PRINT PAGINA

Special midweek Sóti lodge

Bijzondere activiteiten vanuit een kleinschalige lodge midden in de natuur

Dag 1

Dag 1 Sightseeing en onderdompelen in bier

Sightseeing en onderdompelen in bier

Welkom in IJsland. Direct als je uit het vliegtuig stapt, voel je hoe uniek deze reis gaat worden. Maak kennis met de gids en het avontuur begint. Samen met de gids reis je verder naar het noorden, een prachtige kustroute. Je stopt in kleine vissersdorpjes om foto’s te maken. De ultieme stop is bij de bierspa. Ontspan een half uur in je eigen bierbad en geniet daarna van de rust in de relax ruimte. Na de mooie tocht kom je aan in de kleinschalige lodge. Hier staat vanavond een uitgebreid 3-gangen diner voor je klaar. Heb je nog energie over om het noorderlicht te spotten?
Duur bierspa: totaal een uur, waarvan een half uur in een eigen bad

Dag 2

Dag 2 Paardrijden en sneeuwschoenwandeling

Paardrijden en sneeuwschoenwandeling

Start de dag met een goed ontbijt. De energie zal je vandaag zeker nodig hebben. In de ochtend ga je samen met de gids op bezoek bij een nabijgelegen boerderij. Hier maak je kennis met de IJslandse paarden. Heb je geen ervaring? Geen probleem, ze nemen alle tijd om je kennis te laten maken met de paarden en je doet een proefrondje binnen, voordat je naar buiten gaat voor een tocht van een uur. Na de lunch in de lodge ga je vanmiddag samen met de gids de sneeuwschoenen uitproberen. De tocht wordt aangepast op het niveau van de deelnemers. De natuur is prachtig, dus neem je camera mee!
Duur paardrijden: ca. 2 uur
Duur sneeuwschoenwandeling: ca. 2-3 uur

Dag 3

Dag 3 Walvissen spotten

Walvissen spotten

Na het ontbijt brengt de gids je naar het vissersdorp Dalvik. Hier ga je per boot opzoek naar wildlife. De besneeuwde fjorden zijn prachtig en hopelijk zie je walvissen en dolfijnen die vaak in de baai komen. Na de boottocht ga je naar een lokaal café waar je op eigen kosten kan genieten van een heerlijke IJslandse vissoep. Na al die inspannende activiteiten is het in de middag tijd om te ontspannen. In het zwembad van de Soti lodge is het tijd om je gewichtloos te voelen. Door middel van drijfbanden ontspan je helemaal en je lichaam komt tot rust. Na deze prachtige dag staat en natuurlijk weer een 3-gangen diner op je te wachten!
Duur walvistocht: ca. 3 uur inclusief transfer
Duur floating: ca. 1 uur

Dag 4

Dag 4 Local life

Local life

Vandaag breng je een bezoek aan het vissersdorp Siglufjördur. De gids vertelt je alles over de fascinerende geschiedenis van het dorp, die bekend staat om de haringvangst. Na afloop is er tijd om op eigen gelegenheid ergens lunchen of een bezoek te brengen aan het haringmuseum. Meer zin in actie? Vraag dan de mogelijkheden na om te gaan skiën of langlaufen. Vanavond is alweer de laatste avond om te genieten van het uitgebreide diner. Heb je het noorderlicht al gespot? Of zet je vandaag alles op alles om het te zien?
Duur rondleiding: ca. 1 uur

Dag 5

Dag 5 Terug naar huis

Terug naar huis

Hopelijk heb je nog wat nachtrust kunnen pakken na de jacht op het noorderlicht! Deze ochtend vertrek je vroeg weer terug naar de luchthaven van Akureyri. Hier neem je afscheid van de gids, de mooie natuur en ga je vol mooie herinneringen terug naar Nederland.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: