PRINT PAGINA

Åland eilanden en Helsinki

Vakantie met eigen auto naar Åland en de mooiste steden van Finland

Dag 1

Dag 1 Op weg naar het Finse paradijs

Op weg naar het Finse paradijs

Op je gemak rijd je op de eerste vakantiedag richting Noord-Duitsland, waar je in Travemünde inscheept op de Finnlines boot. De check-in in de haven is in de avond, dus je hebt voldoende tijd om een bezoek te brengen aan de interessante Hanzestad Lübeck, op nog geen half uur rijden van de haven. Het is een aanrader om er ook een hapje te gaan eten, want de binnenstad kent talloze café's en restaurants. Het schip vertrekt heel vroeg in de ochtend, terwijl je lekker ligt te slapen. Overnachting aan boord.
Rijafstand Nederland - Travemünde: ca. 530 km | ca. 5,5 uur

Dag 2

Dag 2 Wakker worden op de Oostzee

Wakker worden op de Oostzee

Een volle dag om te genieten van de prachtige vergezichten over de Oostzee. Heerlijk ontspannen leg je ongemerkt een enorme afstand af naar het noorden van Europa, waar je rondreis begint. Finnlines staat bekend om de uitstekende en zeer uitgebreide maaltijdbuffetten aan boord dus maak zeker gebruik van de mogelijkheid om lekker te brunchen en te dineren! Overnachting aan boord.
Vaarduur Travemünde - Helsinki: ca. 27 uur

Dag 3

Dag 3 Naar de historische stad Turku

Naar de historische stad Turku

Vroeg in de ochtend komt je aan in Helsinki; de rondreis in Finland kan beginnen! Je reist vandaag naar één van de mooiste steden van Finland, gelegen aan de monding van de rivier de Aura. In het centrum vind je een mix van neoklassieke en moderne gebouwen. Bezoek in middag de Domkerk van Turku. De kerk stamt uit de 14e eeuw en in de kerk is een museum over de geschiedenis van de Dom. Turku staat ook bekend om zijn indrukwekkende schepen. Bezoek onderweg het stalen zeilschip Suomen Joutsen, de driemaster Sigyn en Keihässalmi. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de markthal of een hapje te eten in één van de vele trendy restaurants. Overnachting in Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone.
Rijafstand Helsinki - Turku: ca. 170 km | ca. 2,5 uur

Dag 4

Dag 4 Met de boot naar de 6700 eilanden

Met de boot naar de 6700 eilanden

Vroeg in de ochtend ga je met je auto aan boord van de Tallink & Silja Line ferry. Een werkelijk schitterende boottocht tussen de ontelbaar vele eilandjes door. Aan het begin van de middag kom je aan in de haven Mariehamn. Je proeft gelijk de 's zomerse sfeer die er hangt! Åland is namelijk ook een geliefd vakantie eiland voor de Finnen zelf en niet voor niets: de Finnen zeggen dat de zon hier bijna altijd schijnt. Je verblijft in het centrum van Mariehamn, een uitstekende uitvalsbasis om het archipel te ontdekken.
Vaartijd Turku - Mariehamn: ca. 5,5 uur

Dag 5

Dag 5 Roadtrip over Åland

Roadtrip over Åland

Het is heerlijk wakker worden in deze autonome regio van Finland. Neem vandaag de tijd om het archipel te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld de appelboerderij van Anna en Jan: Öfvergårds. Appels zijn een populair product om te verbouwen in Åland vanwege de vele zonuren. Je kunt hier een appelsap-proeverij met hapjes doen, een echte aanrader (wel vooraf contact opnemen met de boerderij). Rijd langs het historische kasteel Kastelholm en voor de liefhebbers vind je naast het kasteel een ginproeverij. Eindig de dag met een uitstekende maaltijd bij Smakbyn restaurang & bränneri. Neem tijdens de rit vooral heerlijk de tijd om te genieten van de fijne standjes en uitzichtpunten. Overnachting in Hotel Pommern.

Dag 6

Dag 6 Het water op?

Het water op?

Het archipel bestaat uit circa 6700 eilanden en de highlights op het hoofdeiland zijn eenvoudig per auto te bezoeken. Voor de liefhebbers is het ook mogelijk om een van de andere eilanden te bezoeken, zoals bijvoorbeeld Kobba Klintar. Het oude loodsgebouw op het eiland fungeerde, met de hand gedreven misthoorn, als navigatiepunt voor zeelieden op weg naar Mariehamn. In de haven van Mariehamn liggen verschillende boten waar je boottochten kunt reserveren. Een leuke tip voor in de avond is de diner cruise aan boord van M/S Sunnan II. Terwijl je geniet van de mooie uitzichten tijdens zonsondergang, worden je de lekkerste gerechten voorgeschoteld. Overnachting in Hotel Pommern.

Dag 7

Dag 7 Laatste volle dag op Åland

Laatste volle dag op Åland

De ferry naar Helsinki vertrekt pas rond middernacht, je hebt daarom nog een hele dag te benutten op Åland. Kijk zeker rond in het centrum van Mariehamn. In de zomer zijn hier regelmatig evenementen en vind je er vele leuke café's en restaurants. Vergeet niet om een stuk Svartbrod te proeven: een heel donker, zoet roggenbrood. Even voor middernacht rijd je de auto weer op de Tallink & Silja Line boot, terug naar Helsinki. Aan boord is er een comfortabele hut voor je gereserveerd.
Vaarduur Mariehamn - Helsinki: ca. 9 uur
 

Dag 8

Dag 8 Hoofdstad Helsinki

Hoofdstad Helsinki

Om half 11 in de ochtend legt de ferry aan in de stad Helsinki. Om 10 uur is het de moeite waard om even boven op het dek te kijken, bij helder weer kijk je namelijk neer op het fort van Suomenlinna! Je verblijft in een hotel aan de rand van de stad. Ga met de metro naar de stad om het centrum per voet te verkennen. Het centrum is relatief klein en compact: bezoek de statige witte Domkerk en de Russische orthodoxe kerk Uspenski en breng een bezoek aan de vismarkt Kauppatori & markthal. Ben je op zoek naar Scandinavisch design, bezoek dan zeker het Design District. Geniet vanavond van een diner in één van de restaurants die Helsinki rijk is. Overnachting in Solo Sokos Hotel Helsinki.

Dag 9

Dag 9 Laatste uren in Finland

Laatste uren in Finland

Als het je gisteren niet is gelukt om alles van Helsinki te zien, dan kun je vandaag nog de laatste dingen bezoeken. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan Suomenlinna vesting: een ideale plek voor een picknick. Meer zin in een goede wandeling? Bezoek dan het Nationaal Park Nuuksio. Eind van de middag ga je aan boord voor de ferry naar Noord-Duitsland. Overnachting aan boord.

Dag 10

Dag 10 Uitrusten op de Oostzee

Uitrusten op de Oostzee

Vandaag kun je genieten van weer een heerlijke ontspannen reis. Geen files, geen vermoeidheid achter het stuur, het schip doet het werk voor je! Heerlijk aan dek en starend over de Oostzee met een kopje koffie adem je de frisse zeelucht in en geniet je na van alle bijzondere dagen op Åland en in Helsinki. Na aankomst in Noord-Duitsland is er voor je een stop-over-hotel gereserveerd zodat je de volgende ochtend fris en uitgerust richting Nederland kunt rijden. Overnachting in TRYP By Wyndham Lübeck Aquamarin. 
Vaarduur Helsinki - Travemunde: ca. 27 uur

Dag 11

Dag 11 Home sweet home

Home sweet home

Na een heerlijk Duits ontbijtbuffet stap je weer in de auto terug naar huis. Of heb je nog zin om eerst Lübeck verder te verkennen? Daar ben je uiteraard helemaal vrij in. Een goede terugreis gewenst! 
Rijafstand Lübeck - Nederland: ca. 530 km | ca. 5,5 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: