PRINT PAGINA

Finse meren en bossen

Een perfecte zomerse break midden in het Finse merengebied

Dag 1

Dag 1 Op naar de haven van Travemünde

Op naar de haven van Travemünde

In alle rust rijd je vandaag naar Travemünde, gelegen in Noord-Duitsland. Eind van de avond ga je aan boord van het schip, dus je hebt nog alle tijd om een bezoek te brengen aan de interessante Hanzestad Lübeck, op nog geen half uur rijden van de haven. De binnenstad kent talloze cafés en restaurants. Perfect om alvast in de vakantiestemming te komen. Je overnacht aan boord van Finnlines.
Rijafstand Utrecht - Travemünde: ca. 515 km | ca. 5,5 uur

Dag 2

Dag 2 Wakker worden op de Oostzee

Wakker worden op de Oostzee

Geniet vandaag van de prachtige vergezichten over de Oostzee. Heerlijk ontspannen leg je onopgemerkt vele kilometers af. Loop overdag een rondje over de promenade, kom volledig tot rust in de Finse sauna of geniet van live entertainment in het theater. Finnlines staat bekend om de uitstekende en zeer uitgebreide maaltijdbuffetten aan boord dus maak zeker gebruik van de mogelijkheid om lekker te brunchen en te dineren! Overnachting aan boord. 
Vaarduur Travemünde - Helsinki: ca. 27 uur

Dag 3

Dag 3 Welkom in het Finse merengebied!

Welkom in het Finse merengebied!

Vroeg in de ochtend kom je in Helsinki aan, vanwaar je de reis vervolgt. Na ontscheping heb je alle tijd om een kijkje te nemen in deze bruisende hoofdstad aan het water. Of kies je ervoor om direct koers te zetten richting het Noorden? Het is volledig aan jou! In de namiddag kom je aan in het kleine plaatsje Kuusa, midden in het Finse merengebied. Na een hartelijk welkom en een korte uitleg over de geplande activiteiten ontvang je de sleutel van jouw hotelkamer. Deze ligt op ongeveer 200 meter van de receptie en het hoofdgebouw, aan de rand van het meer in een prachtige bosrijke omgeving. Overnachting in Varjola Resort.
Rijafstand Helsinki - Kuusa: ca. 300 km | ca. 4 uur

Dag 4

Dag 4 Verken de regio vanaf het water

Verken de regio vanaf het water

Je start de dag met een heerlijk ontbijt in het restaurant van Varjola Resort. De omgeving van Kuusa wordt omringd door meren en riviertjes. Tijd om de omgeving vanaf het water te verkennen! Na een korte uitleg vertrek je samen met een gids voor een begeleide kanotocht over de Finse wateren. Afhankelijk van de peddelvaardigheden en snelheid van de groep is er wellicht tijd om een beroemd oud rotsschilderij te zien: Saraakallio is het grootste rotsschilderij in Fennoscandia, met meer dan 100 afbeeldingen waarvan de oudste wel 6600 jaar oud zijn! Overnachting in Varjola Resort.

Dag 5

Dag 5 Wandeling door de Finse bossen en tijd voor ontspanning

Wandeling door de Finse bossen en tijd voor ontspanning

Ook vandaag staat er in het restaurant van Varjola Resort weer een heerlijk ontbijt bereid met verse lokale producten voor je klaar.  Met een kleine groep ga je vandaag op pad voor een wandeling door de bosrijke omgeving van Kuusa. Geniet onderweg van de rust en het schitterende uitzicht over de omliggende landschappen. Volgens geheel Finse wijze wordt er onderweg een stop gemaakt voor een kopje koffie en een broodje. Na een indrukwekkende wandeling is het in de avond tijd voor wat extra ontspanning. Trek je badkleding aan en kom helemaal tot rust in de traditioneel Finse rooksauna en jacuzzi tijdens de open sauna avond. Overnachting in Varjola Resort.

Dag 6

Dag 6 Laatste volle dag in Kuusa

Laatste volle dag in Kuusa

Deze dag is helemaal aan jou! Kies je ervoor om vandaag rustig aan te doen of ga je liever voor een actieve invulling van de dag? Maak een natuurwandeling in één van de omliggende Nationale parken, verken je liever de omgeving per quad, ga raften over de wateren van Kuusa of peddel je het liefst met een SUP board de wateren over? Er zijn volop mogelijkheden.

Dag 7

Dag 7 Hoofdstad Helsinki

Hoofdstad Helsinki

Met pijn in je hart neem je vandaag na het ontbijt afscheid van het gastvrije Varjola Resort en de heerlijke omgeving. Je vertrekt vandaag weer richting Helsinki voor de overtocht naar Noord-Duitsland. Omdat je pas eind van de middag inscheept heb je nog wat tijd om de bruisende stad van Helsinki te bekijken. Maak een prachtige stadswandeling en bezoek de witte Domkerk van Helsinki, de foodhallen, de lokale vismarkt of breng een bezoek aan één van de gezellige cafés en restaurants die de stad rijk is. Je overnacht in een binnenhut aan boord van Finnlines.
Rijafstand Kuusa – Helsinki: ca. 300 km | ca. 4 uur

Dag 8

Dag 8 Via de Oostzee terug naar Noord-Duitsland

Via de Oostzee terug naar Noord-Duitsland

Heerlijk genieten van een rustige dag op het dek van het schip. Je kan eindeloos staren over de Oostzee en nog even bijkomen van de heerlijke reis die je hebt beleefd. Aangezien je in de loop van de avond in Travemünde aanmeert is er na aankomst in Noord-Duitsland een hotel gereserveerd. Zo rijd je de volgende ochtend uitgerust richting Nederland. Overnachting in TRYP By Wyndham Lübeck Aquamarin. 
Vaarduur Helsinki - Travemünde: ca. 27 uur

Dag 9

Dag 9 Home sweet home

Home sweet home

Na een heerlijk Duits ontbijtbuffet stap je weer in de auto terug naar huis. Of heb je nog zin om eerst Lübeck verder te verkennen? Daar ben je uiteraard helemaal vrij in. Een goede terugreis gewenst! 
Rijafstand Lübeck - Utrecht: ca. 500 km | ca. 5,5 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: