PRINT PAGINA

Gletsjers, watervallen en geisers in Zuid-IJsland

Ontdek het buitenaardse zuiden van IJsland met je eigen auto

Dag 1

Dag 1 Aan boord van Smyril Line

Aan boord van Smyril Line

Welkom in Denemarken! Vandaag is het zover, je stapt aan boord op het schip M/S Nörrona van Smyril Line. Over de Noord-Atlantische Oceaan vaar je richting IJsland. Onderweg geniet je van alle faciliteiten aan boord. Je kunt terecht in een van de restaurants voor een lekker diner en daarna kijk je een film in de bioscoop. Overnachting in een 1-4 persoonsbinnenhut aan boord van Smyril Line.
Rijafstand Utrecht – Hirtshals: ca. 945 km | ca. 9 uur
 

Dag 2

Dag 2 Dag op zee

Dag op zee

Goedemorgen! Je staat op met fantastisch uitzicht over de uitgestrekte oceaan. Ben jij vandaag de eerste die een walvis spot? Begin met een duik in het zwembad of ga relaxen in de hottub. Je hoeft je aan boord niet te vervelen. Aan het einde van de middag kom je aan in de haven van de Thórshavn op de Faeröer Eilanden. Hier wordt een korte tussenstop gemaakt, zodat hier mensen kunnen uit- en instappen. Vervolgens zet je koers naar IJsland. Wil je de Faeröer eilanden ook ontdekken? Kies dan voor een reisuitbreiding op de Faeröer Eilanden van drie nachten. Overnachting in een 1-4 persoonsbinnenhut aan boord van Smyril Line.
 

Dag 3

Dag 3 Welkom in IJsland

Welkom in IJsland

De fjorden komen in zicht! Vroeg in de ochtend word je verwelkomd door de imposante IJslandse fjorden. Je komt aan in de haven van Seyðisfjörður in het oosten van IJsland. Vanuit hier start de rondreis naar Zuid-IJsland. Je rijdt via ruige bergpieken langs de kust in zuidelijke richting naar het Skaftafell National Park en het Jökulsárlón ijsmeer. Twee van de meest spectaculaire natuurlijke attracties van IJsland; een paradijs voor wandelaars. Overnachting in Fosshotel Glacier Lagoon.
Rijafstand Seyðisfjörður – Öræfi: ca. 380 km | ca. 5 uur
 

Dag 4

Dag 4 Jökulsárlón ijsmeer en op zoek naar watervallen

Jökulsárlón ijsmeer en op zoek naar watervallen

Na een uitgebreid ontbijt kun je in de ochtend het Jökulsárlón ijsmeer gaan ontdekken. Ga je kajakken op het ijsmeer of scheur je met sneeuwscooters over de gletsjer? Het is allemaal mogelijk! Daarna verlaat je deze prachtige omgeving en rijd je richting Flúðir. Onderweg kom je langs twee indrukwekkende watervallen: Skogafoss en Seljalandsfoss. De watervallen storten allebei over de voormalige kustlijn van IJsland naar beneden en ze zijn beiden ongeveer zestig meter hoog. De Seljalandsfoss is een van de spectaculairste watervallen van IJsland. Je kunt namelijk achter deze waterval langs lopen! Een onvergetelijke ervaring. Overnachting in Hotel Flúðir.
Rijafstand Öræfi – Flúðir: ca.  310 km | ca.  4 uur (zonder tussenstops bij watervallen)
 

Dag 5

Dag 5 Golden Circle

Golden Circle

Je wordt wakker in het hart van de Golden Circle. Tijd om alle highlights te bezoeken! Je komt langs Gullfoss, een waterval die langs rotsachtige muren en diepe ravijnen 32 meter water naar beneden stort. Je kunt zowel bovenaan als ergens in het midden, vanaf een rotsplateau, de waterval bewonderen. Vervolgens kom je uit bij Strokkur: een geiser die elke acht tot tien minuten hete stoom en water tot dertig meter de lucht in spuit. Rondrijden in deze omgeving laat je van de ene verbazing in de andere vallen. Overnachting in Hotel Flúðir.
 

Dag 6

Dag 6 Op naar Reykjavik

Op naar Reykjavik

Na een heerlijk ontbijt is het vandaag tijd om richting de hoofdstad van IJsland te rijden. Voordat je hier naartoe rijdt, kun je een bezoek brengen aan het National Park Thingvellir, ook nog onderdeel van de Golden Circle. Hier drijven de twee tektonische platen van Noord-Amerika en Europa uit elkaar. De afstand tussen de beide platen zorgt voor een diepe kloof, de Silfra kloof. In Reykjavik is van alles te doen: maak een stadswandeling en breng een bezoek aan een van de kleine boutique winkels of beklim bijvoorbeeld de Hallgrimskirkja voor een prachtig uitzicht over de stad en maak kennis met de IJslandse keuken. Overnachting in Fosshotel Reykjavik.
Rijafstand Flúðir – Reykjavik: ca. 105 km | ca. 1,5 uur (rechtstreeks)
Rijafstand Flúðir – Reykjavik: ca. 120 km | ca. 2 uur (via National Park Thingvellir)
 

Dag 7

Dag 7 Zwarte stranden

Zwarte stranden

Na het ontbijt stap je in de auto voor weer een mooie tocht richting het Oosten naar het dorpje Vík. Vík staat bekend om zijn zwarte stranden. De zwarte stranden worden omringd door zwarte basaltzuilen, een plaatje dat je echt niet mag missen. Overnachting in Hotel Katla.
Rijafstand Reykjavik – Vík: ca. 185 km | ca. 2,5 uur
 

Dag 8

Dag 8 Skaftafell National Park en Vatnajökull gletsjer

Skaftafell National Park en Vatnajökull gletsjer

Je hebt al heel veel gezien van het spectaculaire Zuid-IJsland, maar er wachten nog twee prachtige Nationale Parken op je. Ben je een wandelliefhebber? Maak dan een mooie wandeling in het Skaftafell National Park met als hoogtepunt de Svartifoss Waterval. De waterval is omgeven door kolommen van zwart basalt, vandaar zijn naam: Zwarte waterval. Nationaal Park Vatnajökull strekt van de zuidkust naar het noorden en is het grootste nationale park van heel Europa. Met een grootte van 15.000 km² neemt het bijna 15% van IJsland in bezit. Onderweg passeer je één van de bekendste ijsgrotten, de betoverende Crystal Cave, verborgen in de Breiðamerkurjökull-gletsjer. De grootste ijsgrot in Vatnajökull National Park werd gevormd als gevolg van de gletsjer die de IJslandse kust raakte. Het interieur is een droomachtige cocktail van texturen, gekleurd in vijftig tinten blauw - je moet het zien om het te geloven. Overnachting in Hotel Smyrlabjörg.
Rijafstand Vík – Höfn: ca. 270 km | ca. 3,5 uur
 

Dag 9

Dag 9 Terug naar het oosten

Terug naar het oosten

Dit is je laatste volledige dag in IJsland. Trek je er nogmaals op uit in het National park Vatnajökull of vertrek meteen richting het oosten, waar je de laatste nacht verblijft. Maak nog een mooie wandeling langs de Lagarfljót rivier, bezoek de Fardagafoss waterval en sluit de rondreis relaxed af in de drijvende geothermische Vök Baths. Overnachting Hotel Eyvindará.
Rijafstand Höfn - Egilsstaðir: ca. 260 km | ca. 3,5 uur
 

Dag 10

Dag 10 Afscheid nemen van IJsland

Afscheid nemen van IJsland

Geniet nog één keer van een IJslands ontbijt en rijd naar de haven van Seyðisfjörður. Hier stap je weer aan boord van de M/S Nörrona. Al varend neem je afscheid van IJsland en beland je weer op de uitgestrekte Noord-Atlantische Oceaan en zet je koers richting de Faeröer Eilanden. Ondertussen ken je de faciliteiten aan boord al, wat vond jij het leukst? Dit keer slaap je waarschijnlijk door de tussenstop bij de Faeröer Eilanden heen, deze is namelijk vannacht. Overnachting in een 2-persoonsbinnenhut aan boord van Smyril Line.
Rijafstand Egilsstaðir – Seyðisfjörður: ca. 25 km | ca. 30 min
 

Dag 11

Dag 11 Nagenieten aan boord

Nagenieten aan boord

Als je wakker wordt, heb je al heel wat kilometers afgelegd over de oceaan, maar de overtocht duurt nog een volle dag en nacht. Gelukkig is er aan boord genoeg vermaak en walvissen spotten verveelt nooit! Kijk samen alvast de mooie foto’s terug die je deze reis vastgelegd hebt en geniet na van alle ervaringen die je rijker bent. Overnachting in een 2-persoonsbinnenhut aan boord van Smyril Line.
 

Dag 12

Dag 12 Bijna thuis

Bijna thuis

Aan heb begin van de middag zet je weer voet op het vaste land van Denemarken. Gaan jullie Denemarken nog verkennen of rijden jullie terug naar huis? Je familie en vrienden kunnen vast niet wachten om al jullie reisverhalen te horen.
Rijafstand Hirtshals - Utrecht: ca. 945 km | ca. 9 uur
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: