PRINT PAGINA

Fins Lapland puur natuur fly & drive

Midden in de stille en pure wildernis van Fins Lapland

Dag 1

Dag 1 Op naar Lapland!

Op naar Lapland!

Na een rechtstreekse vlucht land je op de luchthaven van Rovaniemi, de ‘hoofdstad’ van Fins Lapland. Hier stap je in je huurauto voor de start van jouw avontuur. Je zet koers naar het oosten en via een bospad kom je aan in Iisakki Village. Direct aan het uitnodigende meer staat de Papin Talo Lodge. Je wordt ontvangen door een lokale gids die je wegwijs maakt in de omgeving. Zo weet jij direct waar je alles kunt vinden, als het restaurant, de sauna’s en het startpunt van activiteiten. Na een verkenning van Iisakki Village en omgeving is het tijd om bij het kampvuur onder het genot van een snack te ontspannen. De gids zal dan vertellen de regio en wat je er allemaal kunt doen. De ideale start van jouw reis!
Rijafstand luchthaven Rovaniemi – Iisakki Village: ca. 194 km | ca. 2,5 uur

Dag 2

Dag 2 Oulanka National Park

Oulanka National Park

Ontdek jij vandaag het nabij gelegen Oulanka National Park? Dit prachtige park staat bekend om de wilde rivieren, hike & bike trails voor ieder niveau en indrukwekkende hangbruggen en uitkijkpunten als de Oulankakloof. Trek je wandelschoenen aan en volg een van de trails, er zijn routes variërend van 5 tot wel 80 kilometer. Stap je liever op de fiets dan zijn er uitdagende mountainbike routes in het park. Enige ervaring is hier wel vereist aangezien routes door water en over hangbruggen gaan. Door Oulanka National Park stroomt de Oulankajoki rivier, deze rivier kent vele vertakkingen en stroomversnelling, ideaal voor rafttochten. Bedwing jij onder begeleiding van een professionele gids de wilde rivier?
Rijafstand Iisakki Village – Oulanka Visitor Center: ca. 27 km | ca. 0,5 uur

Dag 3

Dag 3 Iisakki Village

Iisakki Village

Rondom Papin Talo hoef je je geen moment te vervelen. Verken het meer per roeiboot of kano. Stap op de SUP-plank en geniet van de rust of boek een yoga sessie op de SUP voor de ultieme ontspanning. Ook loop je zo de bossen in voor een mooie wandeltocht. Dit kan ook onder begeleiding van een gids die je naar de mooiste plekken brengt. De gids vertelt je wat de bossen te bieden hebben en welke bewoners je er aantreft.

Dag 4

Dag 4 Syöte National Park

Syöte National Park

Net onder de poolcirkel, op steenworp afstand van Kuusamo, ligt Syöte National Park. Dit weelderige stuk natuur beschikt over prachtige hiking trails en spannende bikeroutes waarbij je met je fiets over smalle bruggetjes rijdt. Het park bereik je via het informatiecentrum. In dit informatiecentrum vind je leuke en interessante informatie over de flora en fauna van Syöte National Park. Ze kunnen je ook alles vertellen over de route die het beste bij je past.
Rijafstand Iisakki Village – Syöte National Park: ca. 150 km | ca. 2 uur

Dag 5

Dag 5 De Big 5 van Lapland

De Big 5 van Lapland

Maak kennis met de Finse big five: de beer, lynx, wolf, veelvraat en eland! Hoewel de meeste van deze dieren zich moeilijk laten zien kun je zeker de uitdaging aangaan om ze te spotten. De populatie beren in Finland is groeiende en door mee te gaan op een georganiseerde tour vergroot je je kansen aanzienlijk om deze indrukwekkende woudbewoner op een veilige manier van dichtbij te zien. De beste reistijd om beren te spotten is tussen April en September.

Dag 6

Dag 6 Salla National Park

Salla National Park

De oerbossen van Salla National Park strekken uit langs ravijnen, moerassen en prachtige heuveltoppen. Over de vele wandelpaden slinger je via bergkammen en kloven langs kleine ongerepte meren. Vanaf de top van Iso Pyhätunturi kun je kilometers ver kijken over dit uitgestrekte landschap. Het park is niet druk en je waant je hier dan ook al gauw in the middle of nowhere. Betreed het park via het Salla Wilderness Park informatiecentrum. Hier kunnen ze je op de mooiste routes wijzen. En voor je het park intrekt kun je ook nog even op bezoek bij de rendieren.
Rijafstand Iisakki Village – Salla Wilderness Park: ca. 81 km | ca. 1 uur

Dag 7

Dag 7 Als de Finnen

Als de Finnen

Na bijna en week in de Finse natuur ben je helemaal bekend met het leven als een Fin. Leven in de natuur en van de natuur. Genieten van het buitenleven in het bos en op het water. Maak een mooie wandeling of ontspannen kanotocht. Rooster in de middag een worstje op een kampvuur. Gooi in de middag een hengeltje uit voor wellicht wel een vers avondmaal en sluit de dag af in de traditionele rooksauna. Wanneer je na de sauna ontspant in de jacuzzi aan de waterkant mijmer je nog even na over alle belevenissen van de week.

Dag 8

Dag 8 Naar huis

Naar huis

Helaas zit deze week in het pure Finland er alweer op. Na een laatste ontbijt en blik over het meer stap je in de auto om koers te zeten naar de luchthaven van Rovaniemi. Tijdens de terugvlucht naar Nederland besef je je dat de reis er dan wel op zit, maar dat de Finse way of life voor altijd een plekje in je hart heeft veroverd.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: