PRINT PAGINA

Noorderlicht break fly & drive

Ervaar het noorderlicht tijdens de Lapse Indian Summer

Dag 1

Dag 1 Welkom in Lapland!

Welkom in Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht van Transavia vlieg je vanaf Rotterdam The Hague airport naar de luchthaven van Rovaniemi. Nadat je je bagage hebt opgehaald staat de huurauto al voor je gereed, je bent klaar om te gaan! De eerste nacht verblijf je in Jeris, in de omgeving van Muonio, waar je kennis maakt met de Sami-cultuur. Hotel Jeris ligt aan het Jerisjärvi meer en aan de rand van Ylläs-Pallastunturi Nationaal Park waar je goed kunt wandelen. Liever met de fiets? Huur dan een mountainbike en ontdek dit prachtige natuurgebied! Vanavond is al de eerste mogelijkheid om het noorderlicht te gaan spotten als het weer wil meewerken. Vraag bij de receptie na, waar je dit natuurfenomeen het beste kan waarnemen. Overnachting in Hotel Jeris.
Rijafstand Rovaniemi-Jerisjärvi: ca. 215 km | ca. 3 uur

Dag 2

Dag 2 Via de arm van Finland naar Kilpisjärvi

Via de arm van Finland naar Kilpisjärvi

Vandaag staat je een mooie roadtrip te wachten. Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet is het tijd om de motor van de auto te starten, je reist via de arm van Finland naar wandelwalhalla Kilpisjärvi. De weg loopt langs een rivier wat tevens de grens is tussen Finland en Zweden. Onderweg geniet je van de bijzondere herfstkleuren en adembenemende uitzichten. De natuur om je heen zie je de hele tijd veranderen, van bossen naar uitgestrekte vlaktes. Vergeet vooral niet om onderweg te stoppen bij de diverse uitzichtpunten! Overnachting in Santa's Hotel Rakka.
Rijafstand Torassieppi-Kilpisjärvi: ca. 210 km | ca. 3 uur

Dag 3

Dag 3 Tijd om de wandelschoenen aan te trekken

Tijd om de wandelschoenen aan te trekken

Kilpisjärvi is een klein dorp vlakbij het drielandenpunt. De heilige berg Saana waakt over de nederzetting en is te zien vanuit alle hoeken. Kies ervoor om de berg te beklimmen voor een waanzinnig uitzicht of gaat je voorkeur uit naar een bezoek aan het drielandenpunt? Met de boot vaar je vanuit Kilpisjärvi in ongeveer een half uur naar het uiterste puntje van het meer waar je nog 3 kilometer wandelt naar het drielandenpunt, je bent hier omgeven door de bergen. Houd in de avond de noorderlichtvoorspellingen goed in de gaten, vanaf de oever van het meer heb je een goede kijk op de hemel. Kilpisjärvi is magisch, een plek om niet meer te vergeten! Overnachting in Kilpisjärvi.

Dag 4

Dag 4 Op naar de fjorden!

Op naar de fjorden!

Slaap je na een nacht noorderlicht jagen wat langer uit? Of sta je al vroeg klaar na het ontbijt voor de reis naar de Noorse Fjorden? Je verblijft vanavond in Sommarøy, de ideale plek voor noorderlichtspotters. Doordat hier vrijwel geen lichtvervuiling is zijn de kansen dit fenomeen te zien extra groot! Via de bergen kom je uiteindelijk uit bij Lyngenfjord, een mooie plek om te stoppen voor een picknick. Onderweg naar Sommarøy geniet je van al het moois en kijk je werkelijk je ogen uit. Aangekomen geniet je van prachtige uitzichten over het fjord, wat een plek! Overnachting in Sommarøy Arctic Hotel.
Rijafstand Kilpisjärvi-Sommarøy: ca. 215 km | ca. 3 uur 

Dag 5

Dag 5 Rendieren spotten?

Rendieren spotten?

Sommarøy is een parel van rust op slechts een uurtje rijden van de stad Tromsø. Vandaag is de uitgelezen mogelijkheid om dit visserseiland te gaan ontdekken. De uitzichten zijn indrukwekkend en herfstkleuren zorgen voor een sprookjesachtige sfeer. Wie weet kom je onderweg wel kuddes rendieren tegen. Zin in een beetje actie? Een bezoek aan de stad Tromsø is ook perfect mogelijk. Bezoek bijvoorbeeld de Ishaven kathedraal of het Polaria museum. Ook kun je de kabelbaan Fjellheisen nemen naar een hoogte van 420 meter met een geweldig uitzicht over de gehele stad. Overnachting in Sommarøy Arctic Hotel.

Dag 6

Dag 6 Zweedse bergen

Zweedse bergen

Vandaag laat je Sommarøy achter je en vervolg je de reis naar Zweeds Lapland. De bergpas tussen Narvik en Björkliden is werkelijk prachtig. Je hebt er prachtige panoramische uitzichten en diverse helderblauwe meren. Het eindpunt is Camp Ripan, uniek gelegen tussen het natuurgeweld van Abisko Nationaal Park en de stad Kiruna. Heerlijk ontspannen in de jacuzzi en wanneer de weersomstandigheden goed zijn wellicht onder het decor van het noorderlicht.
Rijafstand Sommarøy-Camp Ripan: ca. 400 km | ca. 6 uur

Dag 7

Dag 7 Omgeving verkennen en terug naar Finland

Omgeving verkennen en terug naar Finland

Vandaag heb je de tijd om de omgeving van Kiruna te ontdekken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het ijshotel of leer meer over de Sami bij Nutti Sámi Siida. Na een kort bezoek rijd je via Kiruna naar Rovaniemi, waar je overnacht bij Santa Claus Holiday Village. Spot je vanavond voor de laatste keer het noorderlicht?
Rijafstand Kiruna-Rovaniemi: ca. 440 km | ca. 4,5 uur.

Dag 8

Dag 8 Weer terug naar huis

Weer terug naar huis

Het einde van deze mooie reis is aangebroken. Bij terugkomst op de luchthaven lever je de auto in en stap je vol met goede herinneringen weer terug in het vliegtuig.
Rijafstand Rovaniemi-Luchthaven: ca. 3,4 km | ca. 5 minuten

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: