PRINT PAGINA

Wintersport Midweek Akureyri

Een unieke wintersportvakantie naar het ongerepte Noord-IJsland

Dag 1

Dag 1 Welkom in IJsland

Welkom in IJsland

Het avontuur gaat beginnen. Na een directe vlucht vanuit Amsterdam kom je aan in het noorden van IJsland. Je wordt opgehaald door de gids die je mee gaat nemen door het programma van de week. Je maakt vanavond al kennis met een geothermisch bad. Je weet, dit wordt een heel bijzondere reis. 

Dag 2

Dag 2 Skidag Hlíðarfjall

Skidag Hlíðarfjall

De ski’s, langlauf ski’s of het snowboard mogen eindelijk onder de schoenen gebonden worden. Vandaag ga je het Hlíðarfjall gebied in Akureyri ontdekken. Dit veelzijdige skigebied beschikt over blauwe, rode en zwarte pistes. Het uitzicht over het fjord maakt het een unieke ervaring. Laat ‘s avonds alle indrukken op je inwerken in je eigen hottub en kom helemaal tot rust. 

Dag 3

Dag 3 Catskiën op Kaldbakur

Catskiën op Kaldbakur

Weleens met een soort tractor op rupsbanden een piste opgegaan in plaats van een skilift? Vandaag ga je het catskiën beleven. Je rijdt door het prachtige IJslandse landschap naar het dorp Grenivik. Daar wordt de bus geparkeerd en krijg je een lift van de pistebully naar de top van Kaldbakur op 1100 meter hoogte. Bij goede weersomstandigheden heb je hier waanzinnig uitzicht over het fjord. Dan is het tijd af te dalen per slee, ski of snowboard. Heb je het noorderlicht al gespot? Ga vanavond op jacht naar dit magische licht fenomeen.

Dag 4

Dag 4 Skidag Siglufjorður

Skidag Siglufjorður

Siglufjorður is een kleinschalig vissersdorp aan het einde van het fjord. Tijdens de winter was dit dorp lange tijd vrijwel onbereikbaar. Inmiddels zijn er twee tunnels en is de weg van Akureyri naar Siglufjorður onderdeel van de arctische kustroute. Geniet van de uitzichten die je elke keer weer verbazen. Het bijzondere skigebied kijkt uit op het smalle fjord. Op de terugweg wordt er een stop gemaakt bij de hottubs van Hauganes. Deze liggen prachtig aan het strand en de zee. De echte diehards kunnen nog even in zee springen, de temperatuur in de winter ligt rond de 2 graden. Met een beetje mazzel spot je hier ook walvissen.

Dag 5

Dag 5 Tijd om naar huis te gaan

Tijd om naar huis te gaan

Helaas zit de reis er weer op. Zoveel bijzondere indrukken heb je nog nooit opgedaan tijdens de wintersportreis. Geniet vanuit het vliegtuig nog één keer van het unieke IJslandse landschap.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: