PRINT PAGINA

Kids Week Sel Hotel Mývatn

Heerlijke actieve winterweek met het gezin in Noord-IJsland

Dag 1

Dag 1 Welkom in IJsland

Welkom in IJsland

Vanuit het vliegtuig geniet je al van het eerste prachtige uitzicht van IJsland. Na een directe vlucht van Amsterdam naar Akureyri bevind je je in een heel andere wereld. Je komt aan in een kleine aankomsthal met één bagageband waar de gids op je staat te wachten. Je wordt direct overgoten met de IJslandse gastvrijheid en schoonheid. Op weg naar Mývatn zal je stoppen bij de Goðafoss waterval en besef je dat je je op IJslandse grond bevindt. Een heerlijke soeplunch staat bij aankomst in Mývatn voor je klaar en krijg je meer informatie over de excursieplanning van deze week.

Dag 2

Dag 2 Ontdek een lokale boerderij

Ontdek een lokale boerderij

Vandaag bezoek je een boerderij waarbij je kennis zal maken met de lokale inwoners, die je meer vertellen over het leven op het platteland van IJsland. De boerderij bevindt zich in de buurt van het hotel. Een van de eigenaren haalt je te voet op en neemt je mee naar de boerderij. Laat je meenemen op avontuur, ontmoet de dieren, kijk hoe de koeien gemolken worden en voer de schapen. Je sluit je dag af met een bezoek aan Mývatn Nature Baths, waar je een warme duik neemt.
Duur bezoek lokale boerderij: ca.2 uur
Duur bezoek Mývatn Nature Baths: ca. 2 uur

Dag 3

Dag 3 Walvissen spotten aan de Arctische kust

Walvissen spotten aan de Arctische kust

Een bijzondere ervaring om met het hele gezin te delen, walvissen spotten! Vandaag ga je op pad buiten Mývatn en word je per transfer naar Hauganes gebracht. Door deze route maak je kennis met de prachtige kustwegen van de Arctic Coastway en zie je typische IJslandse vissersdorpjes. Onderweg zullen er verschillende stops gemaakt worden om te genieten van de adembenemende uitzichten. In Hauganes stap je op de boot en kan de zoektocht naar de walvissen beginnen. De boottocht duurt ongeveer 2,5 uur, afhankelijk van weerscondities. Aan de overkant van het fjord stap je weer uit en rijd je via een prachtige route terug naar Mývatn
Duur programma: ca. 6-8 uur

Dag 4

Dag 4 Vrije dag in winterwonderland

Vrije dag in winterwonderland

Vandaag staan er geen excursies op het programma en kun je zelf op ontdekkingstocht gaan. Maak een wandeling door de omgeving of kies ervoor terug te gaan naar de Nature Baths om te relaxen en alle indrukken van afgelopen dagen even te laten bezinken. Bruis je nog van de energie? Boek dan een van de gave excursies zoals de noorderlicht fotografie tour. Zo maak je de reis nóg magischer.

Dag 5

Dag 5 Bezoek de husky’s

Bezoek de husky’s

Je wordt met liefde en enthousiast geblaf verwelkomt door de huskyhonden op de huskyboerderij. Maak kennis met de verschillende honden en je merkt meteen dat ze erg van aandacht houden. Er is genoeg tijd om met de honden te knuffelen, spelen en op de foto te gaan. De verzorgers vertellen je alles over het leven op de huskyboerderij.
Duur programma: ca. 2,5-3 uur 

Dag 6

Dag 6 De parels en hoogtepunten van Mývatn

De parels en hoogtepunten van Mývatn

Mývatn heeft enorm veel moois te bieden en dat ga je vandaag verder ontdekken. Met een enthousiaste lokale gids ga je de highlights bezoeken en ontdek je waarom lokale mensen vaak na het studeren ergens anders weer terugkeren naar Mývatn. Je loopt door de lavavelden en gaat de borrelende modderpoelen van dichtbij bekijken. Hoe kan het toch dat er overal stoom uit de aarde komt? 
Duur programma: ca.4-5 uur

Dag 7

Dag 7 Een dag op avontuur

Een dag op avontuur

De laatste dag om te genieten van het mooie IJsland. Op zoek naar actie? Boek de excursie naar de Dettifoss waterval, de krachtigste waterval van Europa. Met een superjeep betreed je de route door het sneeuwlandschap die leidt naar drie watervallen. Je bevindt je in een compleet andere wereld, een absolute must bij een bezoek aan IJsland. 

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Wat heb je veel gezien en meegemaakt deze week. Helaas is het alweer tijd om naar huis te gaan. Na het ontbijt word je met de transfer terug gebracht naar de luchthaven van Akureyri waar het vliegtuig klaar staat voor de vlucht naar Schiphol Airport. Na ongeveer 3 uurtjes vliegen vertrek je met een koffer vol mooie herinneringen van het vliegveld naar huis.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: