PRINT PAGINA

Beleef de Faeröer Eilanden

Rondreis buiten de gebaande paden

Dag 1

Dag 1 Op naar de Faeröer eilanden!

Op naar de Faeröer eilanden!

Vandaag is het zover! Je vaart over de Noord-Atlantische Oceaan van Denemarken naar de Faeröer Eilanden. Aan het einde van de dag stap je aan boort in Hirtshals. Je begint de reis goed met een lekker diner aan boord in een van de restaurants en bespreek je reisplannen onder het genot van een drankje in de bar. Overnachting in een 1-4 persoonsbinnenhut aan boord van Smyril Line.

Dag 2

Dag 2 Dag op zee

Dag op zee

Goedemorgen! Je staat op met fantastisch uitzicht over de uitgestrekte oceaan. Na een goed ontbijt kun je gebruik maken van allerlei faciliteiten aan boord. Neem een duik in het zwembad, relax in de hottub of kijk een film in de bioscoop. Je hoeft je aan boord niet te vervelen. Onderweg zijn de uitzichten prachtig en met geluk spot je misschien wel en walvis! Later op de avond word je verwelkomd door de Faeröer Eilanden en kom je aan in de haven van Tórshavn. Overnachting in Hilton Garden Inn.
Rijafstand Haven Tórshavn – Hilton Garden Inn: ca. 3 km | ca. 5 min

Dag 3

Dag 3 De hoofdstad ontdekken

De hoofdstad ontdekken

Na een fijne nachtrust word je wakker in het hart van Tórshavn. Tórshavn is gelegen in het zuiden van het eiland Streymoy en wordt ook wel de kleinste hoofdstad van de wereld genoemd. Het is een gezellig stadje met een oud stadsdeel. Je komt hier typische Faeröerse huisjes tegen met zwarte gevels en gras op het dak. De huisjes staan erg dicht op elkaar, dus de steegjes zijn smal en er rijden bijna geen auto’s. Een super authentiek stukje Tórshavn, het lijkt net alsof je door een openluchtmuseum loopt. Maar het leuke is dat er nog steeds mensen wonen! Beklim voor een mooi uitzicht over de haven en het centrum van Tórshavn het historische Skansin Fort. Je herkent het fort aan het rood-witte vuurtorentje en is gelegen op een heuvel naast de haven. Het fort is gebouwd in 1580 en beschermde toen tegen vele piratenaanvallen in de stad.

Dag 4

Dag 4 Kalsoy hike

Kalsoy hike

Trek er vandaag op uit naar de noordelijkste eilanden. Per ferry kom je op het eiland Kalsoy waar je per auto of bus naar het begin van de prachtige wandelroute van Kallur rijdt. Deze wandeling is intensief, maar het meer dan waard, het uitzicht wat je er voor terug krijgt is onvoorstelbaar.

Dag 5

Dag 5 Ontdek het eiland Esturoy

Ontdek het eiland Esturoy

Verken het dorpje Gjógv tijdens je bezoek aan het eiland Esturoy. De route hier naar toe is fantastisch en het idyllische dorpje is omringd door prachtige natuur en kleurrijke huizen. Vanuit hier starten meerdere mooie wandelroutes. Waaronder een route die je uitzicht biedt op de bekende “Giant and the Witch” rotsformaties.

Dag 6

Dag 6 Op naar het volgende eiland

Op naar het volgende eiland

Vandaag is het tijd om het eiland Streymoy te ontdekken. Terwijl je richting het dorp Tjørnuvík rijdt kom je langs de prachtige Fossá waterval, neem zeker de tijd om hier even uit te stappen. Het dorpje staat bekend om zijn surf mogelijkheden, en als je de ruige hier zee ziet, snap je gelijk waarom. Vervolg je weg naar Saksun, een plaatsje bekend bij menig fotograaf. Omringd door huisjes met grasdaken en hoge bergen is dit ook echt een prachtplaatje. Maak een mooie wandeling langs de zwarte stranden terwijl je hier bent.

Dag 7

Dag 7 Magisch Vágar

Magisch Vágar

Weer een dag vol mogelijkheden op de Faeröer Eilanden. Maak vandaag een boottocht bij de Vestmanna birdcliffs en vertrek daarna richting het eiland Vágar. Volg hier de weg naar Gásadalur voor een route met fantastische uitzichten over de steile kliffen en losse eilanden. Stop in Gásadalur voor een lekkere lunch en kijk je ogen uit bij de Múlafossur waterval. Heb je nog tijd over? Maak dan een wandeling naar Trælanípan, ook wel bekend als “slave mountain”, wederom een uitzicht die je niet teleur zal stellen.

Dag 8

Dag 8 Boottocht naar Mykines

Boottocht naar Mykines

Een bezoek aan het eiland Mykines mag ook niet ontbreken tijdens je reis naar de Faeröer eilanden. Het eiland staat bekend om zijn papegaaiduiker kolonies en de prachtige natuur, tot eind augustus is het eiland te bereiken per ferry vanuit Sørvágur op het eiland Vágar.

Dag 9

Dag 9 Neem afscheid van de Faeroer eilanden

Neem afscheid van de Faeroer eilanden

Vanavond stap je aan boord voor de terugreis, maar gelukkig heb je vandaag nog een hele dag om te genieten van de eilanden. Ga je nog eens ter noorden via de spectaculaire onderzeetunnels? Of blijf je vandaag in Tórshavn voor een dagje in het gezellige centrum voordat je weer aan boord stapt van de M/S Nörrona. Overnachting in een 1-4  persoonsbinnenhut aan boord van Smyril Line

Dag 10

Dag 10 Ter zee

Ter zee

Als je wakker wordt, heb je al heel wat kilometers afgelegd over de oceaan, maar de overtocht duurt nog een volle dag en nacht. Gelukkig is er aan boord genoeg vermaak en walvissen spotten verveelt nooit! Kijk samen alvast de mooie foto’s terug die je deze reis vastgelegd hebt en geniet na van alle ervaringen die je rijker bent. Overnachting in een 1-4 persoonsbinnenhut aan boord van Smyril Line

Dag 11

Dag 11 Aankomst Hirtshals

Aankomst Hirtshals

Vandaag kom je aan in Denemarken. Met een rugzak vol herinneringen vertrek je weer naar huis. Wat een prachtig avontuur was dit!

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: