PRINT PAGINA

Winteravontuur Midweek Kea Hotel Akureyri

Walvissen spotten, sneeuwschoenwandelen en noorderlicht jagen vanuit Akureyri

Dag 1

Dag 1 Welkom in IJsland

Welkom in IJsland

Het avontuur kan beginnen. Lichtelijk jaloers zwaaien de thuisblijvers je uit. De uitzichten vanuit het vliegtuig beloven veel goeds. Zodra je voet zet op IJslandse bodem begeef je je in een heel andere wereld. De gids staat al klaar om je naar het hotel te brengen. Pak lekker je koffer uit en maak je klaar voor het eerste magische moment in IJsland. Je gaat op zoek naar walvissen! Houd je ogen goed open, want voor je het weet springt er een walvis uit het water. Vanavond ga je samen met een gids op jacht naar het noorderlicht. Heb jij het geluk om dit dansende licht de eerste avond al aan de hemel te zien dansen?
Duur walvisexcursie: ca. 3 uur
Duur noorderlichtsafari: ca. 2,5 uur

Dag 2

Dag 2 Beleef de arctische kustroute

Beleef de arctische kustroute

Vandaag ga je één van de mooiste routes van Noord-IJsland ontdekken per mini-bus, namelijk de arctische kustroute. Onderweg maak je kennis met het lokale leven en geschiedenis van de IJslanders. Je kijkt je ogen uit in de prachtige omgeving waar je doorheen rijdt! Je stopt onder andere bij een zwart strand, traditionele vissersdorpjes en je brengt een bezoek aan het haring museum. IJsland heeft je hart nu al gestolen.
Duur excursie: ca. 5 uur

Dag 3

Dag 3 Beleef Akureyri & omgeving

Beleef Akureyri & omgeving

Het lopen door een dik pak sneeuw kan soms wat lastig zijn. Daarom ga je vandaag op pad met sneeuwschoenen onder je voeten. Deze kleine tennisrackets bind je onder je schoenen en zorgen ervoor dat je niet te ver in de sneeuw zakt. Geniet van de prachtige omgeving tijdens de tour en kom meer te weten over de hoofdstad van Noord-IJsland. Kleed je warm aan en ga op avontuur!
Duur: ca. 3 -4 uur

Dag 4

Dag 4 Lake Mývatn en sneeuwscooteren

Lake Mývatn en sneeuwscooteren

Tijd voor actie! Onderweg naar Mývatn stop je bij de adembenemende Godafoss waterval die er half bevroren bij hangt. Zo'n magische waterval heb je nog nooit gezien. Het beloofd een mooie dag te worden. Aangekomen in Mývatn is het eerst tijd om een uurtje te gaan sneeuwscooteren. Geen zorgen, de gids legt je precies uit hoe je de scooter bestuurd en dan is het tijd door het magische landschap van IJsland te crossen. Genoeg adrenaline gehad, tijd voor het ultieme IJslandse landschap. Je bezoekt onder andere het Dimmuborgir National Park en de borrelende modderpoelen. Een bezoek aan een krater kan natuurlijk ook niet ontbreken. Aan het einde van de dag kun je tegen betaling bij de Mývatn Nature Baths genieten van de sauna's en warmwater baden.
Duur programma: ca. 7-8 uur

Dag 5

Dag 5 Terug naar huis

Terug naar huis

Helaas zit de reis er bijna op. Met de transfer word je terug naar de luchthaven gebracht waar het vliegtuig al op je staat te wachten. Bij thuiskomst geniet je nog lang na bij het vertellen van al je avonturen. Kom je nog een keertje terug?

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: