PRINT PAGINA

Winteravontuur Weekend Kea Hotel Akureyri

Winters weekendje avontuur in het onontdekte en ruige Noord-IJsland

Dag 1

Dag 1 Welkom in Akureyri

Welkom in Akureyri

Het is zo ver; Het IJsland avontuur kan beginnen. De uitzichten vanuit het vliegtuig zijn al veelbelovend. Bij aankomst op de kleine luchthaven van Akureyri wacht de gids je op om je naar het hotel te brengen. Pak lekker je koffer uit, fris jezelf op en kleed je warm aan, want je gaat met een boot de zee op om walvissen te spotten. Wie spot deze bijzondere dieren als eerst? Vanavond ga je op noorderlichtjacht. Samen met de gids rijd je de stad uit op zoek naar de perfecte locatie om vol ongeloof het noorderlicht aan de hemel te zien dansen. 
Duur walvissafari: ca. 3 - 4 uur
Duur noorderlichttour: ca. 2,5 uur

Dag 2

Dag 2 Stap binnen in een sprookjesachtig winterwonderland

Stap binnen in een sprookjesachtig winterwonderland

Vandaag is het tijd voor wat meer adrenaline. Je verruilt de stad Akureyri voor Mývatn waar het barst van de natuurlijke hoogtepunten. Met de sneeuwscooter rijd je over bevroren meren, door kraterlandschappen en moerassen. Je belandt in een heel andere wereld. Naast het sneeuwscooteren neemt de gids je mee op ontdekking naar de hoogtepunten van Mývatn. Je eindigt de tour bij Mývatn Nature Baths waar je tegen betaling de dag relaxt kunt afsluiten.  
Duur programma: ca. 8 uur
Toegang Myvatn Nature Baths: ca. € 46

Dag 3

Dag 3 Ontdekkingstocht in IJsland

Ontdekkingstocht in IJsland

Vandaag kun je de dag invullen zoals je dat zelf graag wil. Er zijn nog vele excursies mogelijk. Bind bijvoorbeel sneeuwschoenen onder en ga op ontdekking rondom Akureyri. De perfecte tour om optimaal van de omgeving te kunnen genieten. Heb je interesse in de lokale bevolking? Bezoek dan het traditionele vissersdorp Hjalteyri en proef bij de micro brouwerij een lokaal biertje. Sluit de dag goed af in één van de restaurants in Akureyri. Proost op dit mooie weekend! 

Dag 4

Dag 4 Tijd om naar huis te gaan

Tijd om naar huis te gaan

Vandaag is het helaas tijd om terug te keren naar huis. Je pakt je koffer en je wordt per transfer naar de luchthaven gebracht. Je hebt een ongelooflijk bijzonder weekend achter de rug. Blijf je de volgende keer wat langer? 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: