PRINT PAGINA

Winteravontuur Varjola Resort

Combineer een uitstekend verblijf met winterse safari's in Zuid-Finland

Dag 1

Dag 1 Op naar het Pure Noorden!

Op naar het Pure Noorden!

Op je gemak rijd je de eerste vakantiedag via Bremen en Hamburg richting Travemünde in Noord-Duitsland. Onderweg word je al overvallen door het heerlijke Scandinavië gevoel: rust, ruimte en mooie vergezichten om je heen. In de Hanzestad Lübeck, gelegen aan de rivier de Trave, wordt dat gevoel nog sterker. De historische binnenstad met haar talloze monumenten is een grote toeristische trekpleister. De vestingstad bezit nog twee van de drie stadspoorten (de Holstentor en de Burgtor) en resten van de stadsmuur. Een belangrijke referentie naar het hanzeverleden van de stad zijn de Salzspeicher, de grote magazijnen waar de stad zijn zoutvoorraad opsloeg alvorens deze naar de andere steden van de hanze te verschepen. Neem vooral de tijd om te dwalen door de straten en steegjes, langs kerken (waaronder de beroemde Marienkirche), kloosters en prachtig versierde burgerhuizen. Je gaat pas aan het eind van de avond aan boord van de ferry van Finnlines in Travemünde, dus je hebt er alle tijd voor! Eenmaal aan boord parkeer je de auto op het autodek en ga je naar de hut die wij voor je hebben gereserveerd. Overnachting aan boord.
Rijafstand Nederland - Travemünde: ca. 530 km | ca. 6 uur

Dag 2

Dag 2 Overtocht over de Oostzee

Overtocht over de Oostzee

Een hele dag om te genieten van de prachtige vergezichten over de Oostzee. Terwijl je lekker ontspant, leg je ongemerkt een enorme afstand af naar het noorden van Europa. Waai lekker uit aan dek, geniet van een goed boek en een lekker drankje in een van de bars of de panoramalounge. Voor de allerkleinsten is er een speelruimte en uiteraard kun je gratis gebruik maken van de sauna en de whirlpool. Is er een betere manier om een wintervakantie te beginnen?! Finnlines staat bekend om de uitstekende en zeer uitgebreide maaltijdbuffetten aan boord. Maak zeker gebruik van de mogelijkheid om lekker te brunchen en te dineren! Het schip heeft een certificaat waardoor zij op deze route ook als een echte ijsbreker dienstdoet. Mocht de zee bevroren zijn, dan kom je alsnog comfortabel op de bestemming aan. Een spectaculaire belevenis voor jong en oud! Je overnacht weer aan boord.

Dag 3

Dag 3 Welkom in Lakeland

Welkom in Lakeland

In de vroege ochtend vaar je tussen de eilanden voor de Finse kust door en dan legt de ferry aan in de haven van Helsinki. Na ontscheping rijd je geheel in eigen tempo veilig, over perfect onderhouden wegen, door uitgestrekte bossen en met sneeuw bedekte heuvels naar het noorden. In de namiddag kom je aan in Kuusa waar het Varjola Resort ligt. Na een hartelijk welkom en een korte uitleg over het weekprogramma ontvang je de sleutel van je hotelkamer. Deze ligt ongeveer 200 meter van de receptie en het hoofdgebouw aan de rand van het meer in een prachtige bosrijke omgeving. In de avond geniet je van een heerlijk Scandinavisch diner. Overnachting in het Varjola Resort.
Rijafstand Helsinki - Kuusa: ca. 300 km | ca. 4 uur

Dag 4

Dag 4 Sneeuwscooteren door het Finse landschap

Sneeuwscooteren door het Finse landschap

Na een uitstekend Scandinavisch ontbijtbuffet is het tijd voor de eerste volle dag in het merengebied. Vandaag heb je gelijk de mogelijkheid om de omgeving te ontdekken, want er staat namelijk een adembenemende sneeuwscootertocht op het programma. Na een instructie van de gids is het zover. Op verkenningstocht door de Finse bossen. Onderweg maak je een stop en geniet je van je koffie bij een kampvuur en kijk je uit over het schitterende uitgestrekte meer. Een perfecte activiteit voor een eerste kennismaking met de natuur. Overnachting in het Varjola Resort.

Dag 5

Dag 5 IJsvissen en sneeuwschoenwandelen

IJsvissen en sneeuwschoenwandelen

De dag begint met een heerlijk ontbijtbuffet. Na het ontbijt neemt de gids je mee voor een winterse tocht: een sneeuwschoenwandeling door het besneeuwde landschap van Kuusa. Het lijkt moeilijk, van die 'tennisrackets' onder je schoenen, maar dat valt best mee. Al snel ben je eraan gewend en voelt het als gewoon wandelen en het voordeel van de sneeuwschoenen is natuurlijk dat je niet weg kan zakken in de diepe sneeuw. In de middag is het tijd voor een onder de Finnen zeer geliefde activiteit: ijsvissen! Op ca. 3 km van Kuusa is de Kuusaankoski rivier, de perfecte plek voor ijsvissen. Beproef hier jouw geluk! Overnachting in het Varjola Resort.

Dag 6

Dag 6 Huskysafari en tijd voor ontspanning!

Huskysafari en tijd voor ontspanning!

Vandaag wordt het winteravontuur echt compleet, want na een heerlijk uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet vertrek je richting de huskyfarm. De honden kunnen niet wachten om je mee te nemen over de besneeuwde paden. Na een instructie van de gids over het besturen van de slede is het zo ver en voor je het weet schiet je weg door de Finse bossen. De kracht van de honden is werkelijk waar ongelofelijk! Onder het genot van een drankje en snack warm je op bij het kampvuur en kijk je terug op een unieke tocht die je niet snel zult vergeten. Na deze actieve ochtend is er in de middag tijd voor ontspanning: Geniet van de traditionele Finse rooksauna en warme jacuzzi en kom volledig tot rust. Overnachting in het Varjola Resort.

Dag 7

Dag 7 Magisch Helsinki

Magisch Helsinki

In de ochtend laat je het Finse woud voor wat het is en vertrek je weer richting Helsinki. Je hebt alle tijd om onderweg nog een mooie stop te maken want de inscheping voor de overtocht naar Duitsland vindt pas in de loop van de middag plaats. Ook het stadscentrum van Helsinki biedt nog volop mogelijkheden: als je de auto in een van de parkeergarages zet, kun je te voet of met de tram het centrum verkennen. Helsinki is de grootste en belangrijkste stad van Finland en telt ruim 600.000 inwoners. Het centrum van de stad vormt het Markt van Helsinki (Kauppatori) aan het water. Achter het marktplein ligt het Senaatsplein. Dit gedeelte van de stad is in 1816, na een grote brand, door de architect Carl Ludvig Engel in classicistische stijl herbouwd. Het wordt nu als belangrijkste bezienswaardigheid van de stad beschouwd. Aan het plein staat de witte Domkerk van Helsinki, het symbool van Helsinki dat al van verre te zien is. De statige gebouwen in de sneeuw, de levendige markt met alle lichtjes en de bevroren zee met al die kleine eilanden: het is net een kerstkaart. Overnachting aan boord.
Rijafstand Kuusa - Helsinki: ca. 300 km | ca. 4 uur

Dag 8

Dag 8 Vergezichten op zee

Vergezichten op zee

Een volle dag op zee! Lekker uitslapen en daarna de zilte zeelucht proeven buiten op het dek om vervolgens de dag af te sluiten met een verkwikkende sauna en de whirlpool. Midden op de avond vaart het schip de haven van Travemünde binnen. Daarom hebben wij een stop-over hotel in Lübeck voor je gereserveerd, op een half uur rijden van de haven zodat je de volgende ochtend fris en uitgerust, en met daglicht, naar Nederland kunt rijden. Overnachting in Lübeck.

Dag 9

Dag 9 Home sweet home

Home sweet home

Dat vakantie gevoel blijft nog wel even, want in dit hotel wordt naar goed Duits gebruik een overheerlijk en zeer uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd. Je kunt besluiten om nog even in Lübeck op stap te gaan maar je kunt ook gelijk huiswaarts keren. Via Hamburg en Bremen rijd je op je gemak terug naar Nederland. Zeker weten dat je terugkijkt op een hele bijzondere sneeuwvakantie in het prachtige Finse merengebied!
Rijafstand Lübeck - Nederland: ca. 530 km | ca. 6 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: