PRINT PAGINA

Ski avontuur Himos bungalows

Geniet van de rust, ruimte, natuur en wintersport in het zuiden van Finland

Dag 1

Dag 1 Meteen al het vakantiegevoel

Meteen al het vakantiegevoel

Je trekt de voordeur achter je dicht en de reis kan beginnen! Op je gemak rijd je richting Travemunde in Noord-Duitsland. Onderweg overvalt je al dat heerlijke Scandinavië gevoel: rust, ruimte en mooie vergezichten om je heen. In de Hanzestad Lübeck wordt dat nog sterker. De historische binnenstad wordt omringd door water en ademt nog altijd een middeleeuwse sfeer. Neem vooral de tijd om te dwalen door de straten en steegjes, langs kerken, kloosters en prachtig versierde burgerhuizen. Je gaat pas aan het eind van de avond aan boord in Travemünde, dus je hebt er alle tijd voor! Aan boord zet je de auto op het autodek en ga je op zoek naar de hut die wij voor je hebben gereserveerd. Overnachting aan boord.
Rijafstand Nederland - Travemünde: ca. 530 km | ca. 6 uur

Dag 2

Dag 2 Overtocht over de Oostzee

Overtocht over de Oostzee

Een hele dag om te genieten van de prachtige vergezichten over de Oostzee. Terwijl je lekker ontspant, leg je ongemerkt een enorme afstand af naar het noorden van Europa. Waai lekker uit aan dek, geniet van een goed boek en een lekker drankje in een van de bars of de panoramalounge. Voor de allerkleinsten is er een speelruimte en uiteraard kun je gratis gebruik maken van de sauna en de whirlpool. Is er een betere manier om een wintervakantie te beginnen?! Finnlines staat bekend om haar uitstekende en zeer uitgebreide maaltijdbuffetten aan boord. Maak zeker gebruik van de mogelijkheid om lekker te brunchen en te dineren! Het schip heeft een certificaat waardoor zij op deze route als een echte ijsbreker dienst doet. Mocht de zee bevroren zijn, dan kom je alsnog gemakkelijk op de bestemming aan. Een spectaculaire belevenis voor jong en oud! Je overnacht weer aan boord.

Dag 3

Dag 3 Midden in de Scandinavische winter

Midden in de Scandinavische winter

In de vroege ochtend vaar je tussen de eilanden voor de Finse kust door en dan legt het schip aan in de haven van Helsinki. Na ontscheping rijd je snel en veilig, over perfect onderhouden wegen, door uitgestrekte bossen en met sneeuw bedekte heuvels via Lähti verder naar het noorden. Je hoeft je niet af te vragen waar je een leuke stop kunt maken, dat hebben wij al gedaan. Je wordt welkom geheten op een echte Finse huskyfarm. De eigenaar van de huskyfarm spreekt goed Engels en leidt je heel graag rond! Hij vertelt je van alles over deze bijzondere sledehonden, hoe ze getraind worden en wat voor tochten ze maken. Uiteraard mag je zoveel vragen stellen als je wilt. Ben je helemaal enthousiast geworden dan kun je een bijzondere huskytocht bijboeken voor later in de week. In de namiddag kom je aan in Himos. De bungalow ligt te midden van Finse wouden in een prachtige omgeving. Overnachting in Himos.
Rijafstand Helsinki - Himos: ca. 230 km | ca. 3,5 uur

Dag 4 t/m 6

Dag 4 t/m 6 Skiën in Finland

Skiën in Finland

Er staat maar liefst drie dagen skiën op het programma en je kan je uitleven op één van de pistes. Er is keuze genoeg, want er zijn er maar liefst 23 pistes. De langste heeft een lengte van 1200 meter.
Na een hele dag buiten is het heerlijk relaxen in de privé sauna en als je wilt kun je zo aan tafel in het nabijgelegen restaurant. Mocht je een keer geen zin hebben om te gaan skiën kan je de Finse natuur verruilen voor een dagje Jyväskylä en genieten van shoppen, cultuur en design. Jyväskylä, de geboortestad van Alvar Aalto is een must voor liefhebbers van moderne Finse architectuur. Het Alvar Aalto museum is hier gevestigd en er staan wel 30 gebouwen van zijn hand in deze stad. Of combineer een winterwandeling met een bezoek aan de oude kerk van Petäjävesi, op de Werelderfgoedlijst gezet door UNESCO omdat het een van de oudste Lutherse houten kerken is. Wel even een afspraak maken als je de kerk ook van binnen wil bezichtigen. Overnachting in Himos.

Dag 7

Dag 7 Magisch Helsinki

Magisch Helsinki

In de ochtend laat je het Finse woud voor wat het is en vertrek je weer richting Helsinki. Je hebt alle tijd om onderweg nog een mooie stop te maken want de inscheping voor de Oostzee overtocht vindt pas plaats in de loop van de middag. Ook het stadscentrum van Helsinki biedt nog volop mogelijkheden: als je de auto in een van de parkeergarages zet, kun je te voet of met de tram het centrum verkennen. De statige gebouwen in de sneeuw, de levendige markt met alle lichtjes en de bevroren zee met al die kleine eilanden: het is net een kerstkaart. Overnachting aan boord.
Rijafstand Himos - Helsinki: ca. 230 km | ca. 3,5 uur

Dag 8

Dag 8 Vergezichten op zee

Vergezichten op zee

Een volle dag op zee! Lekker uitslapen en daarna de zilte zeelucht proeven buiten op het dek om vervolgens de dag af te sluiten met een verkwikkende sauna en de whirlpool. Midden op de avond vaart het schip de haven van Travemünde binnen. Daarom hebben wij een stop-over hotel in Lübeck voor je gereserveerd, op een half uur rijden van de haven zodat je de volgende ochtend fris en uitgerust, en met daglicht, naar Nederland kunt rijden.

Dag 9

Dag 9 Home sweet home

Home sweet home

Dat Scandinavië gevoel blijft nog wel even, want in dit hotel wordt naar goed Duits gebruik een overheerlijk en zeer uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd. Je kunt besluiten om nog even in Lübeck op stap te gaan maar je kunt ook gelijk huiswaarts keren. Via Hamburg en Bremen ben je aan het eind van de middag weer in Nederland. Zeker weten dat je terugkijkt op een hele bijzondere sneeuwvakantie in het Pure Noorden!
Rijafstand Lübeck - Nederland: ca. 530 km | ca. 6 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: