PRINT PAGINA

Finse meren en Helsinki fly & drive

Combineer de pure Finse natuur met de heerlijke lokale cultuur

Dag 1

Dag 1 Welkom in het merengebied

Welkom in het merengebied

Vandaag is het eindelijk zo ver: de ontdekkingstocht door Finland begint! In de ochtend stap je op Rotterdam aan boord van het vliegtuig en sta je enkele uren later in een totaal andere wereld. Begin de ontdekkingsreis met een bezoek aan de wijngaard Ollinmaki, waar je leert over de Finse wijnen, die zijn namelijk toch iets anders dan wij ze kennen! Opzoek naar een leuke lunchplek? Maak dan een stop in Kenkävaro. Overnachting in Landhaus Kekkola.
Rijafstand luchthaven Savonlinna – Mikkeli: ca. 120 km | ca. 1,5 uur

Dag 2

Dag 2 Op naar de Finse hoofdstad

Op naar de Finse hoofdstad

Deze ochtend begint met een fijn ontbijt in het landhuis. Geniet op je gemak van het uitzicht voordat je in de auto stapt naar Helsinki. Maak een kleine omweg naar Helsinki en bezoek de op één na oudste stad Porvoo. De stad bestaat uit oude rode pakhuizen en een authentiek centrum. Op loopafstand van het centrum ligt de kasteelheuvel Linnamäki, met overblijfselen van oude forten. Reis aan het einde van de dag door naar Helsinki en geniet van een diner in één van de restaurants die Helsinki rijk is. Overnachting in Solo Sokos Helsinki.
Rijafstand Mikkeli – Helsinki (via Porvoo): ca. 245 km | ca. 3 uur

Dag 3

Dag 3 Werelderfgoed Suomenlinna

Werelderfgoed Suomenlinna

Suomenlinna betekent Fins fort. Met een ferry vaar je in circa 15 minuten naar de eilandengroep voor Helsinki. Onderweg kom je meerdere onbewoonde eilandjes tegen. Dit voelt direct als een beleving. Het eiland is 1,5 kilometer lang. Een wandelroute leid je langs de mooiste plekken. Ook zijn er op het eiland zes verschillende musea. Als het mooi weer i, neem dan een lunchpakket mee om hiervan te genieten in het zonnetje. Overnachting in Solo Sokos Helsinki.

Dag 4

Dag 4 Cultuur in Helsinki

Cultuur in Helsinki

In Helsinki zijn er prachtige gebouwen te bezichtigen. Loop langs de Domkerk en het grote senaatsplein. Rondom het centrum zijn diverse musea waar je heen kan, het stadsmuseum is zelfs gratis te bezoeken. Ga voor de lunch naar de oude markthal en probeer de kaneelbroodjes, ook erg lekker bij de koffie. Sluit het avontuur in Helsinki af in een goed restaurant voordat de reis weer verder gaat. Overnachting in Solo Sokos Helsinki.
 

Dag 5

Dag 5 Thuiskomen in Lomomokila

Thuiskomen in Lomomokila

Vandaag verlaat je de levendige stad van Helsinki en gaan we terug de natuur in, richting Lomamokkila. Via alle meren kom je in de loop van de middag terecht op de idyllische plek, Lomamokkila. Bij aankomst wordt je al door de eigenaren, Laura en Kalle opgewacht. De kleinschalige accommodatie is al generaties in de familie en zij vertellen je graag alles over de omgeving. Enkele avonden per week is hun eigen restaurant geopend en kan je aanschuiven voor lokale gerechten. Overnachting in Lomamokkila.
Rijafstand Helsinki – Lomamokkila: ca. 350 km | ca. 4,5 uur
 

Dag 6

Dag 6 Ontspannen in de natuur

Ontspannen in de natuur

Na een overweldigend Fins ontbijt is het tijd om de omgeving te ontdekken. Heb je zin in een mooie wandeling? Vraag dan Laura of Kalle om advies. Ontdek je liever de omgeving per kano, is dat ook zeker mogelijk. Zorg dat je op tijd terug bent om op tijd te dineren, want in de avond staat er een boottocht op de planning waarbij je opzoek gaat naar de zeehonden bij zonsondergang. Overnachting in Lomamokkila.

Dag 7

Dag 7 Bezoek aan Savonlinna

Bezoek aan Savonlinna

Vandaag kun je je eigen plan trekken. Maak je nog een wandeling door de natuur of bezoek je liever de stad Savonlinna? Loop door het kleine historische centrum van de stad en sla een bezoek aan Kasteel Olavinlinna zeker niet over. Het kasteel is al in de 15e eeuw gebouwd en een echte eye-catcher van de stad. In de zomermaanden zijn er diverse opera’s in het kasteel. Dineer vanavond in de stad voordat je de laatste nacht in Finland doorbrengt. Overnachting in Lomamokkila.

Dag 8

Dag 8 Op naar huis

Op naar huis

Helaas komt er aan deze mooie reis een einde. Neem nog lekker de tijd om te genieten van het laatste ontbijt van Laura. De luchthaven zit om de hoek, dus je kan rustig aan doen. Een reis om nooit meer te vergeten!
Rijafstand Lomamokkila – Luchthaven Savonlinna: ca. 3 km | ca. 5 minuten
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: