PRINT PAGINA

Wellness & Gastronomie Week

Dompel jezelf onder in alle lekkernijen van Finland

Dag 1

Dag 1 Welkom in Zuid-Finland!

Welkom in Zuid-Finland!

Na een ontspannen vlucht kom je aan in het gezellige Savonlinna. Neem onderweg naar Kuru Resort even de tijd om in het zomerse stadje Savonlinna te kijken. Je vindt hier een prachtig kasteel waar regelmatig opera plaatsvindt. Daarnaast zijn er een tal van leuke plekjes waar je terecht kunt voor een heerlijke lunch. Tip: probeer eens het lokale gerecht “muikku”, dit zijn kleine visjes die worden gevangen in het Saimaameer, een echte aanrader! Overnachting en 6-gangen diner bij Kuru Resort.

Rijafstand luchthaven Savonlinna – Kuru Resort: ca. 66 km | ca. 1 uur

Dag 2

Dag 2 Adem de schone lucht in

Adem de schone lucht in

Na een volle dag is het vandaag tijd om in alle rust te gaan genieten van de omgeving. Ga op pad met de fiets of kajak en ontdek de fantastische natuur. De stille meren en schone lucht maken het dé ideale omgeving om even los te komen van het drukke leven thuis. Sluit de dag af met nog een heerlijk diner bij Kuru Resort, of rijd een klein stukje naar Järvisydän om te dineren in meer bistro-stijl. Overnachting in Kuru Resort.

Dag 3

Dag 3 Ontspanning & Yoga

Ontspanning & Yoga

Na een heerlijke nachtrust en een lekker ontbijt ben je weer klaar voor de dag. Geniet van een ontspannen yoga of klankschaal sessie om de dag éxtra goed te beginnen. Ga vandaag wandelen in de omgeving of huur nog eens materiaal om de omgeving te verkennen en sluit je avond af in de Spa bij Järvisydän Resort. Overnachting in Kuru Resort.

Dag 4

Dag 4 Linnansaari Nationaal park

Linnansaari Nationaal park

Goedemorgen! Terwijl je ontwaakt in jou eigen plekje in de natuur met een ontbijtje op bed bereid je je voor op een actieve dag. Pak de watertaxi vanaf Järvisydan Resort naar Linnansaari nationaal park en geniet van een heerlijke dag in de schone buitenlucht. Dit prachtige eiland leent zich perfect voor een lange, maar toegankelijke, hike. Neem wat lekkers mee voor onderweg zodat je een plekje kunt uitzoeken om even te genieten van het uizicht. Bij terugkomst kun je voor de afwisseling lekker eten bij Järvisydan Resort. Overnachting Kuru Resort.

Dag 5

Dag 5 Bezoek aan lokale wijngaard

Bezoek aan lokale wijngaard

Na vier heerlijke nachten pak je vandaag de koffer weer. Maar voordat je naar de volgende bestemming gaat, raden wij je aan om eens een bezoek te brengen aan de lokale wijngaard nabij Mikkeli. Wijn die net even anders is dan wij die kennen, namelijk gemaakt van lokale bessen! Neem eens een kijkje bij de gaard en laat je meer vertellen over deze bijzondere manier wijn maken. Je sluit de dag af met een warm welkom bij Sahanlahti Resort, waar een 3-gangendiner op je staat te wachten.

Rijafstand Kuru Resort – Sahanlahti Resort (via lokale wijngaard): ca. 155 km | ca. 2 uur

Dag 6

Dag 6 Puumela Archipellago Route

Puumela Archipellago Route

Je wordt wakker bij het uitgestrekte Saimaameer en tijdens je ontbijt kijk je tevens uit over dit prachtige stukje Finland. Pak vandaag de kans om de bekende fietsroute in de omgeving te verkennen. Bij Sahanlahti resort kun je een fiets huren en de bekende 60 kilometer Archipel route volgen. Een absolute aanrader tijdens je verblijf! Overnachting bij Sahanlahti Resort.

Dag 7

Dag 7 Tot rust komen in je hot tub

Tot rust komen in je hot tub

Na een actieve dag doe je vandaag lekker rustig aan. Start op met een goed ontbijt en breng daarna een bezoek aan je eigen sauna en ontspan in de hottub. Lees een boek op je veranda terwijl je uitkijkt over de bossen of het water. Voor een bijzondere wellness ervaring kun je kiezen voor een bezoek aan de traditionele rooksauna. Wil je er toch even op uit? Op 50 minuten rijden vind je een heel bijzonder theehuis, onderdeel van het Saimaa gastronomie netwerk. Bij TeaHouse of Wehmais in Juva wordt je verrast met allerlei lokale theesoorten en lekkernijen, zeker een bezoekje waard. Sluit je dag af bij een van de fijne restaurants bij Sahanlahti resort en geniet van de bijzondere zomeravonden aan het meer. Overnachting Sahanlahti Resort.

Dag 8

Dag 8 Opgeladen weer naar huis

Opgeladen weer naar huis

Een week vol heerlijke gerechten, ontspannen sauna bezoeken, zomerse sferen en uitgestrekte wateren. Het is tijd om weer naar huis te gaan. Gelukkig ben jij helemaal opgeladen en losgekomen van de dagelijkse drukte. Klaar om er weer tegen aan te gaan! Zien we je snel terug?

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: