PRINT PAGINA

Wintersport Week Akureyri

Wintersporten in het ongerepte noorden van IJsland met fenomenale uitzichten

Dag 1

Dag 1 Welkom in IJsland

Welkom in IJsland

Na een directe vlucht van Amsterdam naar Akureyri stap je vol enthousiasme het vliegtuig uit de wondere wereld van IJsland in. Vandaag wordt het programma doorgenomen voor de komende dagen. Om gelijk in IJslandse sferen te komen begeef je je daarna tussen de lokale bevolking door een bezoek te brengen aan het geothermisch zwembad van Akureryi. Kom tot rust in het natuurlijk verwarmde zwembad. Een fijn begin van de reis.

Dag 2

Dag 2 Skidag in Hlíðarfjall

Skidag in Hlíðarfjall

Vandaag ga je voor het eerst de IJslandse pistes op in het mooie skigebied van Hlíðarfjall. De pistes liggen net buiten de stad Akureyri en met blauwe, rode en zwarte pistes vermaakt iedereen zich. Geniet vanavond van je hottub op je eigen veranda. Zal het noorderlicht aan de hemel verschijnen?

Dag 3

Dag 3 Catskiën op Kaldbakur

Catskiën op Kaldbakur

Vandaag rijd je door het IJslandse landschap naar het dorpje Grenivik. Hier wordt de bus geparkeerd en krijg je een lift van de pistebully naar de top van Kaldbakur op 1100 meter. Geniet bij goede weersomstandigheden van het adembenemende uitzicht over het fjord. Daal af op je ski’s of snowboard. Ga je liever sleeën? Ook dat kan! Een beetje zoals rodelen in Oostenrijk, maar dan op z’n IJslands.

Dag 4

Dag 4 Skidag in Siglufjorður

Skidag in Siglufjorður

Siglufjorður is een afgelegen vissersdorpje aan het einde van het fjord en was lange tijd vrijwel onbereikbaar. Pas in 1967 kwam er een betere weg en was het dorp via een kleine tunnel enigszins bereikbaar. Inmiddels zijn er twee tunnels en vanaf Akureyri is het een prachtige rit van ongeveer een uur langs het fjord. Het skigebied biedt een mooi uitzicht op het smalle fjord. Op de weg terug ontspan je de spieren in een IJslandse jacuzzi aan zee. Met een beetje geluk spot je walvissen.

Dag 5

Dag 5 Skiën in Hlíðarfjall

Skiën in Hlíðarfjall

Vandaag ga je terug naar het prachtige skigebied waar de reis begon. Van het uitzicht krijg je nooit genoeg. Ga je vanavond nogmaals op jacht naar het noorderlicht?

Dag 6

Dag 6 Beleef Mývatn & omgeving

Beleef Mývatn & omgeving

Je kunt vandaag de benen even laten rusten. Je gaat namelijk het unieke Mývatn bezoeken waar lava formaties, kokende modderpoelen en besneeuwde kraters zich laten passeren. Onderweg maak je een stop bij de Goðafoss waterval die half bevroren is. Ook bezoek je Dimmuborgir National Park waar je zult wandelen door lavavelden die bedekt zijn met sneeuw. De dag sluit je af zoals de locals ook doen; in Mývatn Nature Baths. Verwen je huid in dit geothermische water.

Dag 7

Dag 7 Eigen invulling

Eigen invulling

Vandaag kies je zelf je favoriete skigebied uit. Ga je terug naar Hlíðarfjall, Siglufjorður of ga je het Tindastoll skigebied ontdekken? Je kunt ook kiezen voor een snowboard-, ski-, of langlaufclinic of een freeride cursus. Vervelen hoef je je in ieder geval niet. Ga vanavond voor een laatste jacht op het noorderlicht vanuit je hottub.

Dag 8

Dag 8 Tijd om naar huis te gaan

Tijd om naar huis te gaan

De reis zit er helaas alweer op. Wat een bijzondere wintersport reis heb je gemaakt. Ga je volgend jaar weer?

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: