PRINT PAGINA

Meet the locals fly & drive

Maak kennis met de local heroes in Zweden en Finland!

Dag 1

Dag 1 Welkom in Lapland

Welkom in Lapland

Met een rechtstreekse vlucht arriveer je na ca. 3 uur aan het einde van de ochtend op de luchthaven van Rovaniemi. Na het ophalen van de huurauto bij de luchthaven rijd je naar het kleine plaatsje Sallatunturi, ten Oosten van Lapland. Je verblijft 3 nachten in een privé bungalow met de luxe van een eigen sauna! Doe alvast wat inkopen bij de supermarkt in Salla, zodat je vanavond kunt genieten van een drankje op de veranda, terwijl de zon maar niet ondergaat. Niet zelf willen koken vanavond? Dan raden wij restaurant Kiela van harte aan! Overnachting in Sallatunturi. Rijafstand luchthaven Rovaniemi - Sallatunturi: ca. 160 km | ca. 2 uur

Dag 2

Dag 2 Kennismaken met de rendieren

Kennismaken met de rendieren

Je start de dag met een ontbijt in restaurant Kiela. Vandaag word je welkom geheten bij Rendierpark Salla, waar een gids je mee neemt in de wereld van de rendierhouder. Diep in het bos worden met een speciale lokroep de rendieren bijeen gehaald en kun je de rendieren voederen. Geniet van een warm drankje bij het vuur, ervaar de oorverdovende stilte en leer alles over de rendier. Overnachting in Sallatunturi.
Duur programma: ca. 2 uur

Dag 3

Dag 3 Fietsen, kanoën of wandelen

 Fietsen, kanoën of wandelen

Een heerlijke vrije dag! Bij de receptie van Sallatunturi kun je een fiets huren of een avontuurlijke excursie boeken via het rendierpark. De omgeving van Salla leent zich ook uitstekend voor een mooie wandeling. Keuze genoeg dus! 's avonds maak je een prachtige kanotocht over het wildernismeer van Salla. Omarm de stilte van de natuur en geniet van de mooie omgeving. Overnachting in Sallatunturi.

Dag 4

Dag 4 Wandeling naar uitzichtpunt Pirttivaara

Wandeling naar uitzichtpunt Pirttivaara

Vandaag staat er een prachtige wandeling op het programma. Trek je wandelschoenen aan en ga met de gids op pad. Onderweg naar de top loop je door diverse landschappen. Het eindpunt is het prachtige uitzichtpunt Pirttivaara, vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt over het nationale park van Salla. Overnachting in Sallatunturi.

Dag 5

Dag 5 Naar het Noordelijkste puntje

Naar het Noordelijkste puntje

Vandaag steek je de grens over naar Finland en rijd je in noordoostelijke richting naar het Noordelijkste puntje van de Europese Unie: Nuorgam. De kortste route gaat via het beboste binnenland van Finland en komt langs plaatsen als Kittilä, Saariselkä en Inari. Zie hoe het landschap verandert terwijl je in Noordelijke richting rijdt. In Nuorgam word je warm welkom geheten door Marjatta, Raimo en hun kinderen. Schuif aan bij het heerlijk door Marjatta gekookte diner en ervaar de huiselijke sfeer. Overnachting in Nuorgam Lodge.
Rijafstand Salla– Nuorgam: ca. 7 uur

Dag 6

Dag 6 Vrije dag

Vrije dag

Na een stevig ontbijt ben je vandaag vrij om jouw eigen dag in te delen. Maak een wandeling langs de rivier die de grens vormt tussen Finland en Noorwegen of gril worstjes bij het knisperende haardvuur in de llavu nabij Nuorgam Lodge. Steek de grens over naar Noorwegen en maak een uitstapje naar de Varangerfjord of het vissersdorp Nesseby. Na terugkomst geniet je van een heerlijk diner. Overnachting in Nuorgam Lodge.

Dag 7

Dag 7 Met een traditionele vissersboot de rivier op

Met een traditionele vissersboot de rivier op

Na een smakelijk ontbijt ga je aan boord van een traditionele houten boot. Raimo of een van zijn kinderen varen je over de snelstromende rivier. Vroeger werden dit soort bootjes gebruikt als vervoersmiddel. Wist je dat een groot gedeelte van Finland omringd is door deze snelstromende rivier? Tijdens de tocht vertelt Raimo of een van zijn zoons familieverhalen en legt uit hoe zij in Nuorgam terecht zijn gekomen. Overnachting in Nuorgam Lodge.
Duur van het dagprogramma: ca. 1,5 uur

Dag 8

Dag 8 Even bijkomen

Even bijkomen

Vandaag heb je alle tijd om de opgedane indrukken en ervaringen te laten bezinken. Ontdek de Arctische toendra, en leer van Marjatta en Raimo hoe zij leven in en met de natuur. Vanavond geniet je voor het laatst van een door Marjatta huisgemaakte maaltijd. Overnachting in Nuorgam Lodge.

Dag 9

Dag 9 Op naar Zweeds Lapland

Op naar Zweeds Lapland

Vandaag rijd je, na een stevig ontbijt, in zuidelijke richting door de bossen en langs prachtige meren. In Rajamaa word je warm ontvangen door Lars, die je de komende dagen in de watten zal leggen! Overnachting in Rajamaa Lodge.
Rijafstand Nuorgam – Muodoslompolo: ca. 5 uur en 15 min.

Dag 10

Dag 10 Op pad met de GPS

Op pad met de GPS

Goedemorgen! Wat is het heerlijk wakker worden op dit kleine eiland. In het restaurant staat een uitgebreid ontbijt voor je klaar. Maak gelijk ook je eigen lunchpakket klaar, deze eet je later vandaag onderweg. Na het ontbijt ga je met je eigen GPS het bos in voor een wandeling door de natuur. Luister naar de stilte en ervaar de rust die de natuur met zich meebrengt. Overnachting in Rajamaa Lodge.

Dag 11

Dag 11 Fietsen door de bossen

Fietsen door de bossen

Na het ontbijt stap je op de fiets voo een prachtige fietstocht door de bossen. Vergeet niet je GPS voor de route, want je gaat diep de bossen in. ’s Middags kan je tot rust komen in de sauna van Rajamaa, of breng je een bezoek aan Sami buurman Henrik. Je krijgt hier een kijkje in het leven van een Sami herder en de kans om de rendieren van dichtbij bewonderen en fotograferen. Henrik vertelt je graag alles over de geschiedenis van de Sami en hun hedendaagse levensstijl. Overnachting in Rajamaa Lodge.

Dag 12

Dag 12 Naar Meltosjärvi

Naar Meltosjärvi

Vandaag is het tijd om weer koers te zetten naar het zuiden. Na een lange rit van circa 5 uur rijd je over een klein dijkje over het meer en zie je in de verte de iconische rode huizen opkomen. Je bent gearriveerd in Loma-Vietonen. De familie Kariniemi geeft je een warm onthaal en je voelt je meteen al thuis. Je waant je alleen op de wereld op deze locatie in the middle of nowhere. De accommodatie is huiselijk ingericht en doet aan een boerderij denken. Elke ochtend en avond mag je genieten van de fantastische kookkunsten van de familie Kariniemi. Overnachting in Loma-Vietonen Lodge.
Rijafstand: Muodoslompolo – Meltosjärvi ca. 2,5 uur

Dag 13

Dag 13 Kanoën, suppen of fietsen

Kanoën, suppen of fietsen

Vandaag heb je een dag naar eigen invulling. Ontdek het meer met een kano of supboard! Liever met beide benen op de grond blijven? Geen probleem; leen een fiets en ontdek de omgeving vanaf het land. Voor wandelaars is een 30 km lange wandelroute uitgestippeld, maar je kan ook voor een kortere route kiezen. Sluit weer aan bij het heerlijke diner, wat met veel liefde en passie voor jou gekookt wordt. Overnachting in Loma-Vietonen Lodge.

Dag 14

Dag 14 Privé sauna aan het meer

Privé sauna aan het meer

Laat alle indrukken van deze prachtige reis op je inwerken, terwijl je relaxt in de sauna met uitzicht over het meer. Wat vond jij het leukste aan deze meet the locals ervaring, en waar wil je absoluut voor terug komen? ’s Avonds kookt de famili Kariniemi nog één keer een Finse maaltijd voor je. Dat smaakt vast naar meer! Overnachting in Loma-Vietonen Lodge.

Dag 15

Dag 15 Voldaan terug naar huis

Voldaan terug naar huis

Helaas: de reis is voorbij gevlogen. Voor het laatst geniet je van een heerlijk Fins ontbijt met uitzicht op het prachtige landschap. Neem afscheid van Tuija en Raimo, voor je vertrekt naar de luchthaven. Hier lever je de auto weer in, voor je aan boord gaat van het vliegtuig.
Rijafstand Meltosjärvi – Rovaniemi: ca. 1 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: