PRINT PAGINA

Op weg naar de poolcirkel fly & drive

Reis door historie en ongerepte natuur

Dag 1

Dag 1 Rechtstreeks naar Savonlinna

Rechtstreeks naar Savonlinna

Transavia vliegt je vandaag rechtstreek van Rotterdam naar het hart van Saimaa: Savonlinna. Hier stap je in je huurauto en koers je naar Savonlinna, waar je verblijft midden in het centrum. Neem vandaag de tijd om deze bijzondere plaats te ontdekken. Bezoek het kasteel en leer over de turbulente geschiedenis van de regio. Wandel over de markt bij de haven en ga aan boord voor een Sightseeing cruise rondom de stad. Deze avond ben je uitgenodigd voor een bijzonder welkomstdiner in het kasteel Olavinlinna. Overnachting in Original Sokos Hotel Seurahuone in Savonlinna.

Rijafstand luchthaven Savonlinna – Savonlinna: ca. 14 km I ca. 15 minuten

Dag 2

Dag 2 Saimaameer en Nationaal Park Linnansaari

Saimaameer en Nationaal Park Linnansaari

Na een heerlijk ontbijt ligt het uitgestrekte Saimaameer te wachten om ontdekt te worden. Ontdek de afgelegen eilandjes per kano of maak een fietstocht langs het meer. Ook Linnansaari National Park is een aanrader. Linnansaari is een eiland en dus enkel per boot toegankelijk. Vanuit Oravi vaar je direct het natuurgebied in. Hier kun je mooie hikes maken en bijzondere vogels als de zeearend spotten. Bovendien is de kans groot om in juni de unieke Saimaa ringzeehond te ontdekken. Overnachting in Original Sokos Hotel Seurahuone in Savonlinna.

Rijafstand Savonlinna – Oravi: ca. 42 km I ca. 37 minuten

Dag 3

Dag 3 Lappeenranta en Punkaharju

Lappeenranta en Punkaharju

Maak vandaag een reis door de turbulente geschiedenis van de regio te maken. In het nabij gelegen Lappeenranta loop je bij het oude fort letterlijk terug in de tijd. Laat de indrukken bezinken met een kop koffie in het bijzondere, authentieke Café Majurska (De majoorsvrouw) bij het fort of aan de boulevard bij de haven. Op de terugweg rijd je via de Ridgeroad en Punkaharju. Maak hier een stop bij Hotel Punkaharju, het oudste hotel van de regio. Dit charmante hotel is ook het startpunt van mooie hiking trails. Ook ligt hier en het Lusto Forest museum dat zeker een bezoekje waard is. Overnachting in Original Sokos Hotel Seurahuone in Savonlinna.

Rijafstand Savonlinna – Lappeenranta: ca. 155 km I ca. 2 uur

Dag 4

Dag 4 Op naar Vuokatti via Koli Nationaal Park

Op naar Vuokatti via Koli Nationaal Park

Vandaag neem je na het ontbijt afscheid van Savonlinna. Met de auto rijd je via Koli Nationaal Park naar Vuokatti. Een mooie route door het Finse merengebied naar het noorden. Mis de kans niet een mooie hike te maken in het Koli Nationaal Park en te genieten van de mooie vergezichten. Vervolgens rijd je verder naar Vuokatti. Overnachting in Break Sokos Hotel Vuokatti.

Rijafstand Savonlinna – Vuokatti : ca. 364 km I ca. 4 uur en 15 minuten

Dag 5

Dag 5 Puur natuur en wildlife in Vuokatti

Puur natuur en wildlife in Vuokatti

Vanochtend word je wakker in het groene Vuokatti. In de omliggende bossen en meren kun je tal van activiteiten ondernemen. Trek je wandelschoenen aan of maak een kanotocht over de brede meren, gooi een hengel uit, of bedwing de heuvels op de fiets. Ook bijzonder is een bezoek aan de huskyfarm en het maken van een hike met deze enthousiaste honden. Wil je op zoek naar het grote wild, dan is er de mogelijkheid te gaan wild spotten inclusief overnachting in een wildernishut. Grote kans dat je wolven en beren van dichtbij gaat zien. Overnachting in Break Sokos Hotel Vuokatti.

Dag 6

Dag 6 Lapland here we come!

Lapland here we come!

Na het ontbijt kun je nog een ochtend volop genieten van alle activiteiten mogelijkheden in de omgeving. In de middag is het tijd voor de laatste etappe naar het noorden. Maak je een lunchstop in Kajaani, breng dan ook een bezoek aan de kasteelruïnes in het centrum van de stad. Bij aankomst in hotel Iso Syöte kun je de belevenissen tot nu toe alvast laten inzinken tijdens een ontspannen bezoek aan de Arctic Spa. Overnachting in Hotel Iso Syöte.

Rijafstand Vuokatti – Iso Syöte: ca. 210 km I ca. 2 uur en 45 minuten

Dag 7

Dag 7 Syöte National Park

Syöte National Park

Na het ontbijt met adembenemend uitzicht over de Fjell, is het tijd om op pad te gaan. Mountainbikeliefhebbers kunnen hier 4 uiteenlopende trails volgen en voor wandelaars is er een hike van elk niveau, of wat dacht je van een wandeling met rendieren? De meren en rivier bieden verschillen kanotochten, of kies jij voor Rivertubing, waarbij je je op een speciale band laat meevoeren met de stroom van de rivier. Overnachting in Hotel Iso Syöte.

Dag 8

Dag 8 Via de poolcirkel naar huis

Via de poolcirkel naar huis

Met het bereiken van de poolcirkel in Rovaniemi zit je reis er helaas op. Na een korte stop bij de Santa Claus Village rijd je namelijk door naar de luchthaven van Rovaniemi, waar je de huurauto inlevert en incheckt voor de vlucht terug naar Rotterdam.

Rijafstand Iso Syöte - luchthaven Rovaniemi: ca. 170 km I ca. 2 uur en 15 minuten

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: