Er was eens...
Voigtversary: al 20 jaar naar Lapland Win een reis naar magisch Lapland

Er was eens...

Twintig jaar geleden nam Voigt Travel, als eerste reisorganisatie in Europa, een gedurfde stap om reizen, met eigen directe vluchten, te organiseren naar het mooie Lapland. In die tijd had nog niemand gehoord van sneeuwscootersafari's of het noorderlicht. Ineens werd een totaal andere beleving gecreëerd. Lapland werd een droombestemming!
Voigt Travel in Lapland in 2002
En nu, 20 jaar later, hebben we al meer dan 200.000 reizigers gelukkig gemaakt met een reis naar Lapland. Dit kunnen wij natuurlijk niet stilletjes aan ons voorbij laten gaan. Daarom organiseren wij de Voigtversary speurtocht.

Tijdens deze leuke en speelse speurtocht ontdek je door op zoek te gaan naar negen antwoorden wat Voigt Travel afgelopen twintig jaar in Lapland gedaan heeft. Onder de deelnemers met de juiste antwoorden, en alle afgekruiste items op de Voigtversary bingokaart, verloten wij een 8-daagse reis naar Lapland. Nog deze winter! Op 18 december, tijdens onze eerste reis naar Lapland dit jaar, geven wij het startsein van onze winactie

Hiep hiep hoera, de winnaar van de Voigtversary heeft bericht kregen!

Onze Voigtversay winnares Miranda is teruggekomen uit Lapland samen met haar goede vriendin en collega. Ze hebben een fantastische week gehad en ontzettend genoten van hun prijs. Geniet mee van hun reis via de foto’s:

Voigt Travel in Lapland in 2002

 

Voigt Travel in Lapland in 2002

 

Voigt Travel in Lapland in 2002

 

Zo werkt de Voigtversary speurtocht!

  1. Vul onderstaand formulier in, dan ontvang je van ons een e-mail met meer uitleg en dé Voigt Travel bingokaart.
  2. Elke week, vanaf 18 december 2022 t/m 13 februari 2023, stellen wij via ons Facebook- en Instagramkanaal een vraag. 
  3. Op de bingokaart vul je het antwoord in op de vraag, van het icoontje dat je ziet op onze social mediakanalen.
  4. Antwoorden op de vragen kun je vinden op verschillende plekken, waaronder op onze website, op onze social mediakanalen en op de website van Reisgenie.nl, Reisgoesting.be, Inhetvliegtuig.nl, Mountainreporters.com en Stralendfinland.nl. Veel plezier met zoeken!
  5. Je hebt tot 19 februari 2023 de kans om je volle bingokaart in te leveren. Print 'm uit, vul je antwoorden in, scan of fotografeer de bingokaart en mail je ingevulde bingokaart naar events@voigt-travel.nl. Je maakt kans op de reis wanneer je de gehele bingokaart (goed) hebt ingevuld.
  6. De winnaar krijgt in de week van 20 februari 2023 bericht.
  7. Ben jij de winnaar? Dan ga jij tijdens één van onze laatste vluchten mee naar Lapland voor één week!
Klik hier voor de voorwaarden
 

Doe mee en misschien win jij wel een reis naar magisch Lapland voor twee personen!

De Voigtversary vragen!

Vraag 1: Twintig jaar geleden vertrok de eerste directe vlucht vanuit Nederland allertijden naar Fins Lapland: die van Voigt Travel. Wat was de eerste bestemming waar Voigt Travel reizigers in Fins Lapland naartoe bracht? Antwoord: Salla.
Vraag 2: Fins Lapland is rijk aan prachtige natuur. Een deel ervan is beschermd in de vorm van een nationaal park. Welke Nationale Parken vind je in de Finse regio Ruka – Kuusamo? (Antwoord is te vinden op inhetvliegtuig.nl). Antwoord: Hossa National Park, Oulanka National Park en Riisintunturi National Park.
Vraag 3: In 2018 adopteerden we een eigen rendier op de rendierboerderij van Kujala Reindeer Farm, Ruka. Hoe heet dit rendier? Antwoord: Boaz
Vraag 4: In het door ons geliefde plaatsje Salla, en één van onze populairste bestemmingen, vind je het Salla Wilderness Park. Hier leven tal van rendieren. Maar dit is slechts een deel van de complete rendierpopulatie van Finland. Hoeveel rendieren leven er gemiddeld in Finland? (Antwoord is te vinden op stralendfinland.nl). Antwoord: 250.000.
Vraag 5: Finland is het land van de sauna’s. In de regio Ruka – Kuusamo vind je één van onze favoriete lodges Isokenkaïsten Klubi Lodge. Deze lodge heeft een rooksauna en deze behoort tot één van de acht beste sauna’s van Finland. Deze speciale, en typisch Finse, sauna moet flink wat uren van tevoren opgestookt worden. Om hoeveel uur gaat dat? Antwoord: 8 uur. 
Vraag 6: Roepen husky’s bij jou ook associaties op met kou en sneeuw? In Zweeds Lapland (en ook in Fins Lapland) kun je ’s zomers andere activiteiten doen met husky’s. Weet jij wat? En hoe dat in z’n werking gaat? (Hint: het antwoord is te vinden op reisgenie.nl). Antwoord: In de zomer kun je met husky's hiken. Je krijgt dan een riem om je hep heen waaraan de husky vast zit. 
Vraag 7: Wanneer je in Lapland geweest bent, heb je er vast eens uit gedronken: een houten drinkbeker. Deze beker is persoonlijk en houdt altijd de smaak van het eerste drankje dat je er uit drinkt. Het is een ideaal item om mee te nemen tijdens een sneeuwschoenwandeling of hike (lekker bij het kampvuur in de kota of onder de laavu), maar ook tijdens het kanoën. Hoe heet deze beker? (Hint: het antwoord is te vinden op reisgoesting.be). Antwoord: Kuksa. 
Vraag 8: Vrijdag is onze eerste wintervlucht van dit seizoen naar IJsland. Maar wanneer was überhaupt onze eerste vlucht naar IJsland? En waar vliegen we nu nog steeds heen en met welke luchtvaartmaatschappij doen we dat? Antwoord: Eind mei 2019, Akureyri, met Transavia.
Vraag 9: In het hoge noorden van Fins Lapland (ja, het kan nog noordelijker!) vind je Nuorgam Lodge. Deze lodge is één en al gastvrijheid. Dat komt door het echtpaar dat deze lodge runt, de kleinschaligheid en de zonen die de safari’s leiden. Hoe heet dit echtpaar? Antwoord: Marjatta en Raimo.
Voigt Travel in Lapland in 2002


Vul je gegevens in en ontvang de bingokaart in je inbox.


Leer Voigt Travel kennen!

Voigt Travel gaat veel langer terug dan 20 jaar. In de jaren '70 waren wij al actief in het Pure Noorden. Benieuwd wat wij allemaal al gedaan hebben en waar we je heen brengen? We stellen onszelf graag voor!