PRINT PAGINA

Winteravontuur Midweek Fosshotel Húsavík

Een midweek in het visserdorp Husavik is een onvergetelijke belevenis

Dag 1

Dag 1 Welkom in IJsland

Welkom in IJsland

Na een korte vlucht vanuit Amsterdam kom je aan in een totaal andere wereld. De gids staat al op je te wachten om kennis te maken en samen op pad te gaan. Eerst maak je een stop in de grootste plaats van het noorden, Akureyri. Tijdens de welkomstbijeenkomst in een lokaal restaurant leer je de gids en medereizigers beter kennen. Ook verteld de gids meer over de activiteiten die op de planning staan. Na de lunch is er tijd om in het centrum rond te lopen, als het weer het toe laat. Vanuit daar gaan we naar Husavik. Onderweg maak je een stop bij de Godafoss waterval, ook wel de waterval van de Goden genoemd. Eind van de middag kom je aan in Husavik, een dorp direct geleden aan het water.

Dag 2

Dag 2 Ontdek het mooie noorden

Ontdek het mooie noorden

De dag begint met een vroeg ontbijt. Zorg dat je genoeg eet, zodat je energie hebt voor de gehele dag. Je begint de dag met een zonsopkomst wandeling. Afhankelijk van het weer zal de wandeling zijn bij de zwarte stranden of richting de bergen. Hoe dan ook, zal het uitzicht prachtig zijn. Na de wandeling reis je verder af naar het noorden richting Ásbyrgi. De tocht met de superjeep is al indrukwekkend. Ásbyrgi is een immens besneeuwde kloof in de vorm van een hoefijzer met een prachtige geschiedenis. De gids vertelt je hier graag alles over.
Zonsopkomst wandeling: ca. 2 uur
Dagtocht Ásbyrgi: ca. 5-6 uur

Dag 3

Dag 3 Walvissen spotten

Walvissen spotten

Vandaag stap je op een vissersboot en ga je opzoek naar walvissen in Eyarfjordur. Het langste fjord van IJsland. Het varen door het varen is al prachtig, maar een walvis spotten is toch wel de kers op de taart. We varen richting de overkant van het fjord en daar bezoeken we een lokale bierbrouwerij. Proef je ook een glaasje? De terugweg is met een transfer waar af en toe nog een mooie fotostop wordt gemaakt. Zorg dat je vanavond nog energie over hebt, want we gaan opzoek naar het noorderlicht. Maakt dit de dag helemaal perfect?
Duur dagtocht walvis spotten: ca. 7 uur
Duur noorderlicht spotten: ca. 2-3 uur

Dag 4

Dag 4 Dag naar Mývatn

Dag naar Mývatn

Hopelijk heb je kunnen genieten van een paar uur slapen na het spotten van het noorderlicht. Vandaag heb je een dagtocht naar Mývatn. Hier zal je het prachtige kraterlandschap ontdekken, borrelende modderpoelen spotten en heel veel verhalen over de trollen horen. Onderweg maak je een lunchstop in een knus restaurant (op eigen kosten). In de middag zal je de gebaande paden verlaten en een tocht op de sneeuwscooter maken. Vanavond is helaas alweer de laatste avond. Heb je het noorderlicht nog niet gezien? Trek er dan nog eenmaal zelf op uit om het noorderlicht te spotten.
Duur dagtocht Mývatn: ca. 5 uur
Duur sneeuwscootertocht: ca. 1 uur (2 personen/scooter)

Dag 5

Dag 5 Terug naar huis

Terug naar huis

Wat een onvergetelijke reis is dit! Helaas komt aan al het moois ook weer een eind. Na 5 dagen vol actie is het tijd om de tas weer in te pakken en het prachtige vulkanische eiland te verlaten. Kom je nog eens terug?

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: