PRINT PAGINA

Winterse fjorden in IJsland

Van de IJslandse rust naar gezellig Akureyri

Dag 1

Dag 1 Eerste stappen in IJsland

Eerste stappen in IJsland

Je zet vandaag je eerste stappen op IJslandse grond, waar je welkom wordt geheten door de gids. Rond de middag reis je over een prachtige route langs de fjord naar het meest noordelijke puntje van IJsland. Siglufjörður is een klein, afgelegen dorpje waar je een heerlijke rust kunt ervaren. Aan het einde van de dag kun je gaan genieten van je eerste lokale biertjes. In de brouwerij, die op loopafstand van je hotel is, neemt de gids je graag langs de historie van de brouwerij en het brouwproces voordat je zijn speciaalbiertjes gaat proeven. Als je in de avond nog energie over hebt, kun je alvast op zoek gaan naar het noorderlicht.
Duur bezoek aan bierbrouwerij: ca. 1 uur

Dag 2

Dag 2 Op pad met de sneeuwschoenen

Op pad met de sneeuwschoenen

Begin de dag goed met een lekker ontbijt. Je gaat met een lokale gids op pad met sneeuwschoenen, dus energie zul je zeker nodig gaan hebben! Je wandelt door het witte landschap op schoenen in de vorm van kleine tennisrackets, zodat je niet te ver wegzakt in de sneeuw. Terwijl je door de prachtige natuur wandelt, merk je hoe rustig dit deel van IJsland is. Vergeet vooral niet je camera!
Duur sneeuwschoenwandelen rondom Siglufjörður: ca. 2-3 uur

Dag 3

Dag 3 Lokale vissershistorie

Lokale vissershistorie

Het dorp Siglufjörður heeft een rijke historie. In vroegere tijden stond het bekend om de florerende haringvangst, waar de gids je alles over zal vertellen. Dit geeft je de perfecte achtergrond om vervolgens een bezoek te brengen aan het interessante haringmuseum. Dit museum is verdeeld over diverse gebouwen en is het grootste maritieme en industriële museum van IJsland. Sluit deze dag in stijl af met een lekker visje in het restaurant, of kies je vandaag toch voor iets anders?
Duur rondleiding Siglufjörður: ca. 1 uur

Dag 4

Dag 4 Stadse gezelligheid

Stadse gezelligheid

Tijd om de koffers in te pakken en te verplaatsen. Je wordt naar Akureyri gebracht, zodat je nog een aantal dagen deze levendige omgeving kunt verkennen. Het hotel ligt in het centrum, dus je kunt gemakkelijk eropuit trekken. Was het je nog niet gelukt het noorderlicht te spotten? Wellicht heb je tijdens de Noorderlichttour meer geluk! De gids brengt je op een donkere plek buiten de stad, zodat je de beste kans hebt dit bijzondere magische kleurenspel te mogen aanschouwen.
Duur Noorderlichttour rondom Akureyri: ca. 2,5 uur

Dag 5

Dag 5 Avontuur met walvissen

Avontuur met walvissen

IJsland heeft het geluk te beschikken over een van de meest bijzondere waterdieren. Met een getrainde gids ga je met een boot op pad om te kijken of je de bultrugwalvis kunt spotten. Let ook zeker op de dolfijnen die hier ook wel eens rond willen zwemmen. Op de boot kun je, tussen het dieren spotten door, binnen opwarmen aan de bar. Een avontuur om niet te missen!
Duur Walvissen spotten in Akureyri: ca. 3-4 uur

Dag 6

Dag 6 Dagje vrij

Dagje vrij

Geniet eerst van het uitgebreide ontbijt, en bedenk rustig wat je plannen voor de dag gaan zijn. Kies je ervoor om zelf de stad te verkennen, neem je een duik in het nabijgelegen verwarmde buitenzwembad, of ga je toch liever met een excursie op pad? Een leuke invulling voor vandaag is een kijkje in het leven van de IJslanders, waarbij je meer leert over het leven van vroeger. Op de boerderij met IJslandse paarden kom je alles te weten over de verschillen tussen toen en nu. Wellicht vind je het leuk om een ritje op deze paarden bij te boeken. Ga je als afsluiting van de dag tijdens de virtual reality experience als echte Viking de strijd aan?

Dag 7

Dag 7 Het prachtige meer van Mývatn

Het prachtige meer van Mývatn

Een bezoek aan het noorden van IJsland is eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan Mývatn. De omgeving is filmdecor geweest voor diverse bekende films en wordt door velen dan ook beschouwd als de mooiste plek van het land. Hoogtepunten zijn onder andere de Goðafoss waterval, Skútustaðir pseudo kraters, Hverir modderpoelen en Dimmuborgir lavaformaties. Kom vervolgens, tegen betaling, heerlijk tot rust in de blauwe Mývatn Nature Baths warmwaterbaden en bijbehorende sauna’s.
Duur Ontdek Mývatn & omgeving: ca. 7-8 uur

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Deze week in IJsland is vast voorbijgevlogen! Je stapt vandaag alweer terug in het vliegtuig. Gelukkig wel met een koffer vol mooie verhalen, en beelden waarmee je je familie en vrienden vast jaloers kunt maken. Heb je alweer zin in je volgende winterreis, of kom je nog eens terug naar IJsland voor de zomer?

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: