Alles over de ferryovertocht naar Helsinki en Zuid-Finland
De ferryovertocht naar Helsinki

Alles over de ferryovertocht naar Helsinki en Zuid-Finland

De ferryovertocht naar Helsinki: leuker kun je je vakantie naar Zuid-Finland niet beginnen. Bij het dichttrekken van je voordeur en het instappen in je eigen auto, is de vakantie namelijk al meteen begonnen. Op de boot is het vervolgens een en al genieten. Niets moet, alles mag. Ben je benieuwd hoe de ferryovertocht is en wat je kunt verwachten? We vertellen je er op deze pagina alles over. 
 

 

 

De reis naar de opstaphaven in Travemünde

Daar zitten jullie dan: met zijn allen in de volgeladen auto, onderweg naar jullie vakantiebestemming in Finland. De autospelletjes en je favoriete tijdschriften en boeken liggen binnen handbereik en je hebt een leuke serie op je telefoon gedownload (een Finse bijvoorbeeld!). Via Bremen en Hamburg rijd je naar de havenstad Travemünde in het noorden van Duitsland. De reis duurt ongeveer zes uur en je mag er de hele dag over doen. De ferryovertocht naar Helsinki vertrekt namelijk pas in de avond en je mag vanaf 21:00 uur inchecken. Onderweg kun je dus lekker vaak stoppen om de benen te strekken, een wandeling te maken of wat te eten. 
 

genieten tijdens de overtocht naar Helsinki op de Finnlines ferry

All on board: de ferry vertrekt!

Na een mooie en relaxte reis door Duitsland kom je aan in de havenstad Travemünde. Vanuit de haven van deze badplaats brengen verschillende ferry's reizigers naar Scandinavië. Zo ook jou en je reisgezelschap. Je hebt nog even lekker wat gegeten in dit stadje en bent klaar om aan boord te gaan. Zittend in de auto rijd je de ferry op. Na het boarden en inchecken, dat vanaf 21:00 uur mogelijk is, stap je uit om te zien wat er allemaal op de boot te doen is. Het is al laat en het zou lekker zijn om op bed te gaan liggen. Gelukkig staan er in je binnen- of buitenhut heerlijke bedden voor je klaar. Ga je je hut bekijken of proost je eerst met de anderen in de bar op een mooie vakantie?

inchecken finnlines ferry

Wakker worden op zee

Terwijl jij lekker ligt te slapen, geeft de kapitein om 3:00 uur het teken om te vertrekken. De ferry passeert de Noord-Duitse kust en vaart langs Denemarken de Oostzee op. Na een goede en ontspannen nacht word je uitgerust wakker. Je opent de gordijnen en ziet alleen maar water. Wat een verschil! Je wordt meteen relaxt. Midden op zee kan je doen en laten wat je wil, niemand die je stoort. Zo hoort vakantie te voelen. In de verte zie je een eilandje opdoemen.

slapen op de ferry tijdens de overtocht naar Helsinki


Tijd om te ontbijten! Wanneer je het restaurant binnenwandelt, lijk je terechtgekomen te zijn in een waar paradijs. Overal staan heerlijke broodjes, vers fruit, lekker beleg en bakjes noten en cruesli om je yoghurt mee te vullen. De ober schenkt een lekkere kop koffie of thee voor je in. Ondertussen kijk je naar buiten en droom je weg bij de activiteiten die je in Finland te wachten staan.
 

Een en al vermaak op de ferry

Maar voordat je in Finland gaat genieten, staat er nog een hele dag vol vertier op de ferry op het programma. Er is echt van alles te doen. Wat dacht je van een boek lezen in de lobby, de vakantieplannen op een rijtje zetten, een trainingsessie in de fitnessruimte doen of een wandeling over het dek maken? Misschien heb je wel zin om flink te zweten in de sauna of te relaxen in het bubbelbad. Je kunt ook een massage boeken als je spieren wel verwend mogen worden. Zijn de kinderen mee? Dan zullen zij zich helemaal thuisvoelen in de indoor speeltuin met ballenbak.

fitness op ferry tijdens overtocht naar helsinki
Wanneer je voor volpension op de ferry gaat, kun je onbeperkt genieten van het goede eten. Kom alvast in de sferen tijdens de lunch met Scandinavische ingrediënten. Of neem een lekker stuk taart bij de koffie. 's Middags is er weer tijd om van alles te doen. Ga bijvoorbeeld belastingvrij shoppen. Koop een souvenir of sla een fles lokale drank in. Even wat met z'n allen doen? Pak er een bordspel bij of ga met z'n naar de gamehall. Hier kun je flipperkasten, tafelvoetballen en nog veel meer. Zin gekregen in een borrel? De bar is open! 
 

dineren tijdens de overtocht naar Helsinki op de Finnlines ferry

Nog een nacht slapen

De avond staat voor de deur, jullie gaan lekker dineren. Nog een gezellige avond op de boot en een ontspannen nacht in je eigen hut en je komt aan in Helsinki. Geniet nog even van de relaxte sfeer aan boord, het lekkere eten en de tijd samen.
 

Welkom in Finland

Het is zo ver: de haven van Helsinki is in zicht! Misschien lig je nog lekker te slapen wanneer de kust van Finland aan de horizon verschijnt, want om 9:00 uur 's ochtends vaart de ferry Helsinki binnen. Na het ontbijt keren jullie terug naar jullie hut om de tassen in te pakken. Alles mee? Stap in je auto en rijdt de ferry uit. Welkom in Finland! 
 

overtocht helsinki vakantie in Finland

Bekijk onze reizen met eigen auto naar Zuid-Finland

Met Voigt Travel reis je komende winter met je vrienden, gezin of partner, én natuurlijk je eigen auto, naar het Finse merengebied. Dit sprookjesachtige gebied bestaat uit tal van meren (zoals de naam al zegt), een lekkere laag sneeuw en prachtige naaldbomen. Benieuwd naar de eigen autoreizen naar deze mooie Scandinavische regio? Klik op de button! 
 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel