PRINT PAGINA

Senja en Malangen fly & drive

Panoramische hoogtepunten en verblijf in de parels van Noorwegen

Dag 1

Dag 1 Welkom in de winter van Noord-Noorwegen!

Welkom in de winter van Noord-Noorwegen!

Je vliegt van Amsterdam rechtstreeks naar Tromsø, waar eenmaal aangekomen op de luchthaven een huurauto voor je klaarstaat. Het arctische avontuur is begonnen! Je komt in de ochtend aan en het is maar ca. 1 uur rijden naar Malangen Resort. Malangen is bij uitstek dé locatie om in alle rust te genieten van het fenomenale natuurschoon dat Noord-Noorwegen te bieden heeft. Vanuit het restaurant heb je een panoramisch uitzicht over het 60 km lange Malangerfjord, waar het uitzicht wederom geen minuut hetzelfde is door het steeds wisselende arctische licht en de continu veranderende luchten. Waar je ook kijkt, het is overal even prachtig! Je kunt hier fantastische (sneeuwschoen)wandelingen maken. Overnachting in Malangen. Rijafstand Tromsø - Malangen: ca. 60 km | ca. 1 uur.

Dag 2

Dag 2 Op pad met de husky's

Op pad met de husky's

Vandaag ga je na het ontbijt op weg voor een sledetocht met husky's. Je zult versteld staan van het gehuil en geblaf als je aankomt, deze honden kunnen niet wachten tot ze met je op pad mogen! Allereerst geeft de gids een instructie over hoe je de slee moet besturen. Even later zoef je weg! Het is verrassend hoe stil en geconcentreerd de honden aan het werk zijn als je onderweg bent. Je deelt de slee met twee personen, één persoon neemt plaats in de slee, de ander stuurt. Onderweg is het mogelijk om van bestuurder te wisselen. Na afloop warm je lekker op bij een typisch Noorse maaltijd. Overnachting in Malangen.

Dag 3

Dag 3 Van bergen tot fjorden

Van bergen tot fjorden

Vandaag kun je per huurauto de schitterende omgeving verkennen, Malangen Resort wordt omgeven door hoge bergtoppen en diepe fjorden! Ook kun je vandaag Tromsø bezoeken, de grootste stad van Noord-Noorwegen welke ook wel het 'Parijs van het Noorden' wordt genoemd.

Dag 4

Dag 4 Het schateiland Senja!

Het schateiland Senja!

Via een prachtige route langs de fjorden aan de kust kom je aan in Senja. Op dit Noorse eiland verblijf je te midden van fjorden, bergen, valleien en een ruige kust met witte stranden en een azuurblauwe zee. In de baaien zwemmen regelmatig walvissen en weerspiegelt het noorderlicht. In de winter is het eiland praktisch verlaten. Juist daarom is het een buitengewoon bijzondere plek om te zijn. Hamn betekent haven en dat is precies wat deze locatie is. De voormalige vissershaven en oude handelspost dateert van 1880 en is een toplocatie voor natuurliefhebbers en noorderlichtjagers. Vanuit het appartement heb je een panoramisch uitzicht over de zee, waar geen minuut hetzelfde is door het steeds wisselende arctische licht. Diner en overnachting in Hamn i Senja. Rijafstand Malangen - Hamn i Senja:  ca. 15 km | ca. 2,5 uur. 

Dag 5

Dag 5 De zee op!

De zee op!

Je verbaast je steeds opnieuw over de wisselende uitzichten als je aan het ontbijt zit. Het restaurant kijkt uit over de baai en elke keer is de lucht weer anders van kleur. Het arctische licht is overal! De kans is groot dat je je afvraagt wat er op zee allemaal te zien is. Dat treft, want in de haven van Hamn i Senja liggen diverse boten aangemeerd en deze ochtend ga je mee op wildlife safari. Je stapt op de boot die langs de fjorden van het eiland vaart om zeearenden en zeehonden te gaan spotten. De rest van de dag heb je vrij. Je kunt prachtige wandelingen maken en ook daar weer genieten van de mooiste vergezichten. Diner en overnachting in Hamn i Senja.

Dag 6

Dag 6 Sightseeing

Sightseeing

Je gaat hier heel veel foto’s schieten want er is geen andere plek op de wereld die zo magisch en kleurrijk is als Senja. Er is van alles te ondernemen op Senja. Trek er met de huurauto op uit voor een schitterende rit. Rijd langs de westkust van het eiland, deze Nationale Route is verkozen tot één van de meest spectaculaire routes van Noorwegen. ‘s Avonds, bij helder weer, kun je misschien wel vanuit het appartement het noorderlicht boven aan de hemel zien dansen. Een andere locatie is aan de kade met uitzicht op de baai, waar Hamn i Senja rendierhuiden verhuurt, lekker warm én het maakt de romantiek compleet. Via diezelfde kade kun je omhoog lopen naar de kleine vuurtoren aan de baai. Een fantastische plek om van het uitzicht te genieten of te wachten op het noorderlicht, want binnen is het heerlijk warm. Diner en overnachting in Hamn i Senja.

Dag 7

Dag 7 Op naar Tromsø

Op naar Tromsø

Na het ontbijtbuffet rijd je naar Tromsø voor je laatste overnachting in Noord-Noorwegen. Neem even de tijd om te genieten van het feit dat je in deze bijzondere stad bent. Een stad waar de locals ondernemen, waar de reizigers op zoek zijn naar avontuur, en in verschillende huizen, winkels, musea en restaurants de foto's aan de muur herinneren aan de rijke geschiedenis van weleer. En dat omringd door de besneeuwde bergen, diepe fjorden en 's avonds en 's nachts het dansende noorderlicht. Je overnacht in Moxy Tromsø. Rijafstand Hamn i Senja - Tromsø: ca. 210 km | ca. 3 uur. Neem je vanaf Botnhamn op Senja de ferry naar Brensholmen dan is de rijafstand korter, namelijk ca. 130 km | ca. 3 uur en 15 minuten

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Na het ontbijt rijd je het kleine stukje naar de luchthaven van Tromsø, waar je de huurauto op slechts 100 meter van de terminal parkeert. Deze vakantie zul je niet snel vergeten!

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: