PRINT PAGINA

Winteravontuur week Saeluhús Akureyri

Verblijf in een eigen bungalow met hottub in het onontdekte Noord-IJsland

Dag 1

Dag 1 Welkom in IJsland

Welkom in IJsland

Vandaag begint de mooie reis naar het noorden van IJsland. Na de rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam zet je voet op IJslandse bodem. Je bevind je gelijk in een heel andere wereld. Met besneeuwde bergtoppen op de achtergrond loop je het kleine vliegveld van Akureyri in om je koffer op te halen. De gids staat al op je te wachten en geeft je tijdens de informatiemeeting alle informatie over de excursies die je deze week gaat beleven. Daarna wordt je naar de bungalow gebracht. Ga lekker relaxen in je eigen hottub of loop een rondje door de stad. Maak je daarna klaar voor een magische avond. Je gaat namelijk op jacht naar het noorderlicht. 
Duur programma: ca. 2,5 uur

Dag 2

Dag 2 Hobby van IJslanders

Hobby van IJslanders

Misschien heb je afgelopen nacht wat minder nachtrust gehad door het noorderlicht. Gelukkig staat er vandaag een mooie excursie op het programma. In het weekend trekken IJslanders er vaak op uit om te gaan ijsvissen. Samen met de gids ga je naar een bevroren meer omringd met besneeuwde bergen, boor je een gat in het ijs en gooi je je hengel uit. Wie is de gelukkige en vangt een forel?
In de middag kun je de stad Akureyri verder ontdekken.
Duur: ca. 3 uur

Dag 3

Dag 3 Ontdek de natuurpracht van Mývatn

Ontdek de natuurpracht van Mývatn

Vandaag ruil je Akureyri in voor Mývatn. Ook Mývatn biedt enorm veel moois. Als eerste zal je de omgeving verkennen op de sneeuwscooter. Een uur lang cross je over bevroren meren en door krater landschappen. Daarna bezoek je het lavapark Dimmuborgir, de pseudo kraters en optioneel het Myvatn nature bath. Zo veel uitzonderlijke natuurverschijnselen vind je maar op weinig plekken in Europa.
Duur programma: ca. 7-8 uur (waarvan 1 uur sneeuwscooter - 2 personen per scooter)
Entree Mývatn Nature Baths: ca. €40,-.

Dag 4

Dag 4 Walvissen spotten

Walvissen spotten

Vandaag ga je op zoek naar misschien wel de meest bijzondere dieren op de wereld, namelijk de walvissen. Vanuit Akureyri vertrek je per boot het Eyjafjord in. Vergeet tijdens de speurtocht naar de walvissen niet ook te genieten van de omgeving met haar prachtige bergen, kleine vissersdorpjes en het weelderige landschap. Naast walvissen is de kans groot dat je ook dolfijnen zult spotten.
Duur programma: ca. 3 uur
 

Dag 5

Dag 5 Fjorden en zwarte stranden langs de Artic Coast Way

Fjorden en zwarte stranden langs de Artic Coast Way

De Arctic Coast Way richting Siglufjörður staat voor vandaag op de planning. Een prachtige route langs de kust en de hoge fjorden, waarbij je onder andere langs de zwarte stranden rijdt. Natuurlijk wordt er onderweg meerdere malen gestopt om mooie plaatjes te schieten en de verhalen te horen van de lokale gids. In het oude vissersdorp Siglufjörður breng je een bezoek aan het haring museum. Een museum voor jong en oud met informatie over de haringvangst in het verleden.
Duur programma: ca. 5 uur

Dag 6

Dag 6 Vrije dag

Vrije dag

Na een paar mooie en intensieve dagen, kun je vandaag zelf het programma invullen. Houd je van skiën of snowboarden? Ontdek dan de skipistes van Akureyri. Voor langlaufen zijn er ook diverse mogelijkheden in de omgeving. Heb je nog nooit op langlaufski’s gestaan? Geen probleem, boek dan de optionele excursie waarbij je langlaufles krijgt.

Dag 7

Dag 7 Sneeuwschoenwandeling rondom Akureyri

 Sneeuwschoenwandeling rondom Akureyri

Het lopen door een dikke pak sneeuw kan soms wat lastig zijn. Daarom ga je vandaag op pad op sneeuwschoenen. Deze kleine tennisrackets bind je onder je schoenen en zorgen ervoor dat je niet te ver in de sneeuw zakt. Geniet van de prachtige omgeving tijdens de tour en kom meer te weten over de hoofdstad van Noord-IJsland.
Duur programma: ca. 3 - 4 uur

Dag 8

Dag 8 Tijd om naar huis te gaan

Tijd om naar huis te gaan

De reis zit er helaas bijna op. De transfer zet je af op het vliegveld waar het vliegtuig al klaarstaat om je naar Amsterdam te brengen. Met een koffer vol mooie herinneringen zet je weer voet op eigen bodem.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: