PRINT PAGINA

Winterwonderland® Week Fosshotel Mývatn

Verblijf een week op een unieke locatie in de wildernis van Noord-IJsland

Dag 1

Dag 1 Welkom in IJsland!

Welkom in IJsland!

Vanaf Schiphol vlieg je rechtstreeks naar het noorden van IJsland. Je stapt in de transfer waar de gids je welkom heet en onderweg kennis laat maken met de het leven en de natuur in Noord-IJsland. Bij aankomst in het hotel staat er een soeplunch voor je klaar. Hier krijg je ook verdere uitleg over het verloop van de week. Na een indrukwekkende ochtend is het tijd om in te checken en alvast de sauna van het hotel uit te proberen.

Dag 2

Dag 2 Ontdek de hoogtepunten rondom Mývatn

Ontdek de hoogtepunten rondom Mývatn

Na een goede nachtrust en een uitgebreid ontbijt is het tijd om de omgeving verder te ontdekken. De gids neemt je mee langs alle hoogtepunten van Mývatn. Je brengt onder andere een bezoek aan Dimmuborgir, een van de bekendste lavavelden. Rondom Mývatn zijn diverse kraters te vinden. Je maakt een wandeling over de rand van de Viti krater, waarbij je prachtig uitzicht hebt over de omgeving. Een stop bij Hverir mag natuurlijk niet overgeslagen worden. De borrelende modderpoelen omringd met sneeuw zal je altijd blijven herinneren. 
Duur programma: ca. 4-5 uur

Dag 3

Dag 3 Walvissen spotten vanuit Húsavík

Walvissen spotten vanuit Húsavík

Start de dag met een goed ontbijt, want vandaag verlaat je Mývatn voor de excursie naar het vissersdorp Húsavík. Deze plaats staat bekend als het walhalla voor het spotten van walvissen. Bij deze excursie is een boottocht waarbij je opzoek gaat naar de walvissen ook inbegrepen! Na de boottocht heb je tijd om het dorp Húsavík verder te bekijken, geniet van een lunch met lokale vis of breng een bezoek aan het walvismuseum. Je sluit de dag af bij een lokale bierbrouwerij en keert hierna terug naar Mývatn.
Duur programma: ca. 7-8 uur

 

Dag 4

Dag 4 Sneeuwschoenwandeling

Sneeuwschoenwandeling

Vandaag ontdek je de omgeving te voet. Met behulp van speciale sneeuwschoenen ga je op pad. Met de sneeuwschoenen kom je op plaatsen die je met gewone schoenen niet kunt bewandelen en ook slechts met sneeuwschoenen te bereiken zijn. Loop over de indrukwekkende lavavelden en houd je camera bij de hand. Onderweg verteld de gids interessante verhalen over het leven en de natuur in Mývatn. Geniet in de middag van de sauna van het hotel of geniet van je boek met uitzicht op het Mývatn meer.
Duur sneeuwschoenwandeling: ca. 2,5-3,5 uur

Dag 5

Dag 5 Vrije tijd en noorderlicht

Vrije tijd en noorderlicht

Vandaag kan je de dag lekker rustig opstarten. Overdag heb jij tijd voor een mooie wandeling of voor een optionele excursie. Wat denk je van een tocht op een IJslands paard. Geniet van de rust en de stilte tijdens de tocht en kom op plaatsen waar je anders niet komt. In de avond staat een avontuur op de planning: noorderlicht jagen. Samen met de gids ga je naar de best mogelijke plek om het noorderlicht te spotten. Maak je graag foto’s? Neem dan zeker je fotocamera en statief mee. De gids helpt je graag met het instellen van je camera om dit natuurfenomeen vast te leggen. 
Duur noorderlicht fotografietour: ca. 2-3 uur

Dag 6

Dag 6 Relaxen in Mývatn Nature Baths

Relaxen in Mývatn Nature Baths

Deze dag staat er pas aan het eind van de middag een excursie op het programma. Het is leuk om de dag te starten met een heerlijke ochtendwandeling bij zonsopkomst. Samen met de gids beklim je de krater Hverfjall. De wandeling is maar 3 kilometer lang met 200 hoogtemeters. Het uitzicht van boven is adembenemend! Je sluit de dag af met een bezoek aan het bekende Mývatn Nature Baths. Dit is een geothermisch bad wat voornamelijk bekend is onder de locals. Elke avond na werk komt iedereen hier samen om bij te kletsen en een biertje te drinken.
Duur bezoek Mývatn Nature Baths: ca. 2 uur
 

Dag 7

Dag 7 Vrije dag

Vrije dag

De laatste volle dag in IJsland alweer, de tijd vliegt voorbij. Gelukkig kun je vandaag nog deelnemen aan een mooie optionele activiteit. Om de week perfect af te sluiten is het aan te raden om deel te nemen aan de excursie naar de ijsgrot. De rit naar de ijsgrot toe is al indrukwekkend. Het laatste stuk door een lavaveld moet te voet worden afgelegd. De grot is een lavagrot, die inmiddels grotendeels gevuld is met ijs en prachtige ijsformaties. Hier zie je pas goed waarom IJsland het land van vuur en ijs wordt genoemd.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van IJsland. Na het ontbijt word je met de transfer teruggebracht naar de luchthaven. Vol verhalen en prachtige foto’s stap je in het vliegtuig die je terugbrengt naar Nederland.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: