PRINT PAGINA

Winteravontuur Midweek Vogafjós Mývatn

5 dagen lang genieten van winterse activiteiten in Noord-IJsland

Dag 1

Dag 1 Welkom in IJsland!

Welkom in IJsland!

Het avontuur kan beginnen. Er staat je een geweldige midweek te wachten in het onontdekte noorden van IJsland. Bij aankomst op de luchthaven wacht de gids op je die je mee neemt in de transfer naar Mývatn. Je maakt een stop bij de bekende Goðafoss waterval en bij aankomst in Mývatn staat er een heerlijke soeplunch voor je klaar in het hotel. Voor vragen en tips kun je terecht bij de gids die je met liefde alles over ‘zijn’ Mývatn wilt vertellen. Wil je 's avonds relaxen zoals de lokale bevolking dat doet? Ga dan naar Mývatn Nature Baths zodat je de volgende ochtend helemaal klaar bent voor de vroege wekker.

Dag 2

Dag 2 Magic morning in Noord-IJsland

Magic morning in Noord-IJsland

Vandaag sta je vroeg op, maar dit is het helemaal waard. Je gaat namelijk de zonsopgang bekijken vanaf één van de best bewaarde kraters ter wereld. De Hverfjall krater is 312 meter hoog, maar gemakkelijk te beklimmen. Bewandel het pad over de rand van de krater en laat je betoveren door de zonsopkomst. 's Middags is het tijd voor wat meer actie. Stap op de sneeuwscooter en rijd door het variërende landschap van Mývatn en omgeving. Je passeert bevroren meren, moerassen en vulkanische landschappen. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten.
Duur zonsopgang wandeling: ca. 2,5-3,5 uur
Duur sneeuwscooter safari: ca. 2 uur (2 personen per sneeuwscooter)

Dag 3

Dag 3 Op zoek naar walvissen

Op zoek naar walvissen

Er staat vandaag een mooie dag op het programma. Met een transfer word je naar Hauganes gebracht. Door deze route maak je kennis met de prachtige kustwegen van de Arctic Coastway en zie je typische IJslandse vissersdorpjes. Onderweg zullen er verschillende stops gemaakt worden om te genieten van de adembenemende uitzichten. In Hauganes stap je op de boot en kan de zoektocht naar de walvissen beginnen. Wie spot ze als eerst? Aan de overkant van het fjord stap je weer uit en rijd je via een prachtige route terug naar Mývatn. Uitgeteld maar voldaan geniet je op de terugweg van de mooie omgeving. 
Duur programma: ca. 6-8 uur

Dag 4

Dag 4 De hoogtepunten van Mývatn

De hoogtepunten van Mývatn

Je wordt één met de magische natuur van Mývatn. Samen met een lokale gids die alles over de omgeving weet bezoek je alle highlights van Mývatn. Aan het eind van deze dag kan het niet anders dan dat je verliefd bent op dit mooie stukje IJsland. Je wandelt over het Höfdi schiereiland, beklimt de Víti krater, luncht op eigen gelegenheid in het beste restaurant en loopt door de lavavelden van Dimmuborgir. Vanavond is het nog een keer genieten van het heerlijke diner, en wellicht nog het noorderlicht?
Duur Mývatn parels en hoogtepunten: ca. 4-5 uur

Dag 5

Dag 5 Tijd om naar huis te gaan

Tijd om naar huis te gaan

Na een midweek vol nieuwe avonturen en indrukken is het helaas tijd om weer naar huis te gaan. Na het ontbijt word je met de transfer teruggebracht naar de luchthaven van Akureyri. Met een directe vlucht sta je binnen 3,5 uur weer op Nederlandse bodem. Home sweet home.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: