PRINT PAGINA

Fantastisch Finland

Puur natuur en bruisende steden

Dag 1

Dag 1 Op naar het noorden

Op naar het noorden

In het comfort van je eigen auto rijd je naar Travemunde in het noorden van Duitsland. In de nabij gelegen Hanzestad Lubeck kun je alvast de Noordelijke sfeer proeven en een hapje eten. De sfeervolle binnenstad biedt sfeervolle winkeltjes en een ruime keuze aan restaurants. Keer tijdig terug naar de haven voor het inschepen die avond. Aan boord is er nog tijd voor een drankje voordat je je hut opzoekt. En terwijl je heerlijk ligt te slapen maakt het schip alvast de eerste kilometers richting Finland. Overnachting aan boord van Finnlines.
Rijafstand Nederland – Travemunde: ca. 530 km I ca. 5,5 uur

Dag 2

Dag 2 Passage over de Oostzee

Passage over de Oostzee

Vandaag kun je genieten van prachtige vergezichten over de Oostzee. Terwijl jij geniet van een hapje en drankje, wegdroomt in een goed boek of misschien wel ontspant in de sauna of whirlpool vaar je gestaag door naar het noorden. Finnlines heeft uitstekende maaltijdbuffetten aan boord, wij raden dan ook aan hier gebruik van te maken. Overnachting aan boord van Finnlines.
Vaarduur Travemunde – Helsinki: ca. 27 uur

Dag 3

Dag 3 Porvoo & Lappeenranta

Porvoo & Lappeenranta

In de ochtend kom je aan in de haven van Helsinki en zet je koers naar het oosten. Hiervoor volg je eerst nog even de zuidelijke kustroute voor een korte stop in het schilderachtige Porvoo, De rode pakhuizen aan de rivier geven een mooie impressie van deze oude Hanzestad. Daarna rijd je door naar Lappeenranta waar je tijdens een bezoek aan het oude fort letterlijk in de turbulente geschiedenis van Finland stapt. Laat de indrukken op je inwerken onder het genot van een kop koffie en een heerlijk stuk huisgemaakte taart in Café Majurska (De majoorsvrouw) dat geheel in stijl met meubels uit vervlogen tijden gedecoreerd is. Na je bezoek aan Lappeenranta ga je naar Savonlinna. Overnachting in Original Sokos Hotel Serahuone in Savonlinna.
Rijafstand Helsinki – Savonlinna: ca. 380 km I ca. 5 uur (via Lappeenranta)

Dag 4

Dag 4 Kasteel Olavinlinna

Kasteel Olavinlinna

Vandaag kun je alle kanten op maar een aanrader is om je onder te dompelen in de historie en cultuur in Savonlinna tijdens een bezoek aan het zwaarbevochten kasteel dat zo kenmerkend is voor de stad. Tegenwoordig vormt het kasteel de unieke locatie voor het jaarlijks terugkerende operafestival in de maand juli. De entree voor het kasteel hebben we alvast voor je geregeld! Stap in de middag op de boot voor nog een mooie cruise over het Saimaameer en sluit je dag af met een heerlijk diner in één van de restaurants in Savonlinna. Overnachting Original Sokos Hotel Serahuone in Savonlinna

Dag 5

Dag 5 Op naar de pure Finse bossen

Op naar de pure Finse bossen

In de ochtend heb je nog alle tijd om nog even door Savonlinna te struinen. Ook kun je koers zetten naar Punkaharju om een bezoek te brengen aan het Lusto Forest museum, vanuit het museum kan je ook mooie hikes maken. Vergeet ook zeker niet een stukje verder te rijden over de Ridge road. Wellicht het mooiste stuk weg in de regio met aan beide zijden adembenemend zicht over het Saimaa meer. In de middag rij je verder naar het noorden, naar het Koli Nationaal Park. In het hotel is een heerlijk spa, waar je tegen betaling van kan genieten. Overnachting in Break Sokos Hotel Koli.
Rijafstand Savonlinna – Koli: ca. 200 km I ca. 2,5 uur

Dag 6

Dag 6 Koli Nationaal Park

Koli Nationaal Park

Begin de dag met een uitgebreid ontbijt met prachtig uitzicht op het meer. Na het ontbijt is het tijd om de wandelschoenen aan te trekken en op pad te gaan. Praktisch voor de deur van het hotel starten uiteenlopende wandelroutes door het uitgestrekte park. Voor ieder wat wils, want er zijn wandelingen die varieren van 2 tot wel 60 kilometer. De meest gekozen hike is de Huippujen Kierros Trail (pad langs de toppen). Deze route van 1,4 km brengt je langs alle 3 de bergtoppen van het park. Vanaf de bergtop Ukko-Koli heb je een waanzinnig uitzicht over het Pielinenmeer en is dus zeker de hike waard! Overnachting in Break Sokos Hotel Koli.

Dag 7

Dag 7 Op naar de poolcirkel

Op naar de poolcirkel

Na het ontbijt laat je de prachtige plek alweer achter je en reis je verder noordwaarts. Vandaag staat er een iets langere reisdag op het programma, maar met de lange dagen in de zomer is dat geen probleem. Onderweg passeer je de poolcirkel, waar je natuurlijk wel een fotostop moet maken. Hoe noordelijker je komt, hoe vaker je rendieren zal tegenkomen. In de zomer lopen de meeste rendieren vrij rond in de natuur. De komende 3 nachten verblijf je in een eigen gezellige bungalow met sauna. Overnachting in Salla Tuvat.
Rijafstand Koli – Salla: 520 km  I ca. 6,5 uur

Dag 8

Dag 8 Kennismaken met rendieren

Kennismaken met rendieren

De ochtend begint met een ontbijt in het restaurant. Na het ontbijt kan je ervoor kiezen om wandelend naar de rendierfarm te gaan, dit is ongeveer 3 kilometer of met de auto naar de rendierfarm te gaan. Aangekomen bij het bezoekerscentrum ga je met de gids de natuur in. Met een traditionele lokroep van de gids komen van heinde en verre de rendieren aanrennen. Naast het voeren van de rendieren, vertellen ze ook alles over de rendierhouders, de Sami. Een onvergetelijke ervaring! Overnachting in Salla Tuvat.

Dag 9

Dag 9 Naar het nationaal park of kanoën?

Naar het nationaal park of kanoën?

Start de dag rustig op, want met de lange dagen heb je tijd genoeg om de omgeving te verkennen. Vandaag bepaal je zelf wat je gaat doen. Ga je voor een kanotocht over het meer Hangasjärvi of trek je liever de wandelschoenen aan? Je kan direct vanuit de bungalow wandelen, maar je kan ook kiezen om te rijden naar Oulanka National park en hier de kleine berenroute te lopen, die voor een groot gedeelte langs een rivier gaat. Overnachting in Salla Tuvat.

Dag 10

Dag 10 Langzaam richting het Zuidwesten

Langzaam richting het Zuidwesten

Je verlaat het noorden en reist na het ontbijt langzaamaan richting het zuidwesten naar de Botnische Golf. Maak onderweg een stop in Oulu bij de Kauppahalli markthal en kies voor de lunch voor een lokale zalmsoep. Eind van de dag kom je aan in Kokkola. De plaats staat bekend om zijn historische architectuur en pittoreske haven. Verken de oude stad met zijn houten huizen en smalle straatjes, en geniet van de ontspannen sfeer aan de waterkant. Overnachting in Original Sokos Hotel Kaarle.
Rijafstand Salla – Kokkola: 520 km  I ca. 6,5 uur

Dag 11

Dag 11 Op naar Turku

Op naar Turku

Vandaag verlaat je het idyllische plaatsje Kokkola en reis je naar Turku. Maak onderweg een stop in de plaats Vaasa. De plaats staat bekend om zijn maritieme geschiedenis en heeft enkele interessante bezienswaardigheden, zoals het oude stadscentrum en de kilometers lange stranden. Een mooie plek voor de lunch van vandaag. Iets verderop passeer je Rauma. Oud-Rauma staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en het lijkt wel op een groot openluchtmuseum met alle gekleurde houten huisjes en kronkelende straatjes. Overnachting Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone.
Rijafstand Kokkola - Turku: 450 km  I ca. 6 uur (via Vaasa en Rauma)

Dag 12

Dag 12 Turku, het Parijs van Finland

Turku, het Parijs van Finland

Na een uitgebreid ontbijt is het tijd om de oudste stad van Finland te ontdekken. De Aura rivier stroomt dwars door de stad en biedt de beste manier om een deel van de stad te ontdekken. Slenter over de kilometerslange kade van het kasteel naar de kathedraal. Langs de oever tref je tal van musea, chique gebouwen, maar ook levendige bars en restaurants. Hierom wordt Turku ook wel “het Parijs van Finland”genoemd. De veerboot (Föri) vaart je gratis naar de overzijde. Een andere mogelijkheid is om het Archipel te ontdekken, de vele eilanden en rode vissershuisjes brengen een heerlijke zomerse sfeer met zich mee. In voor een bijzondere avond? Ga dan dineren op een van de rivierboten. Overnachting Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone.

Dag 13

Dag 13 De hoofdstad van Finland

De hoofdstad van Finland

Vandaag rijd je door naar Helsinki, hier vind je een complete mix van culturele bezienswaardigheden als de ivoren domkerk, het Senaatsplein, het Atheneummuseum van Finse kunst en de Uspenski kathedraal. Veel leuke en unieke (design) winkeltjes en tal van restaurantjes. De oude haven vormt het bruisende hart van de stad. De straatartiesten, de dagelijkse markt op het Kauppaturiplein en de Old Market Hall zijn dan ook must see’s. Hier vind je heerlijke lokale specialiteiten in een sfeervolle setting. Overnachting in Solo Sokos Hotel Helsinki

Dag 14

Dag 14 Afscheid nemen van Finland

Afscheid nemen van Finland

Na het ontbijt heb je in de ochtend nog tijd om souvenirs te scoren en een koffie te drinken op het terras. In de loop van de middag ga je aan boord aan Finnlines voor de terugvaart naar Duitsland. Installeer je op het terras en neem afscheid van Finland. Overnachting aan boord van Finnlines.
 

Dag 15

Dag 15 Nagenieten op de Oostzee

Nagenieten op de Oostzee

Vandaag kun je in alle rust nagenieten van je reis door Finland en alle indrukken laten bezinken. Terwijl de boot de Oostzee over vaart, ontspan jij aan boord in alle comfort die Finnlines biedt. Na aankomst in Noord-Duitsland is er een hotel voor je gereserveerd zodat je de volgende ochtend fris en uitgerust richting Nederland kunt rijden. Overnachting in TRYP By Wyndham Lübeck Aquamarin.
Vaarduur Helsinki - Travemünde: ca. 27 uur

Dag 16

Dag 16 Op naar huis

Op naar huis

Na het ontbijtbuffet rij je met een koffer vol herinneringen terug naar huis. De Finse ontdekkingen zullen je nog lang bijblijven.
Rijafstand Noord-Duitsland - Nederland: ca. 530 km | ca. 5,5 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: