PRINT PAGINA

Winteravontuur duizend meren en Helsinki

Ervaar de veelzijdigheid van Finland

Dag 1

Dag 1 Dwars door Duitsland

Dwars door Duitsland

Je trekt de voordeur achter je dicht en de reis kan beginnen! Je rijdt op je gemak richting Travemünde. Je gaat pas laat aan boord van de boot, dus neem vooral de tijd om wat van havenstad Lübeck te zien. Eenmaal aan boord kan je gelijk naar jouw hut, waar je de komende twee nachten verblijft.
Rijafstand Nederland – Travemünde: ca. 530 km | 6 uur  
 

Dag 2

Dag 2 De Oostzee oversteken

De Oostzee oversteken

Vandaag spendeer je de hele dag op de boot en kom je alvast tot rust terwijl je geniet van de prachtige vergezichten over de Oostzee. Geniet van een lekker drankje in de panoramalounge of kom alvast in Finse sferen in de sauna. Boek een maaltijdbuffet bij en geniet van een goede maaltijd. Je overnacht weer aan boord.
 

Dag 3

Dag 3 Naar het merengebied

Naar het merengebied

In de ochtend meert de boot aan en komt jouw tocht door de uitgestrekte bossen en met sneeuw bedekte heuvels naar het noordoosten beginnen. Eenmaal in het merengebied wordt je verrast door de prachtige uitzichten van bevroren meren en besneeuwde bomen. Eenmaal aangekomen bij Harjun Portti neem je jouw intrek in een Tuunaantupa cottage, jouw thuis voor de komende 4 dagen!

Rijafstand Helsinki – Harjun Portti: ca. 350 km | 4 uur

Dag 4

Dag 4 Het eeuwenoude Olavinlinna kasteel

Het eeuwenoude Olavinlinna kasteel

Ontdek de geschiedenis van Savonlinna in het Olavlinna kasteel, wat afstamt uit 1475. De architectuur van het kasteel is door de jaren heen veranderd, alleen al is een bezoekje waard en speciaal voor jou al inbegrepen. Struin door de smalle hallen vol geschiedenis en geniet van dit culturele bezoek.
Rijafstand Harjun Portti – Olavinlinna kasteel: ca. 27 km | 30 minuten
 

Dag 5

Dag 5 Diverse winterse activiteiten

Diverse winterse activiteiten

Schaats over het Saimaameer of fiets door de besneeuwde bossen. Bij Harjun Portti haal je de door jouw gewenste wintersportuitrusting op voor een onvergetelijke sportieve dag. Na een drukke dag kom je tot rust in jouw privésauna. Tip: Geen zin om ver van huis te eten? Harjun Portti heeft een eigen café-restaurant waar je heerlijke burgers en steaks kan eten.

Dag 6

Dag 6 Op weg naar de hoofdstad

Op weg naar de hoofdstad

Je checkt uit bij Harjun Portti en stapt in de auto om jouw reis te vervolgen naar de hoofdstad van Finland: Helsinki! Je verblijft in het centrum van Helsinki, naast shoppingcentrum Kamppi en vlakbij het parlementsgebouw. Neem een duik in het zwembad van het hotel, of warm op in een van de Finse sauna’s. Je overnacht de komende twee nachten in Sokos hotel Presidentti.
Rijafstand Harjun Portti – Helsinki: ca. 350 km | 4 uur
 

Dag 7

Dag 7 Het bruisende Helsinki

Het bruisende Helsinki

Je hoeft je zeker niet te vervelen in deze bruisende hoofdstad. Na een heerlijk ontbijt ga je op pad in de stad. Bekijk de vele bezienswaardigheden zoals: Senate square, Sibelius Monument of bezoek een museum. Shop bij de oudste indoor markt van Finland, drink een kopje koffie bij een traditioneel red cottage cafe; Cafe Regatta, eet de beroemde chocola van Fazer Cafe, warm op en bewonder de prachtige flora van de tropische wintertuin of geniet van de stilte midden in de stad tijdens een bezoekje aan de bijzondere stiltekapel. Je overnacht in Sokos hotel Presidentti
 

Dag 8

Dag 8 Vaarwel Finland

Vaarwel Finland

Na weer een heerlijk ontbijt, check je uit bij het hotel. Maak nog een mooie stadswandeling of geniet van een vroege lunch, voor je weer aan boord gaat van de boot. Maak gebruik van het uitgebreide aanbod aan faciliteiten aan boord en ga sluit ’s avonds aan bij het diner.  Je slaapt vannacht aan boord.

Dag 9

Dag 9 Aan boord

Aan boord

Je hebt vandaag de hele dag aan boord van de boot. Dus alle tijd om lekker uit te slapen en daarna uitwaaien op het dek van de boot. Sluit je dag af in de sauna voor je ’s avonds aanmeert in Travemünde. Je overnacht nog een nachtje in Lübeck zodat je de volgende dag fris in het daglicht terug naar huis kunt rijden.
 

Dag 10

Dag 10 Rit naar huis

Rit naar huis

Geniet van het overheerlijke en uitgebreide ontbijtbuffet. Je kunt besluiten om nog even in Lübeck op pad te gaan, maar je kunt ook gelijk huiswaarts keren. Via Hamburg en Bremen, rij je aan het eind van de middag weer de Nederlandse grens over. Welkom thuis!
Rijafstand Lübeck – Nederland: ca. 530 km | ca. 6 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: