PRINT PAGINA

Kids Weekend Sel Hotel Mývatn

Een uniek weekendje weg voor families in de sneeuw van IJsland

Dag 1

Dag 1 Welkom in IJsland!

Welkom in IJsland!

Na de rechtstreekse vlucht van Schiphol naar Akureyri in Noord-IJsland staat de gids bij aankomst al op je te wachten en word je per bus naar Mývatn vervoerd. Onderweg maak je een stop bij de prachtige Goðafoss waterval waardoor je gelijk een goed beeld krijgt van wat IJsland te bieden heeft. Door het tijdsverschil zal je snel trek hebben en staat er een soeplunch klaar in het hotel. De middag heb je vrij te besteden. Je verblijft bij een accommodatie die tevens ook een boerderij is. Bezoek de stallen, knuffel de koeien en kijk vanuit het restaurant hoe ze gemolken worden. Elke avond staat er een heerlijk diner klaar, met lokale producten.

Dag 2

Dag 2 Bezoek aan de huskyboerderij

Bezoek aan de huskyboerderij

Vandaag ga je op een uniek avontuur en maak je kennis met de vriendelijke husky honden. De huskyhouders vertellen je alles over hun dieren en er is genoeg tijd om met ze te spelen en knuffelen. Vanavond breng je een bezoek aan Mývatn Nature Baths voor een warme duik en kom je heerlijk tot rust. 
Duur programma: ca. 2,5-3 uur
Duur bezoek Mývatn Nature Baths: ca. 2 uur

Dag 3

Dag 3 De Arctische kust ontdekken

De Arctische kust ontdekken

Vandaag is je kans om dichtbij walvissen te komen! Je reist samen met een gids af naar het vissersdorpje Húsavík. Je stapt aan boord van een traditionele eikenboot. Het walvissen spotten kan beginnen! Houd je ogen goed open en je camera bij de hand. Na de boottocht geniet je op eigen gelegenheid van een lokale lunch of je brengt nog een bezoek aan het walvismuseum. Aan het eind van de dag keer je terug naar Mývatn en geniet je onderweg van de mooie sneeuwlandschappen die voorbij komen.
Duur programma: ca. 7-8 uur

Dag 4

Dag 4 Afscheid van IJsland

Afscheid van IJsland

Helaas is het einde van de reis op IJsland in zicht. Na het ontbijt word je teruggebracht naar de luchthaven van Akureyri. Tijdens de directe vlucht naar Schiphol zal je genoeg verhalen hebben om te vertellen. Dit was een weekend om nooit te vergeten.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: