De ferryovertocht naar IJsland
Ferryovertocht IJsland Alles over de ferryovertocht naar IJsland

De ferryovertocht naar IJsland

Deze zomer kun jij met je eigen auto naar IJsland! De ferryovertocht van Smyril Line brengt je namelijk vanuit Denemarken zonder overstappen naar het IJslandse Seyðisfjørður. Op deze pagina vind je meer informatie over deze overtocht en hoe het op de ferry van Smyril Line is. Onderweg maak je ook nog een stop in een paradijselijk stukje Europa... Nieuwsgierig? Lees verder!

 

Smyril Line brengt al 37 jaar lang reizigers van  het vaste Europese land naar de eilanden in de Noord-Atlantische Oceaan - en andersom. De M/S Nörrona is het schip dat je op een veilige (en spectaculaire) manier naar IJsland toebrengt. 

Smyril Line M/S Nörrona 

Waarom met de ferry naar IJsland?

Er zitten veel voordelen aan een eigen autorondreis door en een ferryovertocht naar IJsland. We hebben ze voor jou op een rijtje gezet:

  • Je ontdekt IJsland in je eigen vertrouwde auto. Geen paniek over knipperende lampjes of meldingen die je niet kent.
  • De overtocht naar IJsland is spectaculair. Een groot deel van de bootreis zie je alleen maar oceaan. Waar anders ervaar je dat? Daarnaast zie je de lucht veranderen van grijs in roze en paars.
  • Hadden we al gezegd dat onderweg geregeld walvissen en (zee)vogels worden gespot? Bij de Faroër Eilanden zwemmen heel veel bruinvissen en langs de oostkust van IJsland leven bultruggen en orka's. Verder zie je langs de kust en verder op zee papegaaiduikers en jan-van-genten over het water glijden.
  • Er is heel wat te doen op de ferry. Van films kijken in de bioscoop tot bubbelen in de jacuzzi. Even zin om een boek te lezen of een dutje te doen? Ga lekker op je kamer zitten. Je hoeft niets, alles mag! 
  • De aankomst en het vertrek bij de havens waar je aanmeert zijn fenomenaal mooi. Metershoge kliffen in groene en bruine kleuren omringen kleine dorpjes met gekleurde huizen. Het ultieme beeld van de eilanden in de Noord-Atlantische Oceaan. 
  • Last but not least: Je stoot een stuk minder CO2 uit wanneer je met de auto én de ferry naar IJsland gaat dan wanneer je in het vliegtuig stapt.

De route met Smyril Line naar IJsland

De overtocht via de oceaan naar IJsland is spectaculair. Langs immens hoge fjorden vaar je over de uitgestrekte oceaan naar het volgende indrukwekkende natuurtafereel. Onderweg spot je wildlife, geniet je van de zonsopgang of -ondergang en bewonder je de veranderende lucht. In totaal duurt de tocht twee dagen. De bootreis begint in de Deense havenstad Hirtshals.
Smyril Line in Hirtshals 
Hirtshals is een havenstad in het noorden van Denemarken en ligt op ongeveer 955 kilometer afstand van Utrecht. Vanaf Hirtshals vaar je via de Faroër Eilanden naar IJsland. Na een dag kom je aan in het de grootste (en enige stad) van de Faroër Eilanden: Thórshavn. Wanneer je een reis met een reisuitbreiding naar de Faroër Eilanden hebt geboekt, stap je hier voor drie nachten uit zodat je deze afgelegen eilandenarchipel kunt ontdekken. Als je dat niet hebt geboekt, blijf je een half uur in de haven liggen. Daarna vaart de boot verder naar het IJslandse Seyðisfjørður. Hier arriveert de M/S Nörrona na de tweede dag.

Smyril Line in Faroër Eilanden 

De faciliteiten aan boord van de Smyril Line ferry

Je gaat je tijdens de overtocht verre van vervelen, want er is van alles te doen. Overdag kun je luieren op het dek en van de natuurtaferelen, oceaan en lucht genieten. Houd je ogen open of neem een verrekijker mee, want de kans is aanwezig dat je walvissen of zeevogels spot! Je kunt natuurlijk ook lekker gaan badderen in de jacuzzi. Zin om sportief te doen? Dan speel je een potje voetbal op het voetbalveldje. Reizigers die tijd voor zichzelf willen kunnen in de lobby of het restaurant in een relaxte stoel hun boek of magazine lezen.
Smyril Line jacuzzi vermaak 
's Avonds schuif je voor het diner aan in één van de restaurants. Er is een buffetrestaurant maar ook een a la carte variant. Nog tijd en energie over? Speel spelletjes in de gamehal of ga een film kijken in de bioscoopzaal! De avond sluit je natuurlijk af in de gezellige bar. Of op je kamer, lekker onder de wol. De volgende dag staat er een lekker ontbijtbuffet voor je klaar. Voor welk warme broodje ga jij? Kijk eens uit het raam! Daar doemt de kust van de Faroër Eilanden op!

vogels spotten in Myvatn 

Eigen autorondreis naar IJsland boeken

Voigt Travel heeft een gevarieerd aanbod met eigen autorondreizen door IJsland. Bekijk onze prachtige reizen waarbij een ferryovertocht is inbegrepen of maak gebruik van de zelfsamenstelmodule.
 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel