PRINT PAGINA

Finse meren en bossen

Onthaasten in het Finse merengebied

Dag 1

Dag 1 Op naar de haven van Travemünde

Op naar de haven van Travemünde

In alle rust rijd je vandaag naar Travemünde, gelegen in Noord-Duitsland. Eind van de avond ga je aan boord van het schip, dus je hebt nog alle tijd om een bezoek te brengen aan de interessante Hanzestad Lübeck, op nog geen half uur rijden van de haven. De binnenstad kent talloze cafés en restaurants. Perfect om alvast in de vakantiestemming te komen. Je overnacht aan boord van Finnlines.
Rijafstand Utrecht - Travemünde: ca. 515 km | ca. 5,5 uur

Dag 2

Dag 2 Wakker worden op de Oostzee

Wakker worden op de Oostzee

Geniet vandaag van de prachtige vergezichten over de Oostzee. Heerlijk ontspannen leg je onopgemerkt vele kilometers af. Loop overdag een rondje over de promenade, kom volledig tot rust in de Finse sauna of geniet van live entertainment in het theater. Finnlines staat bekend om de uitstekende en zeer uitgebreide maaltijdbuffetten aan boord dus maak zeker gebruik van de mogelijkheid om lekker te brunchen en te dineren! Overnachting aan boord. 
Vaarduur Travemünde - Helsinki: ca. 27 uur

Dag 3

Dag 3 Welkom in het Finse merengebied!

Welkom in het Finse merengebied!

Vroeg in de ochtend kom je in Helsinki aan, vanwaar je de reis vervolgt. Na ontscheping heb je alle tijd om een kijkje te nemen in deze bruisende hoofdstad aan het water. Of kies je ervoor om direct koers te zetten richting het Oosten? Het is volledig aan jou! In de namiddag kom je aan in het zomerse plaatsje Savonlinna, hier is genoeg te beleven, maar daar is ook later nog tijd genoeg voor. Haal wat boodschappen bij de supermarkt en rijd nog 15 minuten naar Harjun Portti, jou plekje in de natuur voor de komende week. 
Rijafstand Helsinki - Savonlinna: ca. 359 km | ca. 4 uur

Dag 4

Dag 4 Verken de regio vanaf het water

Verken de regio vanaf het water

Start de dag met een heerlijk huisgemaakt ontbijtje. Lekker op jou tempo wakker worden! Wat staat er vandaag op de planning? Verken de regio vanaf het water door een kayak of roeiboot mee het meer op te nemen. Het Saimaa meer is het grootste van Finland en daar valt dus genoeg te ontdekken. Wist je al dat in het Saimaa meer de bekende "ringed seal" zwemt? Deze beschermde zeehond leeft alleen in het Saimaa gebied waar hij zich in alle rust voortbeweegt. Wie weet kom je er een tegen!

Dag 5

Dag 5 Wandeling door de Finse bossen en tijd voor ontspanning

Wandeling door de Finse bossen en tijd voor ontspanning

Geniet vandaag van je heerlijke eigen sauna en trek erop uit in de Finse bossen! Je bent omringd door vele wandelmogelijkheden langs prachtige meren en daar adviseert onze "local hero" Markus van Harjun Portti je graag bij. Een dag in de schone buitenlucht sluit je natuurlijk af met een frisse duik in het Saimaa meer!

Dag 6

Dag 6 Stap op de fiets!

Stap op de fiets!

Dit deel van Finland staat bekend om zijn fantastische fiets mogelijkheden. Gelukkig kun jij ook vandaag er weer voor kiezen om gebruik te maken van een fiets bij Harjun Portti. Daarnaast hebben ze bij de receptie vele fietsroutes liggen die tot in de puntjes zijn uitgedacht. Vele zijn met leuke korte overtochten waar je fiets mee op het pondje gaat, weer een heerlijke zomerse dag!

Dag 7

Dag 7 Bezoek aan Savonlinna

Bezoek aan Savonlinna

Je bent er op de heenreis al even langsgekomen, maar vandaag is een mooie dag om wat langer door te brengen in Savonlinna. Het stadje heeft een eeuwenoud kasteel die zeker een bezoekje waard is, elk jaar wordt hier in juli het operafestival gehouden, voor de liefhebber een aanrader om hier dan ook alvast optijd een ticket voor te kopen. Toch liever alleen een bezoek aan het kasteel? Het entree kan bij ons bijgeboekt worden, onze reisspecialisten helpen je graag.

Dag 8

Dag 8 Dé gastronomische regio van 2024

Dé gastronomische regio van 2024

Wist jij al dat de Saaima regio verkozen is tot dé Europese gastronomische regio van 2024? Je vind hier een tal van goede restaurants en theehuisjes met overheelijke baksels. Ga vandaag op ontdekkingstocht naar jou favoriete lokale gerecht!

Dag 9

Dag 9 Laatste volle dag in het merengebied!

Laatste volle dag in het merengebied!

Je laatste volle dag in het prachtige merengebied is aangebroken, na een lekker ontbijt in je eigen cottage kun je nog een dag onbezorgd genieten. Trek jij er nog eens op uit met de kayak, sup of roeiboot? Of kies je toch liever voor nog een laatste mooie fietstocht? Het is helemaal aan jou. Breng 's avonds nog een bezoek aan je eigen sauna en neem nog een duik in het schone water van het Saimaa meer, helemaal uitgerust kun je morgen de reis huiswaarts beginnen. 

Dag 10

Dag 10 Hoofdstad Helsinki

Hoofdstad Helsinki

Met pijn in je hart neem je vandaag na het ontbijt afscheid van het gastvrije Harjun Portti en de heerlijke omgeving. Je vertrekt vandaag weer richting Helsinki voor de overtocht naar Noord-Duitsland. Omdat je pas eind van de middag inscheept heb je nog wat tijd om de bruisende stad van Helsinki te bekijken. Maak een prachtige stadswandeling en bezoek de witte Domkerk van Helsinki, de foodhallen, de lokale vismarkt of breng een bezoek aan één van de gezellige cafés en restaurants die de stad rijk is. Je overnacht in een binnenhut aan boord van Finnlines.
Rijafstand Savonlinna – Helsinki: ca. 359 km | ca. 4 uur

Dag 11

Dag 11 Via de Oostzee terug naar Noord-Duitsland

Via de Oostzee terug naar Noord-Duitsland

Heerlijk genieten van een rustige dag op het dek van het schip. Je kan eindeloos staren over de Oostzee en nog even bijkomen van de heerlijke reis die je hebt beleefd. Aangezien je in de loop van de avond in Travemünde aanmeert is er na aankomst in Noord-Duitsland een hotel gereserveerd. Zo rijd je de volgende ochtend uitgerust richting Nederland. Overnachting in TRYP By Wyndham Lübeck Aquamarin. 
Vaarduur Helsinki - Travemünde: ca. 27 uur

Dag 12

Dag 12 Home sweet home

Home sweet home

Na een heerlijk Duits ontbijtbuffet stap je weer in de auto terug naar huis. Of heb je nog zin om eerst Lübeck verder te verkennen? Daar ben je uiteraard helemaal vrij in. Een goede terugreis gewenst! 
Rijafstand Lübeck - Utrecht: ca. 500 km | ca. 5,5 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: