PRINT PAGINA

Noord-IJsland puur natuur

Met je eigen auto de prachtige natuur van Noord- en Oost-IJsland ontdekken

Dag 1

Dag 1 De Noord-Atlantische oceaan oversteken

De Noord-Atlantische oceaan oversteken

De reis is eerder vanuit huis al begonnen en vandaag stap je aan het einde van de ochtend in Hirtshals aan boord van de M/S Nörrona, het schip van Smyril Line. Je zet koers naar het noorden over de Noord-Atlantische oceaan. De route is spectaculair! Langs immens hoge fjorden vaar je over de uitgestrekte oceaan naar het volgende indrukwekkende natuurtafereel. Onderweg spot je wildlife, geniet je van de zonsopgang of -ondergang en bewonder je de veranderende lucht. Overnachting in een 1-4 persoonsbinnenhut aan boord van Smyril Line.
Rijafstand Utrecht – Hirtshals: ca. 945 km | ca. 9 uur
 

Dag 2

Dag 2 Wildlife spotten

Wildlife spotten

Je wordt wakker midden op de oceaan, hoe gaaf is dat! Je kan aan boord genieten van een lekker ontbijt. Ga op de uitkijk staan en misschien spot je wel een walvis. Er worden geregeld zeevogels zoals de populaire papegaaiduiders en jan-van-genten, bultruggen en orka’s gezien op deze route. Op het schip is ook genoeg te doen om je niet te vervelen. Ga bubbelen in de jacuzzi of kijk een film in de bioscoop. Aan het einde van de dag kom je aan bij de Faeröer Eilanden. Hier wordt een korte tussenstop gemaakt waar personen kunnen uit- en instappen. Wil je deze eilandengroep graag ontdekken? Kies dan voor een reisuitbreiding op de Faeröer Eilanden van 3 nachten. Het schip vaart verder richting IJsland. Overnachting in een 1-4 persoonsbinnenhut aan boord van Smyril Line.
 

Dag 3

Dag 3 Welkom op IJsland

Welkom op IJsland

Vandaag vaar je vroeg in de ochtend de imposante fjorden in het oosten van IJsland binnen. Je meert aan in Seyðisfjörður waar de reis op IJsland van start gaat. Na aankomst hoef je maar een klein stukje te rijden naar Blábjörg Resort. Je wordt hier warm ontvangen in het vissersdorp Borgarfjörður Eystri, waar ze je alles over kunnen vertellen. In de nabijgelegen haven komen elk jaar de papegaaiduikers. Van een afstand van 2 meter kun je deze indrukwekkende vogels bewonderen. Overnachting in Blábjörg Resort.
Rijafstand Seyðisfjörður – Borgarfjörður Eystri: ca. 95 km | ca. 1,5 uur
 

Dag 4

Dag 4 Wandelen op ongerepte paden

Wandelen op ongerepte paden

Word wakker en geniet van een lekker ontbijt. Ben je een wandelliefhebber? Dan word je hier heel gelukkig! In de omgeving zijn namelijk 170 kilometer aan wandelpaden. Kies je voor een wandeling door de fjorden of richting het binnenland? Bij Blábjörg Resort adviseren ze je graag over de leukste routes. Op zoek naar meer snelheid? Boek dan een mountainbike tocht door de omgeving. Overnachting in Blábjörg Resort.
 

Dag 5

Dag 5 Rust en natuur

Rust en natuur

Na lekker uitgeslapen te hebben wacht er vandaag weer een heerlijke dag in IJsland op je. Trek erop uit voor nog een fantastische wandeling in de natuur. Of geniet van de verschillende spa faciliteiten in Blábjörg Resort. Breng daarnaast ook eens een bezoek aan de KHB brouwerij naast het hotel voor een lokaal biertje of échte IJslandse Landi. Overnachting in Blábjörg Resort.
 

Dag 6

Dag 6 Diamond Circle

Diamond Circle

Na weer een goed ontbijt stap je in de auto en rijd je richting het noorden van IJsland. Onderweg maak je kennis met de Dettifoss waterval, de krachtigste waterval van Europa. Via een 100 meter brede rotswand stort 193 m³ water per seconde 44 meter naar beneden. Daarnaast kun je een stop maken bij de hoefvormige kloof Asbyrgi. De kloof is 3,5 kilometer lang en 1,1 kilometer breed wat het een spectaculair gezicht maakt. Heb je nog tijd over? Rijd dan, terwijl je afdaalt naar Mývatn, langs nog een highlight, de Goðafoss waterval. Overnachting in Vogafjós Farm Resort. 
Rijafstand Borgarfjördur Eystri - Mývatn: ca. 384 km | ca. 5,5 uur (langs de diamond circle)
Rijafstand Borgarfjördur Eystri - Mývatn: ca. 214 km | ca. 3 uur 
 

Dag 7

Dag 7 Lofthellir ijsgrot

Lofthellir ijsgrot

Heb jij ooit wel eens een ijsgrot van binnen gezien? Ga mee op avontuur naar de Lofthellir ijsgrot. Een ondergronds paradijs vol ijsstalagmieten en -stalactieten. Alleen samen met een lokale gids mag je deze mysterieuze grot betreden. Sluit deze indrukwekkende dag af met een bezoek aan de Mývatn Nature baths, de entree zit al bij je reis inbegrepen. Hier relax je zoals de locals dit doen. Overnachting in Vogafjós Farm Resort.
 

Dag 8

Dag 8 Ontdekkingstocht Mývatn

Ontdekkingstocht Mývatn

Ga vandaag zelf op ontdekkingstocht door Mývatn, er is genoeg te zien in dit vulkanische gebied. Van lavavelden, kraters, vulkanen en modderpoelen, Mývatn heeft het allemaal. Ben je een volgeliefhebber? Dan is het Mývatn meer ‘the place to be’ voor jou. Op zoek naar nog meer avontuur? Boek dan een dagtocht per superjeep naar de Askja vulkaan en lavavelden van Holuhraun. De tocht met de superjeep is al fantastisch, maar de hike naar het Askja meer is echt onvergetelijk! Overnachting in Vogafjós Farm Resort.
 

Dag 9

Dag 9 Waterval Fardagafoss & Vök Baths

Waterval Fardagafoss & Vök Baths

De laatste ochtend in Mývatn is aangebroken. Heb je alle highlights gisteren al ontdekt of staan er nog een aantal op je lijstje? Het gebied rondom de Krafla vulkaan mag je niet missen! Je rijdt vandaag terug richting het oosten van IJsland naar Egilsstaðir, dat gelegen is aan de oevers van de Lagarfljót rivier. Een aanrader is een wandeling naar de waterval Fardagafoss. Sluit de mooie reis door IJsland af in de outdoor hot tubs op het terras of breng nog een bezoek aan de geothermische Vök Baths. De baden drijven op zee. Overnachting in Hótel Eyvindará.
Rijafstand Mývatn - Egilsstaðir: ca. 225 km | ca. 3 uur
 

Dag 10

Dag 10 Afscheid nemen van IJsland

Afscheid nemen van IJsland

Na een vroeg ontbijt is het tijd om richting Seyðisfjörður te rijden. Hier stap je weer aan boord van de M/S Nörrona, het schip van Smyril Line. Kijk bij het wegvaren uit de hoge fjorden nog even achterom en neem afscheid van IJsland. Deze nacht wordt er net als op de heenreis een korte tussenstop gemaakt bij de Faeröer eilanden. Uiteraard kunt u hier lekker doorheen slapen. Overnachting in een 1-4 persoonsbinnenhut aan boord van Smyril Line.
Rijafstand Egilsstaðir – Seyðisfjörður: ca. 25 km | ca. 30 min
 

Dag 11

Dag 11 Midden op de Noord-Atlantische oceaan

Midden op de Noord-Atlantische oceaan

U wordt wederom wakker op zee, wat een adembenemend uitzicht over de oceaan! Je bent ondertussen een professional geworden in het spotten van walvissen. Lukt het vandaag weer? Verwen jezelf vanavond met een laatste vakantie diner in het restaurant aan boord. Overnachting in een 1-4 persoonsbinnenhut aan boord van Smyril Line.
 

Dag 12

Dag 12 Terug op het vasteland

Terug op het vasteland

De 2 nachten op zee zijn voorbijgevaren, net als deze mooie reis. Je komt aan het begin van de middag aan in Hirtshals waar je weer van boord gaat. De vele mooie herinneringen bespreken jullie samen in de auto terug naar huis en jullie kunnen niet wachten om de foto’s en verhalen te delen met vrienden en familie.
Rijafstand Hirtshals – Utrecht: ca. 945 km | ca. 9 uur
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: