PRINT PAGINA

Lokaal en uniek Noord-IJsland

Beleef het mooiste van Noord-IJsland op de meest authentieke manier

Dag 1

Dag 1 Met je voeten op IJslandse bodem

Met je voeten op IJslandse bodem

Vandaag gaat het avontuur beginnen! Na aankomst in Akureyri maak je direct kennis met IJsland. De gids neemt je mee langs de mooie kustroute op weg naar het noordelijkste puntje van het schiereiland. Onderweg maak je diverse stops, waaronder bij de Beer Spa. Hier kom je heerlijk tot rust in je eigen bierbad. Leg je zwemkleding dus bovenop in je tas! Na een lunch onderweg en een middag vol hoogtepunten kom je aan in de kleinschalige Soti Lodge. Neem de prachtige omgeving goed in je op voordat je in de eetzaal aanschuift voor een lokaal diner. Heb je deze avond nog de energie om noorderlicht te gaan spotten?
Duur Beer Spa: totaal 1 uur, waarvan een half uur in een eigen bad

Dag 2

Dag 2 IJslandse activiteiten

IJslandse activiteiten

Start de dag met een goed ontbijt, want vandaag heb je veel energie nodig. In de ochtend ga je samen met de gids op bezoek bij een nabijgelegen boerderij. Hier maak je kennis met de IJslandse paarden. Heb je geen ervaring? Geen probleem, ze nemen alle tijd om de paarden te ontmoeten. Je doet vervolgens binnen een proefrondje voordat je naar buiten gaat voor een tocht van een uur. Na de lunch in de lodge ga je samen met de gids de sneeuwschoenen uitproberen. De tocht wordt aangepast op het niveau van de deelnemers. De natuur is prachtig, dus neem je camera mee!
Duur paardrijden: ca. 2 uur
Duur sneeuwschoenwandeling: ca. 2 - 3 uur

Dag 3

Dag 3 Walvissen spotten en floaten

Walvissen spotten en floaten

Na het ontbijt brengt de gids je naar vissersdorp Dalvik. Hier ga je per boot op zoek naar wildlife. De besneeuwde fjorden zijn prachtig en hopelijk zie je walvissen en dolfijnen die vaak in de baai komen. Na de boottocht ga je naar een lokaal café waar je op eigen kosten kan genieten van een heerlijke IJslandse vissoep. Na al die inspannende activiteiten is het in de middag tijd om te ontspannen. In het zwembad van Sóti lodge kun je je even helemaal gewichtloos voelen. Ontspan lekker met behulp van de drijfbanden en laat je lichaam tot rust komen. Na deze prachtige dag staat er natuurlijk weer een driegangendiner op je te wachten!
Duur walvistocht: ca. 3 uur inclusief transfer
Duur floating: ca. 1 uur

Dag 4

Dag 4 Local life

Local life

Vandaag bezoek je vissersdorp Siglufjördur. De gids vertelt je alles over de fascinerende geschiedenis van dit dorp dat bekend stond om de florerende haringvangst. Na afloop is er tijd om op eigen gelegenheid ergens te lunchen of een bezoek te brengen aan het haringmuseum. Meer zin in actie? Vraag dan de mogelijkheden na om te gaan skiën of langlaufen. Geniet vanmiddag nogmaals van het zwembad of de sauna van Sóti Lodge. Morgen reis je verder richting Mývatn.
Duur rondleiding Siglufjördur: ca. 1,5 uur

Dag 5

Dag 5 Op weg naar het maanlandschap

Op weg naar het maanlandschap

Na het ontbijt is het tijd om je koffer te pakken en afscheid te nemen van de chef die dagenlang heerlijk voor je gekookt heeft. De gids brengt jullie vandaag naar Mývatn, de plaats die bekend staat om z’n geothermische krachten. Onderweg maak je natuurlijk een stop bij de Goðafoss waterval die je met een korte wandeling kan bereiken. In de loop van de dag kom je aan bij Vogafjós Farm Resort. Verken de omgeving voordat je aanschuift bij het driegangendiner in het restaurant. Vogafjós staat bekend om lokale producten van hun eigen boerderij en uit de omgeving.

Dag 6

Dag 6 Sneeuwscooteren en lokaal baden

Sneeuwscooteren en lokaal baden

Heb je gisteravond het noorderlicht nog gezien? Start de dag met het uitgebreide ontbijt en natuurlijk een glaasje melk van de koeien uit de stal. Vandaag maak je een mooie sneeuwscootertocht door het vulkanische landschap. Na een uitgebreide uitleg stapt één achter het stuur en de ander achterop. Natuurlijk is er onderweg tijd om te wisselen van bestuurder en foto’s te maken van het indrukwekkende landschap. Aan het einde van de middag breng je een bezoek aan Mývatn Nature Baths. Dit bad zit vol met mineralen en wordt verwarmd door geothermische activiteit. Bestel een lokaal biertje bij de bar in het bad!
Duur sneeuwscootertocht: ca. 2 uur (2 personen per scooter)
Duur bezoek Mývatn Nature Bath: ca. 1,5 uur

Dag 7

Dag 7 Super Jeep tocht naar Dettifoss

Super Jeep tocht naar Dettifoss

Een mooie afsluiter van de vakantie staat vandaag op de planning. Stap in een immense Super Jeep en geniet van alle lokale verhalen van de gids. Je rijdt weer door het prachtige en uitgestrekte landschap voordat je in de buurt komt van de krachtigste waterval van Europa, de Dettifoss. Afhankelijk van de sneeuwcondities trek je voor het laatste stukje de sneeuwschoenen aan. Samen met de gids bekijk je de waterval vanaf verschillende punten. De indrukwekkende ijspegels rondom de waterval vergeet je nooit meer. Vanavond is helaas alweer de laatste avond, geniet nog eenmaal van het diner, voordat je de laatste keer afscheid neemt van het noorderlicht als je naar je kamer loopt.
Duur Dettifoss Superjeep: ca. 4 - 5 uur

Dag 8

Dag 8 Tot ziens IJsland!

Tot ziens IJsland!

Helaas zit het avontuur in het bijzondere noorden van IJsland er alweer op. Vol mooie verhalen en belevenissen stap je in het vliegtuig op weg naar Nederland. Deze mooie regio in IJsland heeft met al z´n schoonheid een plekje in je hart veroverd. Kom je nog eens terug?

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: