizon hebben én er bevinden zich hier een aantal pseudokraters welke zorgen voor prachtige composities bij fotografie. 
Duur programma: ca. 4-5 uur

Dag 2

Dag 2 Hverfjall, sneeuwscooteren én Dimmuborgir!

Hverfjall, sneeuwscooteren én Dimmuborgir!

Na hopelijk een succesvolle eerste noorderlichtjacht gisteravond staat het ontbijtbuffet van het Sel Hotel op je te wachten in het restaurant. Trek snel je warme winterkleren aan want we gaan voor een magische dag! We gaan vandaag sneeuwscooteren en een vulkaankrater beklimmen. We beginnen de dag met een inspannende hike naar de top van de Hverfall krater. Hverfall is een kegelvulkaan, ca. 2500 jaar geleden ontstaan. De vulkaan is 312 meter hoog, met een diameter van 1 kilometer. De vrij intensieve wandeling naar boven en de wandeling rondom de krater is op eigen tempo te doen. Op de top geniet je van een schitterend uitzicht Daarna ga je met een thermo-overall en na een uitgebreide instructie van de gids op pad met sneeuwscooters voor een magische tocht door dit betoverend mooie landschap. We sluiten dit avontuur af met een wandeling door het sprookjesachtige Dimmuborgír. Aan het einde van de middag keren we weer terug naar het hotel en geniet je wederom van een dinerbuffet. Afhankelijk van de weer- en noorderlichtsituatie gaan we weer noorderlichtjagen tussen de pseudokraters.
Duur dagprogramma: ca. 6 uur

Dag 3

Dag 3 Volle dag in Mývatn en noorderlichtjacht

Volle dag in Mývatn en noorderlichtjacht

Een heerlijke volle dag, en de invulling is volledig aan jou. Wil je heerlijk gaan wandelen en fotograferen? Lijkt het je leuk om met grote superjeeps op pad te gaan óf een langere sneeuwscootersafari te maken? Boek dit dan het liefst voor vertrek, zodat je verzekerd bent van een plekje. Dinerbuffet in het Sel Hotel, noorderlichtbriefing en hopelijk een succesvolle noorderlichtjacht.

Dag 4

Dag 4 Terug naar huis

Terug naar huis

Het is even slikken, afscheid nemen van IJsland en de fijne groep mede noorderlichtjagers. We reizen per bus terug naar luchthaven Akureyri. Met een rechtstreekse vlucht vlieg je aan het einde van de ochtend weer terug naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: