Local hero

Local hero Jonathan

Beleef Svansele met Jonathan

jonathan ahstrom

Ontmoet Jonathan Åhstrom!

De Zweedse Jonathan Åhstrom is geboren in Västerås en woont in Skellefteå. Jonathan werkt als wildernisgids in Svansele bij Vildmarkcenter Svansele. Hij rijdt 's winters dagelijks op een sneeuwscooter en gaat 's zomers graag vissen. Benieuwd naar Jonathan en zijn omgeving? Scroll verder! 
 

Jonathan's videodagboeken

Ontdek Svansele en laat je inspireren door Jonathan zijn dagelijks leven. In zijn videodagboeken deelt hij bijzondere momenten, mooie landschappen en dagelijkse gewoontes. Meer videodagboeken van Jonathan zien? Ga naar zijn YouTube-kanaal
 

 

Alles over Jonathan en zijn dagelijks leven

Maar wie is Jonathan eigenlijk? We voelen hem aan de tand en stellen hem een paar vragen. Vragen die zijn hersenen flink doen kraken en zorgen voor een mooi en realistisch beeld over wie hij is en hoe zijn leven er uit ziet. Lees verder en leer Jonathan kennen!
 

Hoe ziet Skellefteå en de regio er uit?

"Ik leef in een kustgebied met grote ongerepte bossen en lange wildstromende rivieren. In de winter ligt er overal sneeuw. Als reiziger kun je hier eindeloos plezier aan beleven. De zomer is ook te gek, want dan kun je hier je geluk op met alle vogels, insecten en andere dieren die weer tevoorschijn komen na een koude winter."
 

Hoe ziet een gemiddelde dag uit je leven er uit?

"Gedurende de winter spendeer ik de dagen voornamelijk zittend op een sneeuwscooter, rijdend over de kilometerslange sneeuwscootertrails in de bossen van Svansele: aan de ene kant als een sneeuwscootergids en ook om de sneeuwscootertrails in tact te houden. Wanneer de sneeuw smelt en het ijs verdwijnt, ga ik vissen. Ik houd er van om lange wandelingen te maken in de warme middernachtzon die er voor zorgt dat de dagen uren duren."
 

Wat zijn je hobby's?

"Ik ben een 'fly fishing nerd' en ik vis op snoek in de rivieren en meren rondom Skellefteå." 
 

Fly fishing in de rivieren van Skelleftea 

Wat doe je om te ontspannen?

"Ik pak koffie, een koffiepot, hout en wat koekjes en ga samen met mijn partner en hond op zoek naar een mooie plek in het bos. Daar strijk ik neer om te genieten van een fika bij het kampvuur. "
 

Wat is je favoriete gerecht?

"Mijn favoriete gerecht is souvas: lichtgerookt rendiervlees met room en aardappelen. Vergeet de lingonberryjam niet!" 
 

favoriet eten in Lapland van Jonathan 

Waarvan of van wie krijg je inspiratie?

"Ik word heel vaak geïnspireerd door de mensen die ik ontmoet tijdens het gidsen, voornamelijk reizigers dus. Iedereen heeft een andere achtergrond en heeft andere dingen in het leven meegemaakt. Dit zorgt er voor dat ik inspiratie krijg om andere en nieuwe dingen te doen in het leven."
 

Wat maakt je blij?

"Ik word blij van vissen, buiten zijn, van mijn vriendin en onze hond."
 

Wat is je favoriete dag van het jaar?

"Moeilijke vraag! Maar de eerste dag van de lente, wanneer de sneeuw begint te smelten en de zon warmer en warmer wordt, vind ik een erg mooie dag.."
 

Hoe bescherm je jouw omgeving?

"Ik denk dat, omdat ik gids ben en in zo'n natuurrijke omgeving woon, het allemaal vanzelf gaat. Het is namelijk vanzelfsprekend voor mij om respectvol met de natuur om te gaan. Het is belangrijk dat de natuur en de dieren die er wonen zich kunnen gedragen en ontwikkelen zoals ze van nature gewend zijn. Tijdens wildernistours maak ik borden en bestek van stukken hout die ik in het bos vindt. Svansele Vildmarkcenter, waar ik als wildernisgids voor werk, investeert ook actief in het beschermen van de natuur. Zo hebben ze elektrische sneeuwscooters aangeschaft."

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel