PRINT PAGINA

Week Noordkaap fly & drive

Unieke roadtrip naar het einde van de wereld in Noorwegen

Dag 1

Dag 1 Welkom tussen de rendieren van Lapland

Welkom tussen de rendieren van Lapland

Na een comfortabele vlucht van Rotterdam The Hague Airport land je in Rovaniemi, de 'hoofdstad' van Lapland. Daar staat de huurauto al voor je klaar. Je rijdt meteen naar jouw bungalow in Saariselkä, midden in het hart van Lapland. Beleef hier de prachtige wildernis en indrukwekkende stilte. De ideale plek om de eerste wandelingen boven de poolcirkel te maken. Met een beetje geluk zie je op jouw eerste dag boven de poolcirkel al rendieren. Geniet op de eerste avond hier boven de poolcirkel van de zon die niet onder de horizon zakt en sluit af met een heerlijk diner en bezoek aan de Finse sauna aan de rivier. Overnachting in Wilderness Hotel Muotka. 
Rijafstand Rovaniemi - Saariselkä: ca. 250 km | ca. 3 uur

Dag 2

Dag 2 Verken nationaal park Urho Kekkonen

Verken nationaal park Urho Kekkonen

Na een stille nacht word je wakker midden in de natuur. Geniet van het ontbijt en ga dan naar buiten en geniet van de zuivere lucht van Lapland. Vanaf het hotel kan je direct een wandeling beginnen door de groene heuvels. Het nationaal park is het op één na grootste nationaal park van het land en vandaag ga je die samen met een gids verkennen. Leer alles over de lokale flora en fauna en verwonder je over de uitgestrekte landschappen. Overnachting in Wilderness Hotel Muotka. 

Dag 3

Dag 3 Naar de Noordkaap!

Naar de Noordkaap!

Na het ontbijt in het hoofdgebouw van Fell Centre Kiilopää vervolg je de road trip naar de Noordkaap! Deze dag passeer je de twee hoofdsteden van de Sami: Inari (Finland) en Karasjok (Noorwegen). In beide plaatsen kan je een indrukwekkende expositie over de oorspronkelijke inwoners van Lapland – de Sami – bezoeken. Inari is het centrum van de Sami cultuur in Finland en in het Siida Museum kan je kennismaken met de historie, de gewoontes en gebruiken van dit bijzondere volk. Ook is er veel aandacht voor de natuur in dit deel van Lapland. De rit naar de Noorse grens leidt je over de Finse hoogvlaktes, uitgestrekte bossen en langs het immense Inarimeer. Via de Noordkaaptunnel kom je op het Magerøya eiland. De vegetatie is inmiddels volledig veranderd - je zult het even zonder bomen moeten doen - maar de route naar het uiterste randje van Europa is adembenemend! Vandaag bezoek je ook de Noordkaap om te genieten van deze magische plek: niets dan zee tussen jou en de Noordpool en als je geluk hebt een oranjerode middernachtzon. Je overnacht in een hotel nabij Honningsvåg.
Rijafstand Saariselkä - Honningsvåg: ca. 440 km | ca. 6,5 uur​

Dag 4

Dag 4 Papegaaiduikers, zeearenden en vergezichten

Papegaaiduikers, zeearenden en vergezichten

Vandaag reis je naar de Noorse stad Alta. Een route met prachtige vergezichten en met vele kuddes rendieren. In het voorjaar en de zomer trekken de Sami met hun rendieren richting de Noordkaap. Maar breng voordat je vertrekt zeker ook een bezoek aan de kleine vissersplaatsjes Gjesvaer, Kamøyvaer of Skarvåg. Het dorpje Gjesvaer is omgeven door honderden eilanden waar in de zomermaanden allerlei vogels broeden: Jan van Genten, zeearenden, aalscholvers en een kolonie van zo'n 800.000 papegaaiduikers. Boek een vogelsafari en ga met een klein gezelschap op een bootje op zoek naar de vogels. Je reist deze dag verder door het schitterende berglandschap van Finnmark. Overnachting in Alta
Rijafstand Honningsvåg - Alta: ca. 210 km | ca. 3,5 uur

Dag 5

Dag 5 Genieten in de stad Tromsø

Genieten in de stad Tromsø

Na het ontbijt en het afscheid van Alta rij je een mooie route langs de fjorden richting Tromsø. Kies je voor de route inclusief ferry’s door de Lyngen Alps? Of neem je de route over land? Beide routes zijn prachtig! Tromsø is een bruisende stad met diverse restaurants en bars. Bezoek het Polar (Polaria) museum of neem de kabelbaan Fjellheisen omhoog om te genieten van het uitzicht over de stad. Overnachting in Tromsø.
Rijafstand Alta – Tromsø: ca. 310 km | ca. 6,5 uur​

Dag 6

Dag 6 Via het drielandenpunt terug naar Finland

Via het drielandenpunt terug naar Finland

Na het ontbijt laat je de Noorse fjorden achter en reis je via de toendra’s, door de arm van Finland, richting de laatste verblijfplaats Jeris. Maak onderweg een stop in het dorp Kilipsjärvi en maak een wandeling richting de heuvel Saana. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de toendra’s. Na de 'leegte' reis je richting de bossen verder Finland in. Jouw laatste verblijfplaats is gelegen midden in de bossen naast een meer. Een ideale plaats om jouw reis af te sluiten.
Rijafstand Tromsø - Jeris: ca. 377 km | ca. 5 uur

Dag 7

Dag 7 Kanoën, fietsen of wandelen

Kanoën, fietsen of wandelen

In het hoofdgebouw van Hotel Jeris staat het ontbijt voor je klaar.  Zorg dat je maag goed gevuld is, want je hebt maar één dag om deze mooie omgeving te ontdekken. Bij het water liggen kano’s die je kan huren. Ontdek je liever de omgeving over land? Dit is zeker mogelijk! Je kan namelijk ook mountainbikes huren. Bij de receptie vertellen ze je graag over de routes en de mogelijkheden.

Dag 8

Dag 8 Voldaan terug naar huis!

Voldaan terug naar huis!

Geniet van het laatste heerlijk ontbijt in Jeris. Vroeg in de ochtend rijd je terug naar Rovaniemi om de huurauto weer in te leveren op luchthaven Rovaniemi. Je hebt vast het gevoel langer dan een week op reis te zijn geweest, met elke dag onvergetelijke belevenissen! Met een rechtstreekse vlucht vlieg je weer terug naar Rotterdam.
Rijafstand Jeris - Rovaniemi: ca. 213 km | ca. 3 uur 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: