PRINT PAGINA

Zomeravontuur Zuid-Finland fly & drive

Verblijf in een luxe villa

Dag 1

Dag 1 Welkom in Zuid-Finland

Welkom in Zuid-Finland

Het avontuur kan beginnen! Na het ophalen van je auto rijd je richting Savonlinna. De eerste boodschappen moeten namelijk nog even ingeslagen worden. Ga op zoek naar typisch Finse lekkernijen of haal je verse groenten op de markt in Savonlinna centrum. En als je er toch bent, er zijn een tal van leuke lunchplekjes in deze zomerse stad! Overnachting in Kanava Resort.
Rijafstand Savonlinna luchthaven – Kanava Resort (via Savonlinna): ca. 37 km | ca. 35 minuten
 

Dag 2

Dag 2 Linnansaari National Park

Linnansaari National Park

Wakker worden met het uitzicht op het Saimaameer en de groene bomen, je wilt toch niets liever? Vandaag staat er een leuke activiteit op je te wachten, dus trek je wandelschoenen aan en maak een goed ontbijtje klaar. Eind van de ochtend vertrek je met de watertaxi naar Linnansaari Nationaal Park. Dit bijzondere eiland heeft prachtige wandelpaden die zich perfect lenen voor een dagje erop uit. Zorg dat je een lunch pakketje meeneemt zodat je onderweg even kunt lunchen op een mooie plek. Overnachting in Kanava Resort.
 

Dag 3

Dag 3 Pak de SUP!

Pak de SUP!

Na een heerlijke nachtrust en misschien wel een bezoek aan je eigen sauna in de ochtend, staat er weer een nieuwe dag voor de deur. Bij Oravi Village kun je een SUP bord huren, heerlijk voor een zomerse dag! Sluit de avond af met een simpel, maar lekker diner bij Oravi Village.
 

Dag 4

Dag 4 Bezoek aan Puumela

Bezoek aan Puumela

Is het inmiddels alweer tijd voor wat reuring? Trek er vandaag vroeg op uit voor een bezoek aan Puumela. Een aanrader is om ietsje verder te rijden richting “Lietvesi Scenic Road”, hier vind je namelijk prachtige uitzichten op het Archipel. Daarnaast kun je er mooie wandelingen maken langs het meer. Toe aan lunch? Dan raden we aan een bezoekje te brengen aan Sahanlahti. Bekend om hun heerlijke restaurant(s)! Overnachting in Kanava Resort.
Rijafstand Kanava Resort – Puumela: ca. 120 km | ca. 1 uur en 45 minuten
 

Dag 5

Dag 5 Op zoek naar Saimaa ringzeehond

Op zoek naar Saimaa ringzeehond

Nog een leuke activiteit die je kunt bijboeken, de “sunset seal safari”. In het Saimaameer leeft namelijk wel een heel mythisch wezen… de Saimaa ringelzeehond. Met zijn beperkte populatie van slechts 400, behoort het tot een beschermd diersoort. En beschermen, dat doen ze goed in het Saimaa gebied. Bijna 9,500 jaar leefde deze zeehonden in de isolatie van andere zeehonden waar zij een heel distinctief uiterlijk aan over hebben gehouden. Spot jij deze bijzondere zeehond? Overnachting in Kanava Resort.
 

Dag 6

Dag 6 Kajaktocht op het Saimaameer

Kajaktocht op het Saimaameer

Klaar voor een nieuwe dag? Zorg dat je een goed ontbijt op hebt want vandaag heb je het nodig. Je gaat namelijk op kajaktocht! Geen zorgen, de tocht is gemakkelijk en je leert eerst de basis technieken van het kajakken, maar daarna kun je er op uit samen met de gids. Tussen de middag drink je een lekker kop koffie op een eiland en vervolgens paddel je weer terug. Overnachting in Kanava Resort.
 

Dag 7

Dag 7 Klaar voor een uitdaging?

Klaar voor een uitdaging?

Als de kajaktocht van gisteren smaakt naar meer, dan is dit je kans! Huur vandaag je eigen kajak om op eigen tempo de omgeving te ontdekken. Óf toch liever met een gids? Dan kun je een bij ons een fantastische kajaktocht bijboeken naar Kolovesi Nationaal Park. Heb je genoeg wateractiviteiten gedaan en wil je toch liever een mooie wandeling maken? Rijdt dan zelf naar Kolovesi Nationaal Park en kies een van de vele wandeltochten uit. Overachting in Kanava Resort.
 

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Het zomerse avontuur in Zuid-Finland zit er weer op. Wat was dit lekker hé? Een vakantie boordevol buiten activiteiten, maar toch met het comfort van een luxe huisje. Deze zul je niet snel vergeten! Met een koffer vol herinneringen stap je weer op het vliegtuig. Op naar huis!
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: