PRINT PAGINA

Beleef de Faeröer Eilanden fly & drive

Incl. rechtstreekse vluchten en autohuur

Dag 1

Dag 1 Welkom op de Faeröer Eilanden

Welkom op de Faeröer Eilanden

Je stapt in Amsterdam aan boord en vliegt via Copenhagen naar de Faeröer Eilanden. Je komt aan op de luchthaven van Vágar. Hier staat de huurauto voor je klaar, dus je kunt meteen op ontdekkingstocht gaan. Rijdt richting de hoofdstad Tórshavn, waar je de komende week verblijft in een comfortabel hotel. Schuif hier aan voor een lekker diner of duik het oude stadje al in op zoek naar een restaurant.
Overnachting in Hilton Garden Inn Faroe Islands.
 

Dag 2

Dag 2 Trælanípa (Slave Cliff) en Múlafossur

Trælanípa (Slave Cliff) en Múlafossur

Na een fijne eerste nachtrust en uitgebreid ontbijt ben je klaar om pad te gaan. Rijd naar het eiland Vágar en maak je klaar voor een indruktweekende wandeling over Trælanípa, letterlijk vertaald ‘Slave Cliff’. Je wandelt over een ongebaand pad van een stenen klif 142 meer boven de zee met aan 1 kant de ruige oceaan en aan de andere kant het vlakke Leitsvatn meer. Het lijkt alsof het meer boven de zee zweeft. De waterval Bøsdalafossur valt van het meer in de oceaan. Sluit de dag af met nog een bezoek aan de Múlafossur waterval.
Overnachting in Hilton Garden Inn Faroe Islands.
 

Dag 3

Dag 3 Turfhuisjes in Kirkjubøur en Vestmanna

Turfhuisjes in Kirkjubøur en Vestmanna

Start de dag met een bezoek aan het kleine oude dorpje Kirkjubøur waar je turfhuisjes vind. Leuk om te zien een doorheen te lopen. Het ligt vlak onder Tórshavn. Blijf vandaag op het eiland Streymoy en boek een boottocht naar de Vestmanna Bird Cliffs. De klif zit vol met vogels en is prachtig om te bekijken vanaf het water.
Overnachting in Hilton Garden Inn Faroe Islands.
 

Dag 4

Dag 4 Tjørnuvík en Saksun

Tjørnuvík en Saksun

Het eiland Streymoy heeft nog meer te bieden! Start met een bezoek aan het dorpje Tjørnuvík. Een heel klein dorpje in een kloof aan een zwart strand, dat bekend staat als de perfecte surf spot. Bij helder weer zie je vanaf het strand in de verte ook de rotsformatie van de ‘Giant and the Witch’ uit de zee rijzen. Zorg ervoor dat je ook wat contact geld bij je hebt, zodat je bij een van de huisjes kunt aanbellen voor een verse wafel, gemaakt door de lokale bewoners. Zij ontvangen je graag met open armen. Met een volle buik rijd je door naar Saksun, waar je tijdens eb een wandeling kunt maken over de zwarte bodem van de oceaan. Heel indrukwekkend als je tussen de hoge rotsen in loopt richting het water.
Overnachting in Hilton Garden Inn Faroe Islands.
 

Dag 5

Dag 5 Gjógv

Gjógv

Weer een nieuw eiland om te ontdekken, Eysturoy. Hier vind je het meest pittoreske dorpje van de Faeröer Eilanden. Zodra je hier binnen rijdt voel je de rust over je heen vallen. De natuur is prachtig en het is heerlijk rustig. De huizen in Gjógv zijn kleurrijk met gras op de daken. Het dorp is omringd door hoge bergen, waar je mooie wandelingen over kunt maken, bijvoorbeeld richting het uitkijkpunt van de ‘Giant and the witch’ en Eiði.
Overnachting in Hilton Garden Inn Faroe Islands.
 

Dag 6

Dag 6 Klakkur

Klakkur

Ben je op zoek naar een bijzondere wandeling? Zet koers richting de noordelijke eilanden. Hier vind je het dorp Klaksvík en de berg Klakkur. Het uitzicht vanaf de top is een goede reden om deze wandeling te gaan doen, want je hebt een fenomenaal uitzicht over de eilanden Kunoy, Kalsoy en Eysturoy. Het is geen hele lastige hike. Je loopt in een rechte lijn naar de top en onderweg kom je wat schapen tegen. Ook zie je de wolken en mist langs je heen dwarrelen. Een hele bijzondere ervaring! Sluit de dag af in een restaurant in Klaksvík.
Overnachting in Hilton Garden Inn Faroe Islands.

Dag 7

Dag 7 Noordelijke eilanden

Noordelijke eilanden

De laatste volle dag alweer op de eilandengroep. Keer je nog een keer terug naar de noordelijke eilanden? Ga op zoek naar de Seal Woman in Mikladalur op het eiland Kalsoy en leer over één van de bekendste legendes van Faeröer Eilanden. Sluit de laatste avond af in de hoofdstad Tórshavn met een uitgebreid diner.
Overnachting in Hilton Garden Inn Faroe Islands.
 

Dag 8

Dag 8 Afscheid nemen van de groene eilanden

Afscheid nemen van de groene eilanden

Na een mooie week vol avonturen is het tijd om de koffers weer in te pakken. Maak nog een mooie ochtendwandeling en rijd dan weer richting de luchthaven van Vágar. Je stapt hier aan boord en vliegt weer terug naar Amsterdam. Thuis kunnen ze niet wachten om al jouw mooie foto’s te zien en reisverhalen aan te horen.
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: