PRINT PAGINA

Fantastisch Finland

Puur natuur en bruisende steden

Dag 1

Dag 1 Op naar het noorden

Op naar het noorden

In het comfort van je eigen auto rijd je naar Travemunde in het noorden van Duitsland. In de nabij gelegen Hanzestad Lubeck kun je alvast de Noordelijke sfeer proeven en een hapje eten. De sfeervolle binnenstad biedt sfeervolle winkeltjes en een ruime keuze aan restaurants. Keer tijdig terug naar de haven voor het inschepen die avond. Aan boord is er nog tijd voor een drankje voordat je je hut opzoekt. En terwijl je heerlijk ligt te slapen maakt het schip alvast de eerste kilometers richting Finland. Overnachting aan boord van Finnlines.
Rijafstand Nederland – Travemunde: ca. 530 km I ca. 5,5 uur

Dag 2

Dag 2 Passage over de Oostzee

Passage over de Oostzee

Vandaag kun je genieten van prachtige vergezichten over de Oostzee. Terwijl jij geniet van een hapje en drankje, wegdroomt in een goed boek of misschien wel ontspant in de sauna of whirlpool vaar je gestaag door naar het noorden. Finnlines heeft uitstekende maaltijdbuffetten aan boord, wij raden dan ook aan hier gebruik van te maken. Overnachting aan boord van Finnlines.
Vaarduur Travemunde – Helsinki: ca. 27 uur

Dag 3

Dag 3 Helsinki

Helsinki

Wanneer je vandaag wakker wordt ben je aangekomen in de haven van Helsinki. Vanuit de haven zet je koers naar Espoo waar je incheckt in het hotel. Dan is het tijd om je ontdekking van Finland te starten. Waar anders dan in het veelzijdige Helsinki! De tram brengt je in no time van Espoo naar het centrum van de stad. Je vind hier een complete mix van culturele bezienswaardigheden als de ivoren domkerk, het Senaatsplein, het Atheneummuseum van Finse kunst en de Uspenski kathedraal. Veel leuke en unieke (design) winkeltjes en tal van restaurantjes. De oude haven vormt het bruisende hart van de stad. De straatartiesten, de dagelijkse markt op het Kauppaturiplein en de Old Market Hall zijn dan ook must see’s. Hier vind je heerlijke lokale specialiteiten in een sfeervolle setting. Overnachting in Radisson Blu Espoo

Dag 4

Dag 4 Porvoo & Lappeenranta

Porvoo & Lappeenranta

Na een heerlijk ontbijt zet je koers naar het Oosten. Hiervoor volg je eerst nog even de zuidelijke kustroute voor een korte stop in het schilderachtige Porvoo, De rode pakhuizen aan de rivier geven een mooie impressie van deze oude Hanzestad. Daarna rijd je door naar Lappeenranta waar je tijdens een bezoek aan het oude fort letterlijk in de turbulente geschiedenis van Finland stapt. Laat de indrukken op je inwerken onder het genot van een kop koffie en een heerlijk stuk huisgemaakte taart in Café Majurska (De majoorsvrouw) dat geheel in stijl met meubels uit vervlogen tijden gedecoreerd is. Na je bezoek aan Lappeenranta ga je naar Savonlinna. Overnachting in Original Sokos Hotel Serahuone in Savonlinna.
Rijafstand Espoo – Savonlinna: ca. 396 km I ca. 4 uur en 45 minuten

Dag 5

Dag 5 Savonlinna en het Saimaa meer

Savonlinna en het Saimaa meer

Vandaag kun je alle kanten op. Duik onder in de historie en cultuur in Savonlinna tijdens een bezoek aan het zwaarbevochten kasteel dat zo kenmerkend is voor de stad. Tegenwoordig vormt het kasteel de unieke locatie voor het jaarlijks terugkerende operafestival in de maand juli. Maak een cruise over een deel over het immense en uitgestrekte Saimaa meer met haar duizenden eilandjes en wie weet spot je wel de unieke Saimaa ringzeehond. Of ontdek deze prachtige regio per kano, fiets of te voet tijdens een wandeling door de bossen. De keuze is aan jou. Overnachting Original Sokos Hotel Serahuone in Savonlinna. 

Dag 6

Dag 6 Op naar de pure Finse bossen

Op naar de pure Finse bossen

In de ochtend heb je nog alle tijd om nog even door Savonlinna te struinen. Ook kun je koers zetten naar Punkaharju om een bezoek te brengen aan het Lusto Forest museum of te langs gaan bij Hotel Punkaharju, het oudste en meest charmante hotel van de regio, vanuit waar je mooie hikes kunt maken. Vergeet ook zeker niet een stukje verder te rijden over de Ridge road. Wellicht het mooiste stuk weg in de regio met aan beide zijden adembenemend zicht over het Saimaa meer. In de middag rij je verder naar het noorden, naar het Koli Nationaal Park. Overnachting in Break Sokos Hotel Koli.
Rijafstand Savonlinna – Koli: ca. 200 km I ca. 2,5 uur

Dag 7

Dag 7 Koli Nationaal Park

Koli Nationaal Park

Na het ontbijt is het tijd om de wandelschoenen aan te trekken en op pad te gaan. Praktisch voor de deur van het hotel starten uiteenlopende wandelroutes door het uitgestrekte park. Voor ieder wat wils, want er zijn wandelingen die varieren van 2 tot wel 60 kilometer. De meest gekozen hike is de Huippujen Kierros Trail (pad langs de toppen). Deze route van 1,4 km brengt je langs alle 3 de bergtoppen van het park. Vanaf de bergtop Ukko-Koli heb je een waanzinnig uitzicht over het Pielinenmeer en is dus zeker de hike waard! Overnachting in Break Sokos Hotel Koli.

Dag 8

Dag 8 Terug naar de kust

Terug naar de kust

Tijd om de bossen te verlaten en naar de westkust op te zoeken. Via Vuokatti en Kajaani in het hart van Finland rijd je naar Oulu. In Vuokatti kun je de huskyboerderij bezoeken, waar je allerlei weetjes over deze honden te weten komt en je een rit met de kar achter een huskyspan kunt maken. Wanneer je vervolgens een lunchstop maakt in Kajaani breng dan ook zeker een bezoek aan de kasteelruïnes in het centrum van de stad. Einde van de middag rijd je door naar de bruisende studentenstad Oulu aan de kust. Overnachting in Original Sokos Hotel Arina in Oulu.
Rijafstand Koli – Oulu: ca. 347 km I ca. 4 uur

Dag 9

Dag 9 Op ontdekkingstocht in Oulu

Op ontdekkingstocht in Oulu

Na het ontbijt ben je er klaar voor om Oulu te gaan verkennen. Een mooi startpunt is de markthal waarvoor het kenmerkende beeld van de bolle politieagent staat. In de directe omgeving staan markante pakhuizen. Vroeger lag hier teer en zout, maar nu vind je er leuke winkels en restaurants. Neem ook zeker een kijkje op het eiland Pikisaari dat met een brug te bereiken is en volg de kunstroute. Nog een tweetal bruggen verder kom je bij het oude fort op Linnansaari. Door de combinatie van kruit opslag en een blikseminslag is er helaas weinig van het fort overgebleven. Het centrum van Oulu is eenvoudig te voet te bezoeken. Wil je meer zien? Huur een fiets en ontdek de landhuizen, de parken en andere bezienswaardigeheden in de directe omgeving. Overnachting in Original Sokos Hotel Arina in Oulu.

Dag 10

Dag 10 Van Oulu naar Vaasa

Van Oulu naar Vaasa

Nog niet uitgekeken in Oulu? Bekijk dan de stad en omgeving vanuit een ander perspectief, het water. Doordat Oulu uit verschillende eilanden bestaat is het ideaal om per kajak te ontdekken. Maak een tocht door de stad en de natuur in de omgeving. Een ideale combinatie van sightseeing en actief bezig zijn! In de middag laat je Oulu achter je en rij je via de kust naar het zuiden, naar de kuststad Vaasa. Overnachting in Original Sokos Hotel Vaakuna in Vaasa.
Rijafstand Oulu – Vaasa: ca. 319 km I ca. 3 uur en 50 minuten

Dag 11

Dag 11 Vaasa en Kvarken-archipel

Vaasa en Kvarken-archipel

Vandaag ontwaak je in de zonnigste stad van Finland. Vaasa is een levendige studentenstad aan de Botnische Golf en biedt tal van bezienswaardigheden. In het park wandel je langs de ruines van oud Vaasa en in het Terranova museum leer je meer over de natuur. Bezoek ook zeker de Kvarken archipel, een natuurgebied met tal van eilanden vlakbij de stad. Een uniek gebied dat tot op de dag van vandaag nog in beweging is en daarom ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Je bereikt de archipel via de langste brug van Finland, de Replot-brug, die op zich al een bezoekje waard is. Overnachting in Original Sokos Hotel Vaakuna in Vaasa.

Dag 12

Dag 12 Langs de kust en Rauma

Langs de kust en Rauma

Vandaag kun je nog een bezoek brengen aan de stadsstranden, Vaasa heeft een kilometers lange kustlijn voor een heerlijk frisse duik. Vervolgens koers je naar het zuiden langs de kustlijn met tal van vergezichten over de Botnische Golf. Onderweg naar Turku kom je langs Rauma. Dit kleurrijke havenstadje kun je niet zomaar voorbij rijden. Wandelend over de kronkelige straatjes, langs de gekleurde houten huisjes uit 1800 voelt het alsof je terug in de tijd bent gelopen. Overnachting in Radisson Blu Hotel Marina Palace in Turku.
Rijafstand Vaasa – Turku: ca. 331 km I ca. 3 uur en 45 minuten

Dag 13

Dag 13 Turku, het Parijs van Finland

Turku, het Parijs van Finland

Na een uitgebreid ontbijt is het tijd om de oudste stad van Finland te ontdekken. De Aura rivier stroomt dwars door de stad en biedt de beste manier om een deel van de stad te ontdekken. Slenter over de kilometerslange kade van het kasteel naar de kathedraal. Langs de oever tref je tal van musea, chique gebouwen, maar ook levendige bars en restaurants. Hierom wordt Turku ook wel “het Parijs van Finland”genoemd. De veerboot (Föri) vaart je gratis naar de overzijde. In voor een bijzondere avond, ga dan dineren op een van de rivierboten. Overnachting in Radisson Blu Hotel Marina Palace in Turku.

Dag 14

Dag 14 Verken de archipel

Verken de archipel

Voor de monding van de Auro rivier vind je maar liefst 40.000 eilandjes die samen een adembenemede archipel vormen. Je kunt Turku dan ook niet verlaten voordat je deze bijzondere regio hebt ontdekt. Met de auto of fiets kun je de Turku Archipelago trail volgen. Via diverse bruggen en veerboten kom je langs idyllische dorpjes op verschillende eilanden. Echt één met de natuur? Ontdek dan de archipel in een kajak! Vervolgens is het tijd om terug te keren naar het zuiden en rij je naar Helsinki. Overnachting in Radisson Blu Espoo.
Rijafstand Turku – Espoo: ca. 162 km I ca. 1 uur en 45 minuten

Dag 15

Dag 15 Helsinki

Helsinki

Nog een laatste dag in Finland. De laatste souvenirs halen, nog langs de gemiste bezienswaardigheden die je bij de start van de reis door Finland gemist hebt en een terrasje pakken in de Finse zon. Kortom nog één dag volop genieten in het heerlijke Helsinki. Eind van de middag ga je aan boord voor de terugvaart naar Duitsland. Overnachting aan boord van Finnlines.

Dag 16

Dag 16 Nagenieten op de Oostzee

Nagenieten op de Oostzee

Vandaag kun je in alle rust nagenieten van je reis door Finland en alle indrukken laten bezinken. Terwijl de boot de Oostzee over vaart, ontspan jij aan boord in alle comfort die Finnlines biedt. Na aankomst in Noord-Duitsland is er een hotel voor je gereserveerd zodat je de volgende ochtend fris en uitgerust richting Nederland kunt rijden. Overnachting in TRYP By Wyndham Lübeck Aquamarin.
Vaarduur Helsinki - Travemünde: ca. 27 uur

Dag 17

Dag 17 Op naar huis

Op naar huis

Na het ontbijtbuffet rij je met een koffer vol herinneringen terug naar huis. De Finse ontdekkingen zullen je nog lang bijblijven.
Rijafstand Noord-Duitsland - Nederland: ca. 530 km | ca. 5,5 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: