PRINT PAGINA

Winteravontuur Sahanlahti

Een gevulde reis op een plek vol geschiedenis

Dag 1

Dag 1 Dwars door Duitsland

Dwars door Duitsland

Vandaag rijd je op je gemak in je vertrouwde, eigen auto naar Travemünde in Noord-Duitsland. Je gaat pas in de loop van de avond aan boord, dus alle tijd om de stad en omgeving te ontdekken. Na inscheping kun je naar je hut, deze bevindt zich op het zevende, achtste of negende dek en beschikt over twee eenpersoonsbedden, twee stapelbedden, een eigen toilet en douche en een televisie. En wanneer je heerlijk in dromenland bent, vaart de boot rond drie uur uit. Je overnacht aan boord. Rijafstand Utrecht - Travemünde: ca. 530 km | ca. 6 uur

Dag 2

Dag 2 Een dag op de Oostzee

Een dag op de Oostzee

Vandaag hoef je even aan helemaal niks te denken. Je bent namelijk de hele dag aan boord van de boot. Terwijl jij lekker ontspant, reis je ongemerkt steeds noordelijker. Waai lekker uit aan dek, geniet van een goed boek en een lekker drankje in een van de bars of de panoramalounge. Kom alvast in de Finse sferen door op te warmen in de sauna of door te bubbelen in de whirlpool. Is er een betere manier om een wintervakantie te beginnen?! Finnlines staat bekend om haar uitstekende en zeer uitgebreide maaltijdbuffetten aan boord. Maak zeker gebruik van de mogelijkheid om lekker te ontbijten, lunchen en te dineren! Je overnacht weer aan boord.

Dag 3

Dag 3 Een warm welkom

Een warm welkom

Nadat je nog een ochtendje van het prachtige zeeuitzicht hebt kunnen genieten, legt de boot rond 09.30 uur aan in de haven van Helsinki. Je rijdt in Noordoostelijke richting door de met sneeuw bedekte bossen. In de namiddag kom je aan bij Sahanlahti Resort en word je warm welkom geheten door Janne, Jaana en hun zelfbenoemde ‘property manager’, kat Mikko. ’s Avonds geniet je van een heerlijk lokaal driegangendiner bereid door chef Petri. Je overnacht bij Sahanlahti.
Rijafstand Helsinki - Sahanlahti: ca. 290 km | ca. 3,5 uur

Dag 4

Dag 4 Drijven in een ijsmeer

Drijven in een ijsmeer

Wat is dat lekker wakker worden in zo’n prachtige omgeving. Na een heerlijk ontbijt maak je je klaar voor de dag. Vandaag ga je jezelf onderdompelen in ijswater. Dit is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij de koude temperaturen in Finland, maar voor de Finnen is dit de normaalste zaak van de wereld. Het gevoel van ontspanning bij het verlaten van het water zorgt voor sensatie en is ronduit geweldig. Het thermopak zorgt ervoor dat je het niet koud krijgt, ook al drijf je tussen de ijsblokken. Wie weet durf jij het na deze ervaring op de Finse manier aan; zonder pak! Je luncht bij Sahanlahti, waar je een heerlijke soep krijgt om op te warmen. De rest van de middag heb je vrij, voordat je ’s avonds weer aanschuift bij het heerlijke driegangendiner. Kijk af en toe eens uit het raam en wie weet zie jij het noorderlicht! Je overnacht bij Sahanlahti.
Duur programma: Icefloating ca. 1 uur

Dag 5

Dag 5 Sneeuwsteppen en ijsvissen

Sneeuwsteppen en ijsvissen

Na een heerlijk ontbijt trek je je warme kleding aan. Met een gids ga je op pad per sneeuwstep. Sneeuwsteppen is net zo makkelijk als het rijden van een fiets; het enige wat je hoeft te doen is gasgeven en sturen! De tocht gaat door de besneeuwde bossen en over het ijs, en op een mooie plek stoppen jullie om een gat in het ijs te boren en het traditionele ijsvissen te proberen. Met een ijsvissonar kijk je onder het ijs en leer je alles over de Finse onderwaterwereld. Vanavond geniet je weer van een driegangendiner. Je overnacht bij Sahanlahti.
Duur programma: Sneeuwsteppen en ijsvissen ca. 1,5 uur

Dag 6

Dag 6 Opwarmen in de sauna

Opwarmen in de sauna

Vandaag staat vooral in het teken van tot rust komen. Je blijft de hele dag rondom Sahanlahti. Geniet van de prachtige omgeving en de gezellige accommodatie. Op een tijdstip naar keuze (in overleg) mogen jullie gebruikmaken van de traditionele houtsauna. Bespreek de avontuurlijke dagen na, of geniet juist even van de stilte. Vanavond schuif je voor het laatst aan bij het heerlijke driegangendiner. Misschien geeft Finland jou wel een fascinerende noorderlichtshow als kers op de taart van deze prachtige reis, dus houd je ogen open. Je overnacht bij Sahanlahti.
Duur programma: Traditionele houtsauna ca. 1 uur en 20 minuten

Dag 7

Dag 7 Afscheid van Finland

Afscheid van Finland

Je wordt vandaag voor het laatst wakker op deze prachtige plek. Na een heerlijk ontbijt laad je je auto in en neem je afscheid van Jaana en Janne. Je zal hun gastvrije karakter, de rust en pracht van de omgeving niet snel vergeten. In circa 3,5 uur rijden kom je in Helsinki aan, waar je rond 12.30 uur aan boord rijdt van de boot. Geniet nogmaals van de uitstekende en zeer uitgebreide maaltijdbuffetten aan boord. Je overnacht aan boord. Rijafstand Sahanlahti - Helsinki: ca. 290 km | ca. 3,5 uur

Dag 8

Dag 8 Overnachting in Duitsland

Overnachting in Duitsland

Vandaag heb je de hele dag aan boord om bij te komen van de reis. Geniet van de vele faciliteiten die het schip te bieden heeft. Geniet bijvoorbeeld van de sauna en whirlpool, drink een cocktail in de panoramalounge, doe een work-out of geniet van de prachtige vergezichten. Rond 21.30 uur kom je aan bij Travemünde. Je gaat van boord en kan gelijk inchecken bij het hotel dat wij voor jou gereserveerd hebben. Je overnacht in een hotel in Lübeck.

Dag 9

Dag 9 Naar huis met bakken vol herinneringen

Naar huis met bakken vol herinneringen

Vandaag is je laatste reisdag. Na het uitchecken stap je weer in de auto om vol herinneringen en nieuwe indrukken huiswaarts te keren. Het is circa 6 uur rijden voor je weer thuis bent. Rijafstand Travemünde – Utrecht: ca. 530 km | ca.6 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: