PRINT PAGINA

Farmstay IJsland

Boerderijverblijven bij de IJslanders

Dag 1-2: Het boerenleven rond Mývatn

Dag 1-2: Het boerenleven rond Mývatn

Welkom in IJsland! Je 4x4 huurauto staat voor je klaar, zodat je de komende week op pad kunt. Reis door de winterse landschappen via de machtige Goðafoss waterval naar Mývatn, waar je met open armen wordt ontvangen in het Vogafjós Farm Resort. Ontdek vandaag en morgen op eigen tempo de natuurlijke pracht van deze omgeving. Voor een magische belevenis rijd je naar Hverfjall krater voor de zonsopgang; een beter begin van de dag kun je je niet voorstellen! Andere pareltjes zijn Dimmuborgir, het Höfdi schiereiland en de Víti krater. Meer actie? Je kunt er ook voor kiezen een excursie bij te boeken. Wat dacht je bijvoorbeeld van paardrijden of een sneeuwscootersafari?
Rijafstand luchthaven Akureyri naar Vogafjós Farm Resort: ca. 1,5 uur | 85 km

Dag 3: Op naar de hoogstgelegen bewoonde plek van IJsland

Dag 3: Op naar de hoogstgelegen bewoonde plek van IJsland

Na het ontbijt rijd je naar Fjalladýrð Bókanir, gelegen in Möðrudalur. Je bent nu op de meest hooggelegen bewoonde plek van IJsland! Veel meer dan een kerk en wat turfhuizen kun je hier niet vinden, maar dat geeft je de unieke kans om het plattelandsleven zo goed mogelijk te ervaren. De boerderij waar je verblijft probeert zo zelfvoorzienend mogelijk te zijn. Omdat de accommodatie van de komende nachten zo afgelegen ligt, hebben we voor de komende twee dagen alvast wat leuke excursies voor je op het programma gezet. Doe het vandaag dus lekker rustig aan en maak je klaar voor de komende dagen.
Rijafstand Vogafjós Farm Resort naar Fjalladýrð Bókanir: ca. 1:15 uur | 73 km
 

Dag 4: Met de Superjeep naar de Dettifoss

Dag 4: Met de Superjeep naar de Dettifoss

Er staat een avontuurlijke dag op de planning, waarbij je in een immense Superjeep stapt. Rijd door het uitgestrekte witte landschap en geniet ondertussen van alle verhalen die de gids vertelt. De Dettifoss is de krachtigste waterval van Europa, en zal met haar indrukwekkende kracht een behoorlijke indruk op je achterlaten.
Duur Superjeep tour naar de Dettifoss: ca. 7-8 uur
 

Dag 5: Sneeuwschoenwandeling in de omgeving van Möðrudalur

Dag 5: Sneeuwschoenwandeling in de omgeving van Möðrudalur

Kleed je warm aan en bind de sneeuwschoenen maar onder! Een sneeuwschoenwandeling in de omgeving van Möðrudalur is een uitstekende manier om de ongerepte schoonheid van dit afgelegen deel van IJsland te ervaren. Je zult versteld staan van de betoverende landschappen en de rust die je hier kunt vinden. Je gaat met een gids op ontdekking in de omgeving van de boerderij. Door de speciale vorm van de sneeuwschoenen zak je tijdens het wandelen niet door de sneeuw. Je komt hierdoor op plekken waar je anders niet gemakkelijk komt.
Duur sneeuwschoenwandeling in de omgeving van Möðrudalur: ca. 3-4 uur
 

Dag 6-7: Door de hooglanden naar de stad

Dag 6-7: Door de hooglanden naar de stad

De laatste paar nachten in IJsland breng je door op een farmstay in de buurt van Akureyri. Je bent hier omringd door de boerderijen, maar de stadse gezelligheid is op slechts een kwartiertje afstand te bereiken. Op diverse manieren kun je je eigen programma voor deze twee dagen weer gaan invullen. Ga je er zelf op uit, of kies je voor meer georganiseerde uitjes? Akureyri is een uitstekende plek om te skiën op de nabijgelegen pistes, of stap nog een laatste maal ’s avonds naar buiten om te kijken of je het betoverende Noorderlicht kunt zien. 
Rijafstand Fjalladýrð Bókanir naar Lamb Inn: ca. 2:30 uur | 175 km
 

Dag 8: Tot ziens IJsland

Dag 8: Tot ziens IJsland

Wat vliegt de tijd! Je rijdt met de 4x4 terug naar de luchthaven. Deze winterreis heeft er vast voor gezorgd dat je, naast het genieten van de adembenemende landschappen, ook met warme gevoelens terugkijkt naar de oprechte gastvrijheid van de lokale bevolking.
Rijafstand Lamb Inn naar luchthaven Akureyri: ca. 15 minuten | 12 km
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: