Stedentrip Noorderlicht
Stedentrip noorderlicht Alles over een stedentrip noorderlicht

Stedentrip Noorderlicht

Het hoogtepunt van een reis naar IJsland is voor velen het mysterieuze noorderlicht. Deze groene lichtshow spotten is dan ook onvergetelijk en een echte once-in-a-lifetime ervaring. Om het noorderlicht te beleven hoef je geen wekenlang verblijf in de wildernis te boeken, ook tijdens een stedentrip naar IJsland is het mogelijk om het noorderlicht te beleven. Een heerlijk winterweekend in het noorden van IJsland mét kans op het noorderlicht: lijkt dat je wat? 

Wat is het noorderlicht?

Het noorderlicht (Aurora Borealis) begint hoog in de atmosfeer van de aarde wanneer  gasvormige deeltjes met van de zon afkomstige elektrisch geladen deeltjes botsen. Deze deeltjes slaan vervolgens als zonnewind de ruimte in, omdat de zwaartekracht van de zon de hete deeltjes niet meer bij zich kan houden. Wanneer deze geladen deeltjes in de magnetosfeer van de aarde worden opgevangen zie je in de donkere hemel een kleurrijke, dansende lichtshow in groen en roze. Magisch om te zien!
 

Stedentrip noorderlicht in IJsland 

Wanneer spot je het noorderlicht in IJsland?

Het noorderlicht is te spotten tussen september en april. Het moet donker zijn, en de hemel moet helder zijn met weinig tot geen bewolking en een niet meer dan zwak licht van de maan. Ook moet er voldoende zonneactiviteit zijn: zonder zonnewind kan er geen noorderlicht zijn. Hier zijn speciale aurora voorspellingen voor die je elke dag kunt checken! De hoeveelheid zonneactiviteit wordt voorspeld op basis van de KP-index. Het noorderlicht in IJsland is goed te zien vanaf een KP-index van 3 of 4. Is het je droom om het noorderlicht IJsland te zien? Ga dan met Voigt Travel in de winter naar Noord-IJsland!

Waar kan je het noorderlicht zien?

Op plekken die boven de Poolcirkel liggen kan het noorderlicht tijdens elke donkere nacht verschijnen. Daarom is IJsland de ideale noorderlicht bestemming! In heel IJsland kan je genieten van deze dansende groene lichten. Rondom steden heb je sneller last van lichtvervuiling, maar de steden in IJsland zijn dusdanig klein dat je zelfs vanuit een park in Reykjavik of aan de rand van de fjord in Akureyri het noorderlicht kunt spotten. Ook zijn er talloze noorderlicht excursies te boeken die je meenemen naar plekken buiten de stad. Een stedentrip naar IJsland is dus goed te combineren met het noorderlicht spotten: best of both worlds!

Voigt Travel vliegt in februari en maart van Amsterdam naar Akureyri in het noorden van IJsland. Zo sta je binnen een mum van tijd met beide voeten in deze sfeervolle stad en heb je kans op het spotten van het noorderlicht. Je kunt mee met een speciale noorderlichtexpeditie, maar het is ook gewoon mogelijk om te genieten van dit bijzondere fenomeen vanuit je buitenbubbelbad, natuurlodge, uitzichtplatform of warmwaterbron. Klinkt als een droom hè? 
 

Stedentrip noorderlicht in IJsland 

Meer stedentrips met kans op noorderlicht in Scandinavië

Ook vanuit andere steden die boven de Poolcirkel liggen heb je kans om het noorderlicht te spotten. Wat dacht je van een stedentip naar Tromsø in het noorden van Noorwegen of naar Kiruna; de grootste stad van Zweeds Lapland?

Stedentrip noorderlicht in IJsland 

 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel