PRINT PAGINA

Åland eilanden en Helsinki

Vakantie met eigen auto naar Åland en de mooiste steden van Finland

Dag 1

Dag 1 Op weg naar het Finse paradijs

Op weg naar het Finse paradijs

Op je gemak rijd je op de eerste vakantiedag richting Noord-Duitsland, waar je in Travemünde inscheept op de Finnlines boot. De check-in in de haven is pas 's avonds, dus je hebt nog alle tijd om een bezoek te brengen aan de interessante Hanzestad Lübeck, op nog geen half uur rijden van de haven. Het is een aanrader om er ook een hapje te gaan eten, want de binnenstad kent talloze café's en restaurants. Na het inschepen is er misschien nog tijd voor een hapje of drankje aan boord en dan ga je naar je hut. Het schip vertrekt heel vroeg in de ochtend, terwijl je lekker ligt te slapen. Overnachting aan boord.
Rijafstand Nederland - Travemünde: ca. 530 km | ca. 5,5 uur

Dag 2

Dag 2 Wakker worden op de Oostzee

Wakker worden op de Oostzee

Een volle dag om te genieten van de prachtige vergezichten over de Oostzee. Heerlijk ontspannen leg je ongemerkt een enorme afstand af naar het noorden van Europa, waar je rondreis begint. Finnlines staat bekend om de uitstekende en zeer uitgebreide maaltijdbuffetten aan boord dus maak zeker gebruik van de mogelijkheid om lekker te brunchen en te dineren! Overnachting aan boord.
Vaarduur Travemünde - Helsinki: ca. 27 uur

Dag 3

Dag 3 Naar de historische stad Turku

Naar de historische stad Turku

Vroeg in de ochtend komt je aan in Helsinki; de rondreis in Finland kan beginnen! Je reist vandaag naar één van de mooiste steden van Finland, gelegen aan de monding van de rivier de Aura. In het centrum is een mix van neoklassieke en moderne gebouwen. Bezoek in middag de Domkerk van Turku. De kerk stamt uit de 14e eeuw en in de kerk is een museum over de geschiedenis van de Dom. Loop daarna langs de rivier, stap aan de Föri boot om naar de andere kant van de rivier te komen en loop verder naar de middeleeuwse Turku Kasteel. Turku staat ook bekend om zijn indrukwekkende schepen. Bezoek onderweg het stalen zeilschip Suomen Joutsen, de driemaster Sigyn en Keihässalmi. Overnachting Original Sokos Hotel Wiklund.
Rijafstand Helsinki - Turku: ca. 170 km | ca. 2,5 uur

Dag 4

Dag 4 Met de boot naar de 6700 eilanden

Met de boot naar de 6700 eilanden

Vroeg in de ochtend ga je met je auto aan boord van de Tallink & Silja Line. Een werkelijk schitterende boottocht tussen de ontelbaar vele eilandjes door. Aan het begin van de middag kom je aan op het grootste eiland van Åland. Je overnacht in Mariehamn, een gezellig stadje, maar ook een perfect vertrekpunt voor dagtochten naar elders op Åland. Overnachting in Hotel Pommern.
Vaarduur Turku - Mariehamn: ca. 5,5 uur

Dag 5

Dag 5 Verliefd op Åland

Verliefd op Åland

Wakker worden in deze autonome regio van Finland geeft al een bijzonder gevoel. Je reist Åland rond via kleine weggetjes, pontjes en bruggetjes. Natuurliefhebbers genieten hier van veel groen en vogels. De vrolijk gekleurde huizen, het helderblauwe water en charmante en eigenzinnige bevolking zorgen elke dag voor een warm gevoel. Dankzij haar ligging heeft Åland een milder klimaat dan het vasteland van Zweden en Finland. Het regent er minder vaak en de zon schijnt des te vaker! Dorp Eckerö, het westerste dorp van Åland, is officieel het meest zonnige plek van Finland. Overnachting in Hotel Pommern.

Dag 6

Dag 6 Creëer je eigen avontuur!

Creëer je eigen avontuur!

De Ålanders zijn gastvrij, ontspannen en genieten ván de natuur. Overal zie je kleine kaasboerderijen en melkfabriekjes. Proef in de kleine restaurantjes en caféetjes de Ålandsmejeriet smoothie, heerlijk gerookt vlees of vis, en de zeer smakelijke honing. Bezoek de eeuwenoude Kastelholm Kasteel of het Sund kerkje. Je hebt alle tijd en de dagen zijn hier lang! Overnachting in Hotel Pommern.

Dag 7

Dag 7 Laatste volle dag op Åland

Laatste volle dag op Åland

Omdat je pas rond middernacht met de boot terugvaart naar Helsinki, heb je nog een volle dag in dit wonderlijke gebied. In Mariehamn zijn er verschillende mogelijkheden om een fiets te huren en zelf over de rustige wegen rond te fietsen. Ook het huren van een brommertje en zelfs een boot behoort tot de mogelijkheden! Even voor middernacht rijd je de auto weer op de Tallink & Silja Line boot, terug naar Helsinki. Aan boord is er een comfortabele hut voor je gereserveerd.
Vaarduur Mariehamn - Helsinki: ca. 9 uur

Dag 8

Dag 8 Hoofdstad Helsinki

Hoofdstad Helsinki

Halverwege de ochtend kom je aan in de haven van Helsinki. Je verblijft in een hotel aan de rand van de stad. Ga met de metro naar de stad om het centrum per voet te verkennen. Het centrum is relatief klein en compact: bezoek de statige witte Domkerk en de Russische orthodoxe kerk Uspenski. En breng een bezoek aan de vismarkt Kauppatori. Ben je op zoek naar Scandinavisch design, bezoek dan zeker het Design District. Geniet vanavond van een diner in één van de restaurants die Helsinki rijk is. Overnachting in Radisson Blu Espoo.

Dag 9

Dag 9 Laatste uren in Finland

Laatste uren in Finland

Vandaag verlaat je helaas Finland alweer, maar niet getreurd, want je boot gaat pas halverwege de middag. Als het je gisteren niet is gelukt om alles van Helsinki te zien, dan kun je vandaag nog de laatste dingen bezoeken. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan Suomenlinna vesting: een ideale plek voor een picknick. Meer zin in een goede wandeling? Bezoek dan het Nationaal Park Nuuksio. Eind van de middag ga je aan boord voor de passage naar Noord-Duitsland. Overnachting aan boord.

Dag 10

Dag 10 Uitrusten op de Oostzee

Uitrusten op de Oostzee

Vandaag kun je genieten van weer een heerlijke ontspannen reis. Geen files, geen vermoeidheid achter het stuur, het schip doet het werk voor je! Heerlijk aan dek en starend over de Oostzee met een kopje koffie adem je de frisse zeelucht in en geniet je na van alle bijzondere dagen op Åland en in Helsinki. Na aankomst in Noord-Duitsland is er voor je een stop-over-hotel gereserveerd zodat je de volgende ochtend fris en uitgerust richting Nederland kunt rijden. Overnachting in TRYP By Wyndham Lübeck Aquamarin. 
Vaarduur Helsinki - Travemunde: ca. 27 uur

Dag 11

Dag 11 Home sweet home

Home sweet home

Na een heerlijk Duits ontbijtbuffet stap je weer in de auto terug naar huis. Of heb je nog zin om eerst Lübeck verder te verkennen? Daar ben je uiteraard helemaal vrij in. Een goede terugreis gewenst! 
Rijafstand Lübeck - Nederland: ca. 530 km | ca. 5,5 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: