PRINT PAGINA

Winterwonderland® compleet IJsland

Combineer stad en natuur tijdens deze winterreis in Noord-IJsland

Dag 1

Dag 1 Op naar Mývatn

Op naar Mývatn

Vandaag is het zover, de reis naar IJsland gaat van start. Met een rechtstreekse vlucht vlieg je naar Akureyri, gelegen in Noord-IJsland. Door de kleine luchthaven voelt het direct of je heel ver weg van Nederland bent. Nadat je de bagage hebt opgehaald, ga je op pad. Onderweg naar Mývatn maak je al diverse stops bij een aantal highlights. Na aankomst staat er een soeplunch voor je klaar, voordat je incheckt in jouw kamer. Vanavond staat de eerste magische tour op de planning. Je gaat op jacht naar het noorderlicht. Heb jij het geluk dit de eerste avond al van je bucketlist af te strepen?

Dag 2

Dag 2 De krachtigste waterval van IJsland

De krachtigste waterval van IJsland

Vandaag word je opgehaald met een super jeep bij het hotel. Zo'n grote auto heb je nog nooit gezien, laat staan in gezeten! De rit naar de waterval is al een hele belevenis en de gids vertelt je graag meer over 'zijn' Mývatn. De super jeep wordt geparkeerd en het laatste stuk leg je af op sneeuwschoenen. Je kijkt je ogen uit bij de 100 meter brede, half bevroren waterval. Het besef dat je in IJsland bent komt nu echt binnen. 
Duur programma: ca. 4-5 uur

Dag 3

Dag 3 De mooiste zonsopgang van je leven

De mooiste zonsopgang van je leven

Je wordt vroeg gewekt, maar dit keer spring je vol enthousiasme naast je bed. Vandaag is het namelijk tijd om de mooiste zonsopgang te beleven in misschien wel je hele leven. En dat op een krater in IJsland! Trek lekker warme kleding aan en dan ben je er helemaal klaar voor. Via een off road route bereik je de Hvjerfjall krater. Geen zorgen, het beklimmen van deze krater valt echt reuze mee. Eenmaal aangekomen op de top verbaas je je over de rust en stilte die er heerst. Dit is pas lekker wakker worden. Adem diep in, en weer uit en geniet van de zon die in de verte boven de horizon verschijnt. 
Duur programma: ca. 2,5 - 3,5 uur 
 

Dag 4

Dag 4 Relaxen zoals de lokale mensen

Relaxen zoals de lokale mensen

Vandaag is het tijd om alle indrukken van de afgelopen dagen rustig in je op te nemen. En wel in de Mývatn Nature Baths. Mývatn staat bekend om haar geothermische activiteit en ook deze baden worden op natuurlijke wijze verwarmd. Het is goed voor je huid dus dompel jezelf lekker onder en relax zoals de lokale mensen dat in IJsland doen. Heb je dorst gekregen? Bestel dan een drankje aan de bar die het bad onlangs rijk is geworden. Helemaal zen verlaat je de baden en ben je helemaal klaar voor weer een actieve dag morgen!
Duur programma: ca. 2 uur

Dag 5

Dag 5 Indrukwekkende omgeving rondom Mývatn

Indrukwekkende omgeving rondom Mývatn

In de ochtend pak je alvast je bagage in, want vanaf vanavond slaap je in Akureyri. Zorg dat je weer warme kleding aantrekt, want het is tijd om de prachtige natuur te ontdekken rondom Mývatn én race je op sneeuwscooter over het bevroren meer of door de bergen. Geen zorgen, je krijgt instructies over het besturen van de sneeuwscooter. Na ongeveer een uur door de prachtige landschappen te hebben gecrosst is het tijd om de hoogtepunten van Mývatn te ontdekken. Je bezoekt onder andere de Dimmuborgir lavavelden en de Pseudo kraters. Zorg dat je camera opgeladen is, want vandaag zul je heel wat mooie plaatjes gaan schieten! Na deze prachtige tour is het tijd om naar de stad Akureyri te reizen. Check in bij het hotel en geniet van de diversiteit aan restaurants in de stad. Sluit je de dag af met een drankje in één van de gezellige bars?
Duur programma: ca. 7 - 8 uur

Dag 6

Dag 6 Vrije dag

Vrije dag

Na een drukke dag kun je heerlijk uitslapen want vandaag heb je een vrije dag ter besteding. Geniet eerst van het uitgebreide ontbijt en ga dan op pad! Kies je ervoor om de stad te verkennen of kun je geen genoeg krijgen van alle gave excursies die Akureyri te bieden heeft? Boek bijvoorbeeld een sneeuwschoenwandeling waarbij je de omgeving van Akureyri verkent of kies voor een culturele tour waarbij je traditioneel vissersdorpjes en een micro brouwerij bezoekt. Aan jou de keus! Gek op skiën of langlaufen? Ook dat kan in Akureyri. Vervelen zul je je dus zeker niet vandaag!
 

Dag 7

Dag 7 Walvissen spotten

Walvissen spotten

Tijdens de reis komt er geen einde aan alle hoogtepunten. Vandaag staat er namelijk een boottocht op het programma waarbij je op zoek gaat naar de walvissen. Houd je camera bij de hand, want het prachtige moment dat de walvis uit het water komt, moet je natuurlijk vastleggen. Wist je dat de kans ook groot is dat je dolfijnen tegenkomt op deze tour? Gaaf toch?! Wie spot ze als eerste?
Duur programma: ca. 3 uur

Dag 8

Dag 8 Afscheid nemen

Afscheid nemen

Helaas is de week voorbij gevlogen. Na het ontbijt stap je in de transfer die je naar het vliegveld brengt. In 3 uurtjes sta je weer in Nederland. Kom je nog een keertje terug in Noord-IJsland?

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: