PRINT PAGINA

Winteravontuur Weekend Vogafjós Mývatn

Een actief weekend met verblijf op een farm lodge

Dag 1

Dag 1 Welkom in IJsland!

Welkom in IJsland!

Eindelijk is het zover. Vandaag start je reis met een directe vlucht van Amsterdam naar het noorden van IJsland. Op de kleine luchthaven van Akureyri staat de gids al op je te wachten. Hij zal je langs een aantal highlights rijden en met passie vertellen over de omgeving. Je maakt een stop bij de prachtige Goðafoss waterval waar je ruim de tijd hebt de IJslandse natuur in je op te nemen. Bij aankomst in Mývatn staat er een heerlijke soeplunch voor je klaar en is er tijd informatie in te winnen en vragen te stellen bij de gids. In de avond staat een heerlijk 3-gangen diner op het menu met lokale producten. Tip: sluit de dag relaxt af met een bezoek aan Mývatn Nature Baths. Morgenochtend zal je vroeg gewekt worden door de wekker.

Dag 2

Dag 2 Dag vol winterse activiteiten

Dag vol winterse activiteiten

Goedemorgen op de vroege ochtend. Vandaag ga je de zonsopgang op een bijzondere plek bekijken, namelijk op de Hverfjall krater. Deze krater reikt ver boven de grond, maar is gelukkig makkelijk te beklimmen. Op de top kun je een rondje lopen en genieten van de zonsopkomst en de prachtige vergezichten. Langzamerhand worden de mensen om je heen wakker. Beter kun je de dag niet beginnen. 's Middags is het tijd voor wat meer adrenaline. Met de sneeuwscooter scheur je het landschap door over bevroren meren, moerasgebieden en vulkanische kraters. Geniet van de vrijheid van het besturen van een sneeuwscooter. In de avond is het heerlijk aanschuiven voor het diner.
Duur zonsopgang wandeling: ca. 2,5-3,5 uur
Duur sneeuwscootersafari: ca. 2 uur (2 personen per scooter)

Dag 3

Dag 3 Krachtpatser

Krachtpatser

Vandaag ga je de krachtigste waterval van Europa bezoeken. Dettifoss is gelegen in het natuurpark Jokulsarglufur en maakt deel uit van de drie watervallen die in dit park gelegen zijn. Met de superjeep word je vervoerd over wegen waar je normaal niet kunt komen, mits het weer dit toelaat. Door het ruige landschap rondom de watervallen heb je het gevoel dat je in een andere wereld bent. Staan naast een 100 meter brede waterval met zo’n kracht is een belevenis die je niet snel zult vergeten! Wist je trouwens dat Mývatn een perfecte plek is om het noorderlicht te spotten? Wie weet zie je vanavond dit magische natuur fenomeen aan de hemel dansen.
Duur Dettifoss tour: ca. 4-5 uur

Dag 4

Dag 4 Terug naar huis

Terug naar huis

Helaas komt overal een eind aan, zo ook aan deze reis. De dagen zijn voorbij gevlogen maar wat heb je veel meegemaakt. Na het ontbijt word je met de transfer teruggebracht naar de luchthaven van Akureyri voor de directe vlucht naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: